Esra Ceyhan Şebnem'i tebrik etti

Kadın programlarının ‘cinayetle’ anıldığı günlerde Şebnem Kısaparmak’la Paylaştıkça büyük beğeni ve takdir topladı. Kısaparmak, 'Seviyeli program da prim yapar' diyor.

Esra Ceyhan Şebnem'i tebrik etti
Esra Ceyhan Şebnem'i tebrik etti
GİRİŞ 15.11.2005 07:24 GÜNCELLEME 25.08.2020 16:00

Kısaparmak, Neriman Ardıç cinayeti gerçekleşmeden önce verdiği röportajında “neden seviyeli program yapılmıyor” diyen halkın sesine kulak verdiklerini ve seviyeyle reytingin bir araya getireceklerini söylüyor. İlk programına eşiyle birlikte çıkan, rakibi Esra Ceyhan’dan tebrik mesajı alan Şebnem Kısaparmak, işini, ailesini ve yeni programını anlattı.

 

-Programınızdan bahsedebilir misiniz? Şebnem Kısaparmak’la Paylaştıkça nasıl bir program?

 

 

 

 

Şebnem Kısaparmak’la Paylaştıkça bir terapi programı. Kendine güvenen, bakımlı, ayaklarının üzerinde durabilen ev hanımları için çabalayacağız.

 

 

 

 

Programımızda bize gelen mektupları değerlendiriyoruz, sorunları olanlara, o konuyla ilgili uzman ağırlayarak cevap veriyoruz.

 

 

 

 

Bu arada bol bol şarkılara, türkülere yer veriyoruz. Daha çok türkü ve şiir ağırlıklı bir program. Ben de kendi şiirlerimi okuyorum. Duygu dolu, şiir akıcılığında bir program diyebiliriz. Program hafta içi her gün saat 16.00’da Kanal 7’de canlı yayınlanıyor.

 

 

 

 

Televizyonculuk suya yazı yazmak gibi bir şey. Farklı bir iş yapıyoruz. Ama ilk haftamızda reytinglerin çok iyi olması bizi daha da umutlandırdı. İzleyicilerin ilk tepkileri de oldukça olumluydu. Kalite ve seviyenin burada ön plana çıkması, kaliteli bir şekilde de reyting alınabildiğini gösteriyor. Benim burada başarmak istediğim bu aslında. Kaliteyle reyting bir arada olabilir. Maalesef son zamanlarda kalitesiz işlerin reyting yaptığı söyleniyor. Ben bunu yıkmak istiyorum. Halkta da bir tepki oluştu, ‘biz bıktık bunlardan, neden seviyeli programlar yapılmıyor’ deniyor. Benim amacım bunu yıkmak ve inşallah bunu başaracağım.

 

 

 

 

-Haber spikeri olarak tanıştığınız beyaz cama ve Kanal 7’ye şimdi bir kuşak programıyla geri döndünüz. Bu arada bir şey yaptınız mı?

 

 

 

 

Üç tane şiir albümü çıkarttım. Toplumsal içerikli duygusal şiir albümleri yaptık. Bu şiirler patlama yaptı, albüm satışları bir milyonu buldu. Halkın büyük ilgi gösterdiği bu şiirlerden dolayı başka işlere pek zaman bulamadık.

 

 

 

 

-Haber spikerliği ile kuşak programı arasında ne gibi farklar var?

 

 

 

 

Aslında insanlar beni haberle daha fazla hatırlıyorlar ama ben ilk olarak 1988 yılında TRT’de ‘Bizden Size’ adlı müzik eğlence programını hazırladım. Sektöre müzik eğlence programıyla girdim. Bir sene sonra TRT haber merkezine girdim.

 

 

 

 

Kuşak program kadın ağırlıklı olduğu için çok güler yüzlü, sohbet ağırlıklı bir tarzı var. Haberde biraz daha genel kültürün ön plana çıkması gerekiyor. Biraz daha ciddi ve asık yüzlü olmak gerekiyor. Kuşak programı daha güleç ve benim yapımı daha fazla yansıtan bir yanı var.

 

 

 

 

Kuşak programını mı tercih edersiniz, haber sunuculuğunu mu?

 

 

 

 

Kısa bir süre oldu kuşak programına başlayalı, henüz bu konuda bir şey söylemek zor.  Her ikisinin de farklı ve güzel yönleri var. Kuşak programda diğer sunuculardan farklı olarak kendi şiirlerimi okuyorum, kendi duygularımı aktarabiliyorum. İnsanlar beni daha iyi tanıma imkanı buldu. Haberlerde böyle değil, kendinizi tanıtamıyorsunuz. Sizden bir şeyle halkın karşısına çıkmak çok daha farklı. Ben bu kuşağa kendimden bir şeyler kattığımı düşünüyorum. Benim şiirlerim, benim sohbetim dolayısıyla Şebnem Kısaparmak’la birebir örtüşen bir duygusallık, bir sıcaklık var kuşak programında.

