Kartal Eğitim Hastanesi'nde darp skandalı

Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde iki günde beş doktor ve üç hemşire hasta yakınlarınca darp edildi.

Kartal Eğitim Hastanesi'nde darp skandalı
Kartal Eğitim Hastanesi'nde darp skandalı
GİRİŞ 12.11.2010 04:10 GÜNCELLEME 12.11.2010 04:10
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, dün hastanenin 1'inci Göz Kliniğinde yatan bir hastanın yakını, ameliyat günü ve saati konusunda Dr. Baran Kandemir ile tartıştı.

Hastaların yatış ve aciliyet sırasına göre ameliyata girdiklerini, sabırlı olunması gerektiğini söyleyen Dr. Kandemir, hasta yakınları tarafından darp edildi.

Bugün sabah saatlerinde ise karın ağrısı şikayetiyle hastaneye gelen bir hasta, genel cerrahi hekimleri tarafından müşahede odasına alındı. Tetkik sonuçları çıkana kadar gerekli tedavisi düzenlenen hastanın yakınları, tetkik sonucu çıktıktan sonra doktorlar müşahede odasında başka bir hastaya bakarken araya girmek istedi.

Doktorların hastalarına bakılacağını söyleyerek beklemelerini istedikleri hasta yakınları, Dr. Alev Karagöz'ü tartaklayarak itti. Hasta yakınları, olaya müdahale etmek isteyen Nuri Okkabaz ve Ersin Gündoğan adlı doktorları da sözlü ve fiili saldırıda bulunarak darp etti.

Yine bugün öğleden sonra Beyin Cerrahisi Kliniğinde bel fıtığı operasyonu için bekleyen ve ameliyat programına dahil edilen bir hastanın yakını, uzun süre bekletildiklerini iddia ederek üzerine yürüdüğü Dr. İlker Kiraz'ı darp etti.

Olaya müdahale etmek isteyen sorumlu hemşire Habibe Demirci'nin de aralarında bulunduğu üç hemşire de hasta yakını tarafından darp edildi.

Saldırı sonucu göz tabanındaki kemik kırılan, boynunda, omuzlarında ve vücudunun çeşitli yerlerinde kesi ve morluklar oluşan Dr. İlker Kiraz, hastanenin Beyin Cerrahi Kliniğinde tedavi altına alındı.

Sağlık çalışanlarına saldırılarla ilgili olarak iki kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • ilker gökpınar 13 yıl önce Şikayet Et
    Sadece Sabır,,,. Kimse hastaneye gezmeye gitmez, ancak hastane çalışanlarına biraz anlayış göstermemiz gerekir. Günde çok fazla insana hizmet vermeye çalışıyorlar. İşini ve insanı önemseyen çok fazla hastane çalışanı tanıyorum, tabi bunun yanında menfaat sağlamaya çalışanda var. ikisini ayrt etmek lazım. Her kurumda olabiliyor böyle insanlar, bir çok kez görmüşüzdür hoca imkan bulsa hastaya müdahale edecek ama hasta yakınlarından fırsat bulamıyor.
    Cevapla
  • Ahmet Kır 13 yıl önce Şikayet Et
    Maalesef BAZI DOKTORLAR BUNA ZEMİN OLUŞTURUYOR.. Altı sene kadar önce, bir arkadaş aynı hastanenin 2. KBB servisinde kendisine aldırtılan plastik burun tamponunu tedavi bittikten sonra, geri istediği için (gerekirse ismi tesbit ettirilir), sonraki işlemlerinde, ağır hakaretlere maruz kalmıştı. Arkadaş memur olduğu için işlemlerinin aksamaması için sineye çekmiş, Allahtan belâsını bulsun demişti. Bu haberi okuyunca da, İNŞALLAH ONUN HAKKINDAN DA BİRİSİ GELİR DEDİ.
    Cevapla
  • Ali Asker 13 yıl önce Şikayet Et
    yazık ya.... Biz zaten milletçe başka bir halta yaramayızki kabadayılık ve barbarlıkta üstümüze yok mazallahh....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Venezuela ordusu hava sahasına giren iki uçağı düşürdü
İstanbul’da trafikte kahkahaya boğan kaza: Motosikletine çarpan kişi annesi çıktı