İsrail'in gözdesi Golani Tugayları şoku yaşıyor

İsaril, Hamas üyelerinin Gazze Şeridi'nde Golani Tugaylarına bağlı 13 askerin öldürülmesinin şaşkınlığını yaşıyor.

İsrail'in gözdesi Golani Tugayları şoku yaşıyor
İsrail'in gözdesi Golani Tugayları şoku yaşıyor
GİRİŞ 21.07.2014 15:52 GÜNCELLEME 22.07.2014 07:05
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

 Golani tugayları, İsrail'de ordunun en sert askeri birliği olarak tanınıyor.

İsrail ordusu, Gazze'deki Filistinli direniş  gruplarıyla girilen çatışmalarda 13 askerinin öldürüldüğünü açıkladı.

İsrail ordusunun Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada, özel  birliklerden Golani Tugayı'nın, Gazze'de girdiği çatışmalarda 13 askerini  kaybettiği, yaralılar arasında komutanın da bulunduğu belirtildi.

Devlet radyosunun haberinde ise bu sayının, Batı Şeria ve Gazze'de  Filistinlilerle girilen çatışmalar tarihinde kaydedilen en yüksek rakam olduğu,  65 askerin de yaralandığı ifade edildi.

Böylelikle, İsrail'in geçen perşembe başlattığı kara saldırısında ölen  askerlerinin sayısı 18'e yükseldi.

GOLANİ TUGAY'INA AĞIR DARBE 

İsrail'in en eski Günlük Gazetesi Haaretz'in internet sitesinde yer alan haberde, "Golani Tugayı" Komutanı Gassan Alian'ın de yaralandığı kaydedildi.

Gazze Şeridi'nde grubun 13 askerini öldürmesi; