Binali Yıldırım: Anında karşılığını bulurlar!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Keçiören Metrosu inşaatında incelemelerde bulundu ve soruları yanıtladı.

Binali Yıldırım: Anında karşılığını bulurlar!
Binali Yıldırım: Anında karşılığını bulurlar!
GİRİŞ 06.12.2015 15:41 GÜNCELLEME 06.12.2015 15:41

Yıldırım, hükümetin Kuzey Irak'ta Türk askerinin varlığının artırılmasına yönelik bir karar alıp- almadığı sorusunu yanıtlarken, "Ülkemizin toprak bütünlüğü ve ülkemize, sınırlarımıza yönelik düşmanca niyet, düşmanca girişimler nereden gelirse gelsin anında karşılığını bulur. Bu konuda da hiç kimseden icazet alma ihtiyacımız yoktur. Bu işler siyaset üstü bir iştir. Gereğini yapacağız" dedi.


"KEÇİÖREN METROSU BUNDAN BÖYLE SİZİN GÜNDEMİNİZDE OLMASIN"

Ankara'nın en büyük ilçelerinden Keçiören'de yapımına devam edilen Keçiören Metrosu'nun inşaatında incelemelerde bulunan Yıldırım, 2016 yılının en geç üçüncü çeyreğinde metronun hizmete alınmış olacağını söyledi. Bakan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Ankaralılar'ın, Keçiörenliler'in bu hata ne kadar ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Özellikle Fatih Köprüsü'nde sabah ve akşam saatlerinde yaşanan yoğun trafik, Ankaralıların en büyük beklentisi bir an önce bu metronun hizmete girmesi ve şehir içi karayolu trafiğinin rahatlaması. Bütün bunların farkındayız. İş planımızı gözden geçirdik. Önümüzde bazı dar boğazlarımız var. İnşallah 2016'nın içerisinde üçüncü çeyreğinde en geç burayı hizmete almış olacağız. Tercihimiz 2016 içerisinde olabildiğince daha erken bir tarihte işletmeye alabilmektir. İşin takipçisi olacağız. Asla ve asla bir saat bile zaman kaybına müsaade etmeyeceğiz. Ankaralılara şunun taahhütünü veriyorum. Artık Keçiören Metrosu bundan böyle sizin gündeminizde olmasın. Biz her türlü çalışmayı yapıp ve söz verdiğimiz günde de burayı açacağız." 

Sosyal medyada Keçiören Metrosu'nun hala bitirilememesi ile ilgili sosyal medyada fenomen haline gelmiş bir söz olduğunu öğrendiğini anlatan Bakan Binali Yıldırım, "Bu sözde; 'Aşkımız Keçiören Metrosu gibi olsun, başlasın ama hiç bitmesin' deniliyor. Bunu değiştiriyoruz. Aşk için güzel bir söz ama Keçiören Metrosu için o kadar arzu ettiğimiz bir söz değil. Bu sözü değiştireceğiz. 2016 sonunda artık bu söz gündemden kalkmış olacak. Gençler yeni bir slogan bulmayı hazırlasın" ifadelerini kullandı. 

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Binali Yıldırım, 3'üncü Havalimanı ve 3'üncü Köprü'de gelinen son aşamanın sorulması üzerine "Çok proje var. Dolayısıyla ben bugün Keçiören Metrosu'nu hepsinden daha önemli görüyorum. Onlarla ilgili ayrı değerlendirmeler yapacağız. Ayaküstü o büyük projeler için burada bir şey söylemek çok fazla bir anlam ifade etmez. Bir başka günde o projeleri rahat, geniş anlatma imkanımız olur diye düşünüyorum" diye yanıt verdi.

"HER TÜRLÜ YAPTIRIM RUSYA'YA DAHA FAZLA ZARAR VERECEK"

Bakan Yıldırım, Türkiye sınırını ihlal ettiği gerekçesiyle 24 Kasım günü Rus uçağının düşürülmesiyle Türkiye ve Rusya arasında ortaya çıkan uçak krizi hatırlatılarak Rusya'nın Türkiye'ye yönelik yaptırım kararlarını nasıl değerlendirdiği sorulunca şöyle konuştu: 

"Rusya ile aramızda kriz olduğu artık bir sır değil. Ama bu krizin Türkiye'den çok Rus halkına daha fazla olumsuz katkısı olur. Bunu bilmek lazım. Türkiye ve Rusya ezeli komşudur. Dolayısıyla yaşanan bu krizin tarihten gelen ilişkilerimizi kötüleştirmesi asla ve asla Türkiye'nin de Rusya'nın da lehine olan bir şey değildir. Alınabilecek her türlü yaptırım iki taraflı çalışır. Türkiye'ye de zarar vereceği gibi daha fazla zararı Rusya'ya verecektir. Onun için aklı selimle hareket etmek, bugünlerde en doğru yoldur. Eminim ki aklı selim galip gelecek. Bu yaşanan tatsız hadise de gündemden kalkacaktır."

"BU İŞLER SİYASET ÜSTÜ, GEREĞİNİ YAPACAĞIZ"

Türk askerinin Kuzey Irak'taki varlığına ve bölgedeki güç değişmesine ilişkin Bağdat'tan gelen bazı tepkiler hatırlatılarak hükümetin bölgedeki Türk askerinin varlığının artırılmasına yönelik bir karar alıp almadığı sorusu için Ulaştırma Bakanı Yıldırım, şöylle dedi:

"O konularla ilgili hükümetimiz gerekli çalışmaları yapar. Bizim tek önceliğimiz var. Ülkemizin toprak bütünlüğü ve ülkemize, sınırlarımıza yönelik düşmanca niyetler, düşmanca girişimler nereden gelirse gelsin anında karşılığını bulur. Bu konuda da hiç kimseden icazet alma ihtiyacımız yoktur. Çünkü bu bayrak bize ecdadımızdan yadigardır. Toprak bütünlüğümüzü, tek devlet, tek millet ilkemizi yaşatmak ve bunun gereğini yapmak da her Türk vatandaşının olduğu kadar bu ülkeyi yönetenlerin de birinci vazifesidir. Bu işler siyaset üstü bir iştir. Gereğini yapacağız."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
IBAN'la vergi kaçıran yandı! Her fiş için 3 bin 400 lira ceza
Rekabet kızıştı, kasko fiyatları dip yaptı!