 

 

 

 

-Programınızın ilk gününde Esra Ceyhan’dan bir mesaj aldınız. Bu mesajın içeriği neydi?

 

 

 

 

Esra Ceyhan bir çiçek gönderdi ve tebriklerini iletti. Çok güzel bir şeydi benim için.

 

 

 

 

-Reyting savaşının kıyasıya yaşandığı bir dönemde, Esra Ceyhan’ın jesti neler hissettirdi size?

 

 

 

 

Yaklaşık bir ay önce Esra Ceyhan’ın programına katılmıştım ve o programda benim programımın başlayacağını duyurmuştum. O da çok sevindiğini söyledi çünkü, “Kaliteli ve düzeyli yapımlarla rekabet etmek, bu işi  gerçekten bilen insanlarla rekabet etmek beni mutlu edecek, daha çok çalışmamı sağlayacak” dedi. Ama şöyle bir şey var son yarım saatimiz çakışıyor. Esra Ceyhan’la tarzlarımız farklı, kalitemiz aynı.

 

 

 

 

-Diğer kuşak programlarıyla kendinizi kıyaslar mısınız? Benzerlikler ve farklar neler?

 

 

 

 

Biz şiir okuyoruz, mektup okuyoruz. İzleyicinin aktif olarak programa katılmasını sağlıyoruz. Şunu istiyoruz halktan; acılarını, umutlarını, isteklerini, dertlerini bize yazsınlar. Didaktik öğelerin yanı sıra sosyal sorunları da çözüyoruz ama bunların yanı sıra duygusal unsuru yoğun olan farklı bir format. Çok keskin çizgiler yok ama baktığınız zaman farkları görüyorsunuz.

 

 

 

 

-Herkesin örnek gösterdiği bir aile yaşantınız var. İş hayatı ve evlilik bir arada nasıl yürüyor? Başarılı bir evliliğin sırları nelerdir?

 

 

 

 

15 senelik evliyiz, hep çalışarak götürdük. Her çalışan kadının yaptığını yaptım hem evime hem işime yetişmeye çalıştım. Bir sunucu, bir  spiker bir sanatçı gibi yaşamıyorum. Bir avukat, bir bankacı gibi yaşıyorum. Sanatçı gibi hareket etmiyorum. Bu arada 5 aylık bir oğlum var. Bir hayli bölünüyorum, görevlerimi ihmal etmemeye çalışıyorum.

 

 

 

 

Mutlu bir evliliğin sırlarına gelince; karşılıklı özveri gerekiyor.

 

 

 

 

Her iki tarafın da yapacağı fedakarlıklar mı?

 

 

 

 

Kesinlikle ama kadınlar çok daha fazla fedakarlık yapıyor.

 

 

 

 

-İş ve ev hayatında eşiniz size ne kadar destek oluyor?

 

 

 

 

Fatih Kısaparmak yaptığım her işte bana destek oluyor. Zaten birbirimize destek olarak hayatı sürdürüyoruz. Sanat yaşamımızda da birbirimize destek oluyoruz. Şiirler, düetler, besteler yaparak destek oluyoruz.

 

 

 

 

İlk gün yanımda olması tabi ki büyük destekti. Ev hayatında da destek oluyor ama çok fazla değil. Şöyle ki, dün akşam( Çarşamba) bakıcı gittikten sonra biraz sorun yaşamış çocuk bakımında. Ev işlerinde erkekler biraz yetersiz kalıyor. Ne zaman geliyorsun demeye başladı bile…

 

 

-Günümüzde pek çok kadın çalışıyor ya da çalışmayı planlıyor. Evli bir kadının iş hayatında yaşadığı olayları izleyicilerinizle paylaşıyor musunuz?

 

 

 

 

Tabi ki bunu ilerleyen günlerde mutlaka paylaşırız. Paylaşacak o kadar çok şey var ki henüz buna sıra gelmedi. Ama evli ve çalışan kadınlar program saatinde evde olmadığı için program sonunda bu konuyu işleyebiliriz.

 

 

 

 

Kısaca program:

 

 

 

 

Şebnem Kısaparmak’la Paylaştıkça hafta içi her gün 16.00’da Kanal 7 ekranlarında oluyor. Canlı yayınlanan programa, sanatçılar, alanında uzman isimler konuk oluyor. Türkü ve şiir ağırlıklı programın amacı ise kendi ayağı üstünde durabilen Türk kadının gelişimine destek olmak. Bunu yaparken de, kaliteden ödün vermeden, seviyeyi düşürmeden izlenebilir bir içerik hazırlamak.

 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe'den Fransa'da büyük zafer!
Türkiye Kupası'nda finalin adı belli oldu!