Bağış'tan 25 Mayıs Etik Günü mesajı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, 25 Mayıs Etik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, siyaset alanında etik değerlerden uzaklaşmanın, halkın siyasete ve siyasilere olan güvenini sarstığını belirtti.

Bağış'tan 25 Mayıs Etik Günü mesajı
Bağış'tan 25 Mayıs Etik Günü mesajı
GİRİŞ 25.05.2011 14:38 GÜNCELLEME 25.05.2011 14:38

Bağış, mesajında, "Günümüzde gelişmiş ve demokratik tüm ülkelerde, çerçevesi uluslararası standartlarla belirlenmiş etik ilkelere uygun bir kamu yönetimi anlayışı kaçınılmazdır. Bu bağlamda, 'Etik Günü' olarak kutladığımız 25 Mayıs'ı, etik değerlerin, başta siyaset ve kamu yönetimi olmak üzere, her alanda geçerli olan öneminin altını çizmek için vesile olarak görüyorum" dedi.

Egemen Bağış, "Türk kamu yönetiminin uzun yıllar etik sorunu ile karşı karşıya kaldığını, etik değerlere uymayan davranışların neden olduğu yaygın yolsuzluklar nedeniyle siyasi, ekonomik ve sosyal krizler yaşandığını" belirterek, "Siyaset alanında etik değerlerden uzaklaşma ise, maalesef halkımızın siyasete ve siyasilere olan güvenini sarsmıştır" dedi.

Bağış, kamu yönetiminde etik değerlere saygı göstermenin aslında insan hak ve özgürlüklerine saygı göstermenin bir yansıması olduğunu ifade ederek şunları kaydetti:

"Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da birçok defa ifade ettiği üzere, demokrasinin yara aldığı, yasakların yaygınlaştığı, insan hak ve özgürlüklerinin kısıtlandığı ortamlarda sosyal yapı da bozulmakta, yozlaşmaktadır.

Avrupa Birliği'ne katılım sürecimizde, azimle ve kararlılıkla sürdürdüğümüz reformlar sayesinde, ülkemiz sadece ekonomik anlamda çok ileri seviyelere ulaşmakla kalmamış, halkımız ile siyaset barışmış, toplumumuz, temel hak ve özgürlüklere dayalı, birbirine saygı gösteren, güven esasının hakim olduğu bir yapı haline gelmiştir.

Bugün, Etik Günü vesilesiyle, Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu tarafından hazırlanmış 'Kamu Görevlileri Etik Rehberi'ni, bir kez daha tüm çalışma arkadaşlarımın dikkatine sunuyorum. Avrupa Birliği ile bütünleşme yolunda yönlendirme ve koordinasyon görevini sürdüren Avrupa Birliği Genel Sekreterliğimizin, toplumumuzda ve kamu yönetiminde etik kültürünün yerleşmesine de katkıda bulunacağına olan inancım tamdır.

Bu vesileyle tüm mesai arkadaşlarımın 25 Mayıs Etik Günü'nü ve Etik Haftası'nı kutluyor, başarılı ve etik kültürüne dayalı özverili çalışmalarının devamını diliyorum."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
2024 Paris Olimpiyat oyunları açılış töreninde LGBT propagandası!
Çalışma saatlerinde zirveye oynuyor! Türkiye kaçıncı sırada?