Türk sanat eserleri Londra'da sanatseverlerle buluşuyor

İngiltere'nin başkenti Londra'nın önemli modern sanat müzelerinden Saatchi Galeri'de, 21 sanatçıya ait 100'den fazla Türk sanat eserinin tanıtıldığı serginin açılışı yapıldı.

Türk sanat eserleri Londra'da sanatseverlerle buluşuyor
Türk sanat eserleri Londra'da sanatseverlerle buluşuyor
GİRİŞ 29.10.2021 10:52 GÜNCELLEME 29.10.2021 14:08

Dünyanın dört bir yanından 21 sanatçının eserlerini bir araya getiren ve Renko London'ın organizatörlüğünde hazırlanan "TA London /Turkish Art Week" etkinliği kapsamında düzenlenen sergide ressam, heykeltıraş ve fotoğraf sanatçılarının eserlerine yer verildi. Serginin açılışına Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Ümit Yalçın'ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Ümit Yalçın açılış töreninde yaptığı konuşmada “Türkiye, Azerbaycan ve KKTC’den uluslararası alanda tanınmış 21 sanatçının büyük bir Türk çağdaş sanat sergisi için buluştuğunu” vurguladı. Yalçın, son 1,5 yıldaki pandemi ve kapanma önlemleriyle kültür ve sanata yönelik bir açlık oluştuğunu söyledi ve “Sanatın Türk çağdaş sanatçılarının bir sergisiyle geri dönmesi bana büyük bir keyif eriyor. Bu müthiş etkinlik için Saatçi Galerisi, Renk Erbil ve sponsorlara teşekkür ediyorum” dedi.

SANATI İÇİMİZDE HİSSETTİĞİMİZ BİR AKŞAM OLDU

Renko London'ın kurucusu ve çağdaş resim sanatının Türkiye'deki temsilcilerinden Devrim Erbil'in kızı Renk Erbil de serginin baş sanatçısı olan babasının sağlık sorunları nedeniyle açılışa katılamadığını dile getirdi. Erbil, 21 sanatçının 100'ün üzerinde eserinin sergilendiği etkinliğin açılışına 900'ün üzerinde konuğun katıldığına işaret ederek, "Sanatı içimizde hissettiğimiz bir akşam oldu. Bu nedenle TA London ekibi olarak biz çok mutluyuz." dedi. Sanatseverler, Türkiye ve yurtdışından 21 sanatçıya ait eserlerin yer aldığı sergiyi 27-31 Ekim tarihlerinde ziyaret edebilecek. Sergide yer alan diğer sanatçılar ise Renk Erbil, Ece Clarke, Mine Zabcı, Sümer Erek, Bahri Genç, Barış Sarıbaş, Başak Cansu Güvenkaya, Cengiz Yatağan, Ciğdem Erbil, Esra Meral, Mehmet Günyeli, Nuri Battal, Rina Bakış, Sina Mirel, Yam Karkai, Yigit Yazıcı, Eva Sonaike ve Joanna Gilbert. Bir hafta sürecek sergide, Türkiye, KKTC ve Azerbaycan ve dünyanın dört bir yanından 19 Türk sanatçı ve diğer iki uluslararası sanatçının eserleri sanatseverlerle buluşacak.



TÜRK ÇAĞDAŞ SANATININ ULUSLARARASI PROFİLİNİ YÜKSELTMEK AMAÇLANIYOR

Renko London’ın organize ettiği TA London sergisi, Türk çağdaş sanatının ve uluslararası sanat dünyasına yaptığı katkının uluslararası profilini yükseltmek için düzenlenen Türk Sanat Haftası’nın bir parçası olarak düzenleniyor. Sergide yer alan diğer sanatçılar arasında Kıbrıs’ın önde gelen isimlerinden Emin Çinezel ve Sümer Erek ile “Renklerin Hakimi” adıyla tanınan Azeri sanatçı Sakit Mamadov var. Sponsorluğunu Türk Hava Yolları ve Du Home’un yaptığı sergi 31 Aralık’a dek Saatchi Galerisi’nde 10.00- 18.00 arasında ücretsiz görülebilecek.

TA London / Turkish Art Week’in Co-organizatörü Fazilet Seçgin (CoolRain Art) “Londra nın önemli sanat müzelerinden biri olan Saatchi Gallery’de ilk kez çağdaş türk sanatcılarını biraraya getirmek heyecanla çalıştığımız bir projeydi, Londra gibi bir çok kültürün biraraya geldiği sanat’ı hissettiğimiz bu şehirde Türk sanatcılarını bir arada görmek büyük bir mutluluk bizim için. Türkiye, Azerbaycan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) gibi çok sayıda ülkeden 21 çağdaş sanatçıya ait 100’ün üzerinde eserin sergilendiği Saatchi Galeri'de VIP akşam açılışında 1000 in üzerinde konuk katıldı. Türk ve İngiliz sanatseverlerle buluşmasından ve onur duyuyoruz. 27-31 Ekim tarihleri arasında devam etmekte olan sergimize sanatseverlerin  bu yoğun ilgilerinden dolayı teşekkür ediyoruz.”

Türkiye’nin başarılı ve yeni sanatçıları ile büyüyecek olan TA London her yıl Ekim ayında düzenleyeceğimiz Turkish Art Week projesi olarak devam edecek. 
TA London’ın bir sonraki durağı Alaçatı, New York ve Berlin le devam edecek. 

21 SANATÇININ 120 ESERİ SERGİLENİYOR

21 sanatçının 120 eseri sergileniyor. Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Ümit Yalçın’ın konuşmacı olarak katıldığı açılış törenine, Azerbaycan’ın Londra Büyükelçisi Elin Süleymanov, eşi Lala Abdurahimova, KKTC Londra Temsilcisi Büyükelçi Çimen Keskin, Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Bekir Utku Atahan, KKTC Konsolosu Buket Kop, Enfield Belediye Başkanı Sabri Özaydın, Belediye Meclis Üyesi Yasemin Brett, THY Londra Müdürü Celal Baykal, Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Karakuş, Atatürkçü Düşünce Dünya Platformu Başkanı Jale Özer, Azerbaycan Evi Başkanı Dr. Ali Tekin Atalar, Olay Gazetesi Yöneticisi Nural Ezel, T-Vine dergisi sahibi İpek Özerim, Cem Kaplan Fabuk dergisi yöneticisi Cem Kaplan, Birleşik Krallık Türk İslam Vakfı başkanı Erkin Güney, modacı Zeynep Ober, Hülya Koçu (FIWAL), karikatürist Ufuk Uyanık, aralarında Ahmet Örgen, Enver Kannur ve Nuri Bulgurcu’nun da yer aldığı çok sayıda iş insanı katıldı.


Sanatseverler, Türkiye ve yurtdışından 21 sanatçıya ait eserlerin yer aldığı sergiyi 27-31 Ekim tarihlerinde ziyaret edebilecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!