16. BUSMEK sergisi bugün başlıyor

BUSMEK, 16. yaşını görkemli bir sergiyle kutlamaya hazırlanıyor. Bugün saat 16.00'da açılacak sergide, çini sanatından minyatüre, ahşap boyamadan takıya, geleneksel nakışlardan giyime, binlerce eser görücüye çıkacak.

16. BUSMEK sergisi bugün başlıyor
16. BUSMEK sergisi bugün başlıyor
GİRİŞ 22.06.2022 12:04 GÜNCELLEME 22.06.2022 12:04

16 yıldır ücretsiz sanat ve mesleki eğitimleriyle Bursalılara hizmet vermeye devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (BUSMEK), her geçen gün eğitim ağını genişleterek kaliteli eğitim imkânı sunmak için çalışmalarına devam ediyor.

Kurulduğu dönemde 5 ayrı kurs merkezi ile yola çıkan BUSMEK; şu anda 27 farklı mekânda 350 branşla her yaş grubundan ve her kesimden vatandaşa eğitim imkanı sunmaya devam ediyor.

BUSMEK 16 YAŞINDA

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürlüğü’ne bağlı BUSMEK, 16. yaşını sizlerle beraber görkemli bir sergiyle kutlamaya hazırlanıyor. 

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY), Bursa’yı 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan etmesiyle, BUSMEK 16. Genel Sergisi de “Türk Dünyası ve Kültürü” temasıyla hazırlandı.

SERGİ AKKM FUAR ALANI'NDA BAŞLADI

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi (AKKM) Fuar Alanı'nda,  22-30 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan sergide yine birbirinden güzel eserler sizi karşılayacak.

22 Haziran çarşamba günü saat 16.00'da açılacak sergide, çini sanatından minyatüre,  ahşap boyamadan takıya, geleneksel nakışlardan giyime, deriden resime kadar kursiyerlerimizin uzun süredir hazırladığı el emeği göz nuru binlerce eser görücüye çıkacak.

 ATÖLYE ÇALIŞMALARINA DAVET

Ayrıca sergi haftası boyunca birbirinden farklı çeşitli atölye çalışmaları da (workshop) düzenlenecek. busmek.bursa.bel.tr internet adresimizden online başvuru ile workshoplara ön kayıt yaptırabilirsiniz. Ön kayıt sıralamanıza göre kayıtlı cep telefon numaranızdan kesin kaydınız gerçekleştirilecektir. 

(Sadece internet üzerinden ön kayıt yaptırmak, workshoplara katılmak için yeterli değildir.) Atölye çalışmalarına katılmak için tıklayınız.

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD Deniz Kuvvetleri yetkilisi: İsrail ordusu kendi İHA'larını vuruyor
Seçimi ve koltuğu kaybetti, köşe yazarı oldu! Kılıçdaroğlu’nun ilk yazısı yayınlandı