AA'nın mobil uygulaması artık 11 dilde

Anadolu Ajansının, Android ve iOS platformlarında çalışan mobil uygulamalarına Soranice, Arnavutça, Makedonca, Kurmanci ve Boşnakça dilleri seçeneği de eklendi.

AA'nın mobil uygulaması artık 11 dilde
AA'nın mobil uygulaması artık 11 dilde
GİRİŞ 03.12.2016 22:15 GÜNCELLEME 03.12.2016 22:15

AA'nın haberlerini, akıllı telefon ve tabletlerden anlık takip etme imkanı sağlayan iOS ve Android uygulamalarındaki Türkçe, İngilizce, Arapça, Fransızca, Farsça ve Rusça dil seçeneklerine Soranice, Arnavutça, Makedonca, Kurmanci ve Boşnakça da eklenerek, takipçilerin hizmetine sunuldu. 


AA’nın mobil uygulamasını iOS ve Android uyumlu akıllı telefonlarına ya da tabletlerine indiren kullanıcılar, ara yüzü ve tüm haberleri, 11 dilde takip etme şansına sahip oldu. 

Söz konusu uygulama, Google Play ve Apple Store'dan indirilebiliyor. 

Windows Phone uygulamasını da hizmete açan AA'nın Ar-Ge Müdürlüğü, Arapça, Farsça ve Soranice hariç 8 dildeki haberlerin takip edilmesine imkan tanıyor.

"Bütün platformları destekleyen mobil uygulamalarımız var"

Anadolu Ajansı (AA) Bilgi ve İletişim Teknikleri Direktörü Yakup Şıvka, AA'nın en güncel teknolojileri, özellikle mobil alanındaki teknolojileri takip edip, uygulamaya çalıştığını  ve bu konuda öncü olduğunu ifade etti.

Bu güne kadar AA'nın mobil uygulamalarında 3 dilde yayın yaptığını anımsatan Şıvka, ajansın web sitesinde mevcut olan dillerin tamamının mobil uygulamalara da eklenerek, bu hafta 11 dilde yayına başladıklarını belirtti.

Şıvka, AA'nın haberlerini, akıllı telefon ve tabletlerden anlık takip etme imkanı sağlayan iOS ve Android uygulamalarındaki Türkçe, İngilizce, Arapça, Fransızca, Farsça ve Rusça dil seçeneklerine Soranice, Arnavutça, Makedonca, Kurmanci ve Boşnakça da eklenerek, takipçilerin hizmetine sunulduğunu aktardı. 

AA'nın sadece medya kuruluşlarının değil halkın da doğru haber ihtiyacını karşılamaya özen gösterdiğine dikkati çeken Şıvka, hem AA mobil haber uygulamalarının hem de aa.com.tr’nin bunun güzel örneklerinden olduğunu vurguladı. 

En güncel bilgileri takip etmeye çalıştıklarına değinen Şıvka, “Medya ve yayıncılık alanındaki teknolojik yenilikleri araştırmak ve kuruma uyarlamak amacıyla teknokentte bir AR-GE birimi kurduk, sadece iOS ve Android değil, şu anda uygulamada bulunan bütün platformları destekleyen mobil uygulamalarımız bulunuyor.  iOS, Android, Windows Phone platformları ve akıllı saatler için haber uygulaması geliştirdik” dedi.

"Akıllı saat uygulamasını devreye alan ilk ajans"

Ajansın bir diğer yeniliğinin de devreye alınan akıllı saat uygulaması olduğunu belirten Şıvka, şunları kaydetti:

"Şu anda ajanslar içerisinde akıllı saat uygulamasını, haber uygulaması olarak devreye alan ilk ajansız. Ajanslar, gazeteler ve televizyonlar içerisinde akıllı saat uygulaması olan çok az medya kuruluşundan bir tanesiyiz. Özellikle akıllı saat kullananların iOS ve Android ile entegre bir şekilde haber ihtiyaçları vardı. Akıllı saatte haber uygulaması olan çok az kuruluş var, bunların çoğu da yurt dışında. Anadolu Ajansı bütün mobil teknolojilerini kullanarak, iOS, Android, Windows Phone tabanlı ve akıllı saatler için uygulama geliştirerek, kullanmaya devem ediyor."

Şıvka, muhabirlere ve abonelere yönelik bütün uygulamaları da web tabanlı yaptıklarını, güvenliği de ön planda tutarak, dünyanın her yerinden erişilmesine olanak sağladıklarını söyledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Silivri'de doğalgaz çıkarma çalışmaları: İlk ateş yandı, dağıtıma hazır
Netanyahu: Saldırıların sonlandırılması talebini reddediyoruz