Dümbüllü'nün Kavuğunun son adresi

Dümbüllü Kavuğu”nun son sahibi Ferhan Şensoy, aday isim Nejat Uygur’un çok yaşlı olduğunu belirterek, olay kavuğu müzeye bağışlayacağını açıkladı

Dümbüllü'nün Kavuğunun son adresi
Dümbüllü'nün Kavuğunun son adresi
GİRİŞ 27.01.2005 13:11 GÜNCELLEME 27.01.2005 13:11

Başrolünü üstlendiği “Şans Kapıyı Kırınca” filminin galasında Ferhan Şensoy, “Dümbüllü Kavuğu kimin olacak?” tartışmalarına açıklamalarıyla son noktayı koydu.

Kavuk konusunda 180 yıldır yapılmış bir tartışma olmadığını vurgulayan Ferhan Şensoy, “Benim Münir Özkul’dan kavuğu devralmamın üzerinden tamı tamına 15 yıl geçti ve her nedense tartışmalar şimdi alevlendi” diye konuştu.

Son günlerde eski eşi Derya Baykal’ın belirttiği “Kavuk benim dolabımda kilitli, kendisinin “Fransız oyuncu Gerard Depardieu’ya kavuğu devredeceğim” sözlerinin olayın uzatılmaması için yapılmış açıklamalar olduğunu vurgulayan son kavuklu, kavuk hikâyesinin prosedürünü ise şöyle değerlendirdi:

“Kavuk meselesinde racon, tiyatrocu emekli olunca geleneksel Dümbüllü Kavuğu’nu çırağına devreder. Ben 53 yaşındayım. Bir tiyatrocunun emeklilik yaşının 80 olduğunu düşünecek olursak 27 yılım daha var. Ben henüz kavuğu devretmek için çok gencim. Kısaca henüz bu tür tartışmaların hiç mevsimi değil.”

Mezara gömemem

Kavuklu olarak haftada 6 gece izleyicilerin karşısına çıktığını belirten Şensoy, “Kavuk Nejat Uygur’a devredilmeli” yorumlarına da sert tepki gösterdi.

Sanatçı, “Nejat Uygur, kavuğu bana devreden Münir Özkul’dan yaşlı. Kavuk ihtiyarlara değil, başka kuşağa devrediliyor. Kavuğu götürüp Hasan Efendi’nin mezarına mı gömeyim” dedi. Kavuğu devretme zorunluluğunun da olmadığına dikkat çeken Şensoy, kavuğu zamanı geldiğinde müzeye bağışlayacağını söyledi.

Şans Kapıyı Kırınca vizyonda

Çekimleri Küba’da gerçekleştirilen Şans Kapıyı Kırınca, Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşen gala ile vizyona girdi.

Ferhan Şensoy ile Asuman Dabak’ın başrolünü üstlendiği filmde Zeki Alasya, Rasim Öztekin, Ayça Tekindor, İpek Tuzcuoğlu, Mehmet Ali Alabora, Tamer Karadağlı, Doğa Rutkay ve Sinan Çetin rol alıyor.

Filmin galasına katılanlar arasında CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Derya Baykal ve kızı Derya, Okan Bayülgen, Teoman gibi tanınmış isimler yer aldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fatih Terim flaş ayrılığı duyurdu!
Meteoroloji yeni haritayı paylaştı: Uyarılar art arda geldi!