Emniyet müdüründen yeni ağlama açıklaması

"Dağda ölen teröriste ağlamıyorsanız insan olamıyorsunuz demektir" yönündeki açıklamaları Türkiye gündemine oturan Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven bugün molotof atılan okulları ziyaret etti ve yine ilginç sözler söyledi.

Emniyet müdüründen yeni ağlama açıklaması
Emniyet müdüründen yeni ağlama açıklaması
GİRİŞ 09.10.2012 12:41 GÜNCELLEME 09.10.2012 12:41
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, "Şu çocukları bu kadar terörist haline getirenlerden nefret ediyoruz, ağladığım konu da bu zaten" dedi.

Okula girerek ses bombası ve molotofkokteyli atılan öğretmenler odasının da bulunduğu idare bölümünde incelemelerde bulunan Güven, olayla ilgili okul idaresi ve öğretmenlerden bilgi aldı.

Güven, okul çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, öğretmenini yakacak kadar bir çocuğu kinlendirenlerden nefret ettiğini söyledi.

"Bütün dertlerinin de bu" diyen Güven, "Şu çocukları bu kadar terörist haline getirenlerden nefret ediyoruz, ağladığım konu da bu zaten. Yani bir çocuk öğretmenini nasıl yakmaya kalkar? Yani bir çocuk okuluna gelir de öğretmenini nasıl yakar ya? Bu çocukları bu hale nasıl getirirler? Şu çocukların hallerine baksınlar, ne diyeyim ben bunlara, bunların insanlığa faydası olur mu?" şeklinde konuştu.

Öte yandan olayda yaralanan 2 öğretmen ve bir öğrencinin kaldırıldıkları hastanelere tedavileri sürüyor. Saldırı nedeniyle okulda eğitim ve öğretim aksadı.

3'Ü ÖĞRENCİ 5 YARALI VAR

DİYARBAKIR ve Şırnak'ın İdil İlçesi'nde PKK yandaşları bazı okullara el yapımı patlayıcı ve molotoflu saldırılar düzenlendi. Saldırılarda Diyarbakır'da 1 öğrenci, 2 öğretmen, İdil'de ise 2 öğrenci yaralandı.

PKK yandaşları Diyarbakır'daki saldırıya merkez Yenişehir İlçesi'ndeki Şehitlik Lisesi'ne yaptı. Saat 08.30 sıralarına okula gelen yüzleri maskeli yaklaşık 10 kişi, okul binasının içine kadar girdi. Ellerinde bulunan el yapımı patlayıcı ve motolof kokteylerini okulun idare ve öğretmenler odasına atan saldırganlar hemen kaçtı. Odalarda çıkan yangın öğretmenler ve görevliler tarafından büyümeden söndürüldü.

Öğrencilerin teneffüs saatinde meydana gelen saldırıda öğretmenler Gülay Binay, Yusuf Karataş ile 12'inci sınıf öğrencisi Nejat Oruç, çeşitli yerlerinden yaralandı. Saldırı nedeniyle öğrenciler büyük şok yaşarken, korku ve paniğe kapıldı. Öğrenciler, saldırı nedeniyle evlerine gönderildi. Okula gelen polis ekipleri detaylı inceleme yaparken, saldırganların kimliklerini belirlemek için okulun güvenlik kameralarının kayıtlarını incelemeye aldı.

Yenişehir Kaymakamı Mustafa Demirelli, saldırıya uğrayan liseye gelerek incelemelerde bulundu. Demirelli, öğrenci ve öğretmenlerden aldıkları bilgilere göre molotof ve bombalı saldırı düzenlendiğini söyledi. Saldırıda 2 öğretmen ile öğrencinin yaralandığını belirten Demirelli, olayla ilgi gerekli çalışmaların tamamlanmasının ardından resmi açıklama yapacaklarını söyledi.

