Aile Destek Programı e-Devlet başvuru ekranı! Ödemeler ne zaman yatacak?

Aile Destek Programının detayları belli oldu. Devlet tarafından ihtiyaç sahibi aileler için hane başına düzenli olarak her ay 450 TL ile 600 TL arasında yardım yapılacak. Aile destek programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabilecek. Peki ödemeler ne zaman yatacak?

Aile Destek Programı e-Devlet başvuru ekranı! Ödemeler ne zaman yatacak?
Aile Destek Programı e-Devlet başvuru ekranı! Ödemeler ne zaman yatacak?
GİRİŞ 08.07.2022 09:08 GÜNCELLEME 08.07.2022 09:09
Bu Habere 83 Yorum Yapılmış

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Aile Destek Programı için başvuru sürecinin başladığını söyledi. Aile destek programı ilk ödemesi Temmuz ayında yapılacak. Hane içindeki kişi başına düşen gelir tutarına göre belirlenen aile destek programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabiliyor.

Aile Destek Programı ile ihtiyaç sahibi ailelerin, Haziran 2022-Mayıs 2023 döneminde en fazla 12 aylık süre ile hane içindeki kişi başına düşen gelir tutarına göre belirlenen 4 farklı gelir aralığı için farklı yardım tutarları ile aylık periyotta desteklenmeleri sağlanacaktır.

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATACAK?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, aile destek programı hakkında sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. Sarıeroğlu paylaşımında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘Daha önce açıkladığımız 15 milyar liralık ilave bütçeye sahip ve 12 ay süreyle devam edecek olan Aile Destek Programının ilk ödemesini Temmuz ayında yapıyoruz.’ cümlesini paylaştı.

AİLE DESTEK PROGRAMINDAN KİMLER FAYDALANACAK?

Bu programdan ihtiyaç sahibi tüm aileler faydalanabilecek. Mevcutta sosyal destek yardımı alanlar da destekten faydalanacak.

ÖDEMELER 12 AY BOYUNCA OLACAK

Ödemeler 12 ay boyunca süreli ve aylık olarak yapılacak. Hanelerin gelir düzeyine göre yıllık 5 bin 400 lira ila 7 bin 200 lira arasında destek verilmiş olacak. İlk destek ödemesi Kurban Bayramı'ndan önce hesaplarda.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

  • Türk vatandaşı olmaması,

  • Mavi Kart sahibi olması,

  • Yerleşim adresinin yurt dışında olması,

  • 18 yaşından küçük olması,

  • Hanesinde memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması, durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Aile Destek Programına başvurular e-Devlet üzerinden veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden yapılacak. Hiçbir sosyal yardımdan faydalanamayan vatandaşlar da başvuru yapabilecek.

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ! 

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 83
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Bana ret gelmiş, aile toplam gelir 4000 TL 3 kişi kalıyor, başvuru kabul edilememiştir yazıyor, diğer aile bireyleri ile tekrar başvurdum, hani kesin durumu iyi olmayanlara veriliyordu, ben kripto paraya 3 ayda 20 kez 1000 tl atıp geri çektim hep aynı 1000 tl ondan olabilir mi? 20 bin değil yani toplam.
    Cevapla
  • Tufan 1 yıl önce Şikayet Et
    e devlet'e girdik baktık gıda yardımı olarak vermişler ? ben para yardımı için başvurdum ne alaka? ve engelliyim sosyal yardım alıyorum epilepsi ve lenfoma kanserim var gıda yardımı ben yani ben para yardımı istedim başvurdum?
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    1 haftayı geçti başvuralı, üstelik yeşil kartlıyım yani zaten durumum iyi olmadığı belgeli, sonuçlanmadan 9 gün tatile girdiler, sonradan Türk vatandaşı olanlara mı verecekler acaba, pandemiden sonra 2 kez kredi çektim 30 bin tl kredi borcum var işsiz kaldım ayda bin tl ödüyorum 500 verseler yarısını ödeyecektim zaten onu da vermediler
    Cevapla
  • YENİ 1 yıl önce Şikayet Et
    TÜRK vatandaşlarına birşey yok illada yabancı uyruklu olmak lazım sözde mülteciler Türk vatandaşlarından daha rahat yaşıyorlar.
    Cevapla
  • BUĞRA 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen yazıyı nerenle okuyorsun? Türk vatandaşı olmadığı takdirde bu yardımdan yararlanamayacak yazıyor yazılanları düzgün ve sonuna kadar okursan bir daha böyle saçmalamak zorunda kalmazsın.!
    Cevapla
  • Aras karadenizli 1 yıl önce Şikayet Et
    Durumunuz eyi olanlar yararlanimiyor kardsim sosyal yardımdan yardım alanlar için verilen yardimdir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...