Örnek aile:Çevre kirliliğiyle mücadelle ediyor

Marmaris'te çevre duyarlılığıyla tanınan İmdat Avcı, eşi ve 2 çocuğuyla 7 gün boyunca dolaştığı koylardan 123 torba çöp topladı.

Örnek aile:Çevre kirliliğiyle mücadelle ediyor
Örnek aile:Çevre kirliliğiyle mücadelle ediyor
GİRİŞ 14.09.2012 16:05 GÜNCELLEME 14.09.2012 16:05
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Marmaris'te yaklaşık 20 yıldır koylar ve yol kenarlarından çöp toplayan ve çevre kirliliğine dikkati çekmek için yaptığı ilginç eylemlerle tanınan İmdat Avcı, eşi Yıldız ve çocukları Türkü ve Ozan Avcı ile topladıkları çöplerin ir kısmını, tekneye koyarak yat limanına getirdi.

Çöp torbalarını kıyıya indiren Avcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, yerel yönetimlerin ve odaların kendisine destek olmadığını belirtti. Avcı, bir haftada dolaştıkları koylardan 123 torba çöp topladıklarını kaydetti.

 Zor şartlar altında çevre temizliği yaptıklarını ifade eden Avcı, ''Eşim ve çocuklarımla daha temiz bir çevre için mücadele ettik ve etmeye devam ediyoruz. Bedir, Cennet ve Keçi adalarındaki koyları temizledik. Yerel yönetimden kimse bana destek vermiyor. Marmaris'te benden başka koy temizliği yapan yok. Aldığım borç para ile koyları ve denizi temizliyorum. Tekneme mazot alacak param bile yok'' dedi.

Çöp torbalarından bazılarını protesto amacıyla kıyıya fırlatan Avcı'yı, vatandaşlar ve turistle ilgiyle izledi. Bazı turistler, alkışla Avcı'nın protestosuna destek verdi.

Avcı'nın kıyıya bıraktığı çöp torbalarını Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri alarak katı atık tesisine götürdü.

Bu arada, çevre kirliliğine dikkati çekmek amacıyla çok sayıda eylem yapan İmdat Avcı, daha önce Marmaris'ten Gökova'ya kadar yol kenarlarını tek başına temizlemişti. Avcı ailesi, daha önce yine tekneyle koyları dolaşarak bin torbaya yakın çöp toplamıştı.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Hacı İlyas Sever 11 yıl önce Şikayet Et
    teşekkür. duyarlı vatandaşımızın yaptıkları çabadan dolayı teşekkür ediyoruz..darısı pislik içindeki halkımızın başına...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ahmet Türk'ün belediye başkanlığı düşecek mi?
Bayraktar duyurdu! Tarihe geçen SİHA anlaşması tamamlandı!