Melih Gökçek hakim karşısında

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin eski APK Daire Başkanı'nı eski görevine başlatmadığı iddiasıyla Başkan Melih Gökçek hapis istemiyle yargılanıyor.

Melih Gökçek hakim karşısında
Melih Gökçek hakim karşısında
GİRİŞ 09.02.2005 20:02 GÜNCELLEME 09.02.2005 20:02

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin eski APK Daire Başkanı Mehmet Ali Baz'ı "keyfi olarak görevinden aldıkları ve yargı kararlarına rağmen eski görevine başlatmadıkları" iddiasıyla, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile eski Büyükşehir Belediye Başkanvekili Cengiz Ocakçı hakkında 3'er yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın görülmesine başlandı.

Ankara 9. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davanın bugünkü duruşmasına, Gökçek ve Ocakçı'nın avukatı Mehmet Ali Alan ile Baz'ın avukatı Sinan Emiralioğlu katıldı.

Mehmet Ali Alan, suçun zamanaşımına girdiğini savunarak, davanın ortadan kaldırılmasını talep etti.

Emiralioğlu ise zamanaşımı süresinin dolmadığını öne sürerek, delillerini sunmak için süre istedi.

Mahkeme, Alan'ın, davanın zamanaşımı nedeniyle ortadan kaldırılması yönündeki talebini incelemeye alarak, duruşmayı erteledi.

İddianamede, Gökçek ve Ocakçı hakkında, Türk Ceza Yasası'nın "devlet memurlarının görevini suiistimal ederek, keyfi muamelede bulunmalarını" hükme bağlayan 228. maddesi uyarınca 6'şar aydan 3'er yıla kadar hapis isteniyor.

AA

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları paylaştı! İsrail tankları havaya uçuruldu: 12 asker öldü, 12 yaralı
Ankara skandalında o detaya dikkat! 'Bu tuzağa düşmemek lazım'