İDİL'DE OKULLARA EŞ ZAMANLI SALDIRDILAR

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde de PKK yandaşları bugün saa 07.00 sıralarında Bener Cordan , Atatürk, Cumhuriyet ve Anafartalar İlköğretim okullarına ile İdil Lisesi, Çok Programlı Lise, Endüstri Meslek Lisesi'ne taş, molotof ve havai fişeklerle saldırdı. Saldırılar sırasında bazı okulların bahçesinde bulunan öğrenci ve öğretmenler büyük korku ve zor anlar yaşadı..

Saldırılarda Cumhuriyet ve Fatih İlköğretim Okulu'nda 2 öğrenci kollarına isabet eden molotof kokteylleri nedeniyle yaralandı. Yaralı öğrenciler öğretmenleri tarafından İdil Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Bu arada okullara koşan velilerde çocuklarını alarak evlerine götürdü. Polis, saldırganları yakalamak için çalışmalarını sürdürürken, ilçe genelinde sıkı güvenlik önlemleri aldı.

KEPENKLER KAPALI

İdil'de olaylar nedeniyle fırın ve aczaneler dışındaki tüm işyerleri kepenklerini açmadı. Bu arada bir grup göstericili Adile Naşit Caddesi üzerinde lastikler yakarak yolu kapattı. Göstercilere polis ekipleri müdahale etti.

YORUMLAR 9
  • Zülkarneyn 11 yıl önce Şikayet Et
    çerkes asıllı bir türkiye vatandaşı olarak söylüyorum ki. bu millet bazı şeyleri biraz geç anlayacak ama inşALLAH önünde sonunda anlayacak. ALLAH bu emniyet müdürümüzden razı olsun. böylesi insanlar kırk yılda bir gelir. onun yerinde olmayı hiç istemezdim. hem böyle çıkıp insani bir açıdan olayları değerlendirip, nefretçileri karşıma alamazdım, hem de orada her gün terör olayları içerisinde "insan kazanma"kla uğraşamazdım. biz sizden razıysak, ALLAH da sizden razıdır recep güven bey...
    Cevapla
  • turgut1 11 yıl önce Şikayet Et
    okullara engelli çocuklarda gidiyor. onların okul yoluna, okullarına, yurtlarına silahlı saldırı,bombalı saldırı,ve ateşli saldırı,her türlü saldırıyı yapanların "yaşıyor olduklarına ağlar" geberlmelerine sevinirim..bu teröristlere kürtler hadlerini bildirmediği sürece,henüz zarar görmemiş sevdikleri bebekleri çocukluğunda yada ergenliğinde zarar görerecektir..bu sorunu silahlı kuvvetlere havale etmek gerekirde bizler ne yapabiliriz onu belirlememiz lazım..dağda ki teröristler için ağlayalım arkadaşlar..yaşıyor oldukları henüz öldürülemediği için ağlayalım..engelli engelsiz yavrularımı gönderdiğimiz mekanlara saldırı neymiş görsünler..unutmayın ki dağda ki yılandan daha tehliklelidir teröristler..zira yılanlar kaç insanı zehirleyip öldürdü..ama bunlar her gün insan öldürmekte..bu yılanları yok edin..
    Cevapla
  • oguzhan 11 yıl önce Şikayet Et
    böyle devam et. ya görevden alınırsın ya gelecek secimlerde bdp den aday gösterilirsin
    Cevapla
  • hacı murat 11 yıl önce Şikayet Et
    emniyet müdürü ağlamaya devam et...... okullar yakılsın senin devletinin bayrağı ve haysiyeti ayaklar ayaklar altına alınsın ama sen ağlamaya devam et.
    Cevapla
  • mehmet tek 11 yıl önce Şikayet Et
    sen ağla bizim yerimize insan ol insanlıgın tarifini senmi ögreteceksin bu millete. kardesini babanı canını onlar şehit düsürsün sonra konus bu lafları.. istemem ama sende şehit düşersen bakalım senin cocukların insan olabileceklermi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Putin ve Xi Pekin’de bir araya geldi: Dikkat çeken zamanlama
Ankara'da sıcak gelişme: 3 sivil ile bir komiser daha gözaltına alındı!