İsrail kara harekatına başladı / CANLI İZLE

İsrail Başbakanı Netanyahu, Orduya Gazze'ye kara harekatı talimatı verdi....

İsrail kara harekatına başladı / CANLI İZLE
İsrail kara harekatına başladı / CANLI İZLE
GİRİŞ 18.07.2014 04:40 GÜNCELLEME 18.07.2014 04:57
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

İsrail Başbakanlık Sözcüsü Ofir Gendelman, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun, İsrail ordusuna, Gazze'den İsrail'e uzanan tünellerin vurulması amacıyla kara harekatı başlatılması emrini verdiğini açıkladı.

İSRAİL ASKERİ BEYT LAHYA'YA GİRDİ

Görgü tanıklarının AA muhabirine verdiği bilgiye göre, İsrail ordu birlikleri Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahya beldesine girdi. Filistinli gruplarla İsrail askerleri arasında çatışmalar başladı. Beyt Lahya sınırından Gazze topraklarına giren İsrail tanklarına savaş uçaklarının destek verdiği, Filistinlilerin evlerine ve tarım arazilerine aydınlatma fişekleri attıkları bildirildi

Bu arada Gazze'nin kuzeyine yapılan ağır topçu atışı nedeniyle elektriklerin kesildiği kaydedildi.

İsrail birlikleri tarafından gazetecilere bulunduğu oteli boşaltmalarını yönünde çağrı yapıldı.

FİLİSTİNLİ GURUPLAR KARŞILIK VERİYOR

İsrail ordu birliklerinin Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahya beldesine girdiği, Filistinli silahlı gruplarla çatışmaların başladığı bildirildi.

İSRAİL YAŞLILARIN BAKIM HASTANESİNİ VURDU

İsrail ordusunun, Gazze'de Vefa Tıbbi Rehabilitasyon ve  Yaşlı Bakım Hastanesinin çevresine topçu ateşiyle saldırdığı bildirildi.

Binada 30 yaşlı hasta olduğunu söyleyen yetkililer, bombardıman nedeniyle hastaların binanın ilk katına nakledildiğini ifade etti. İsrail ordusu, hastaneyi daha önce de hedef almıştı.

GAZZE'DE ÖLENLERİN SAYISI 240'A YÜKSELDİ

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda  hayatını kaybedenlerin sayısının 240'a çıktığı, bin 770 kişinin yaralandığı  bildirildi.

İSRAİL 18 BİN YEDEK ASKERİNİ ÇAĞIRDI

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, kara harekatı için 18 bin yedek askerin çağrılmasına karar verildiği bildirildi.

ZIRHLI ARAÇLAR FİLİSTİN TOPRAKLARINDA

İsrail ordusuna ait çok sayıda tank ve zırhlı aracın, Gazze'nin güneyindeki Refah ve Han Yunus kentlerinden Filistin topraklarına girdiği bildirildi.

FİLİSTİNLİLER EVLERİNİ TERKEDİYOR

İsrail askerleriyle Filistinli gruplar arasında Beyt Hanun sınırında çatışma çıktığı ve Gazze'nin kuzeyi ile kuzeydoğu bölgelerinde yüzlerce Filistinlinin evlerini terk ettiği bildirildi

Han Yunus sınırında şiddetli çatışmalar

Öte yandan, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinin doğu sınırında, İsrail askerleri ile Filistinli gruplar arasında şiddetli çatışmalar olduğu kaydedildi.

İzzeddin el-Kassam Tugayları İsrail tanklarına 5 füze fırlattığını Beyt Lahya beldesinde 1 zırhlı aracı imha etti.

6 ÇOCUK KATLEDİLDİ

İsrail saldırısında, Beyt Hanun beldesi ile Refah ve Han Yunus'ta biri çocuk 6 kişi öldü

Gazze'de canlı yayın...

YORUMLAR 45
  • oybenimkararbenim 9 yıl önce Şikayet Et
    özür diliyoruz. Tüm kardeşlerimden özür diliyorum elimizden bir şey gelmiyor. Allah hayatını kaybeden din kardeşlerimizin mekanını cennet, cennette''de peygamber efendimize (s.a.v) komsu eylesin
    Cevapla
  • Murat Diniz 9 yıl önce Şikayet Et
    Fehullah neden susuyor?. Amerika'daki yahudi cemaati'ni karşısına almamak için olabilir mi? Neyse susması daha iyi. Konuşunca Mavi Marmara'da ölenleri suçlamıştı. İsrail'e bırak transa geçip dümdüz beddua etmeyi şu dönemde gık diyemez. Demedi de. Cemaatinde bunun neden böyle olduğunu anlayabilecek kimse yok. Hepsi maşallah birer organik robot. Zaman ilk kurulduğunda banka reklamı bile yayınlamazdı haram diye, Gülen bir emir verdi Banka Asya kuruldu da robotlar ne oluyor bile demedi. Şimdi de yeteri kadar güçlenene kadar Yahudilerle dost olacağız felan gibi bişeyler zırvalamıştır ağlayarak. Cemaatindekiler de "Yahudiler dost edinmeyin" ayetinin üzerine anıda çizgiyi çekmiştir. Daha oturma iznini neden CIA ajanlarının aldığını, diyalog fitnesini, operasyon sonrası amerikalı KOHEN'i halkbankasına nasıl soktuklarını ve yüzlerce operasyonunu açıklayamadı. Boşa cevap bekliyoruz. Herşey net!
    Cevapla
  • K..MURAT 9 yıl önce Şikayet Et
    filistin. meselesini , bazı ülke ve liderler iç ve dış siyesette kullandığı sürece çözülmez ve faturayı gariban halk ödemeye devam eder. bundandırki bu halkın çocuklarına ilk kin ve nefret öğretilmekte. sonuçlarıda üzücü olmakta.
    Cevapla
  • erhan baran 9 yıl önce Şikayet Et
    Mâide / 51. "Ey inananlar, Yahudilerle Nasranileri dost edinmeyin. Onlar, birbirlerinin dostudur ve sizden kim onları dost edinirse şüphe yok ki o da, onlardandır. Şüphe yok ki Allah, zalim olan kavmi doğru yola sevk etmez."
    Cevapla
  • bünyamin öz 9 yıl önce Şikayet Et
    Hem dua edelim hem ürünlerini kullanmayalım. Mübarek ramazan ayında dua edelim.ve bu israil ve abd ürünlerini kullanmayalım.Dikkat edelim.Hassas davranalım bu konuda.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara’da şoke eden görüntü! Taksi durağını pompalı tüfekle delik deşik etti
Netanyahu: Saldırıların sonlandırılması talebini reddediyoruz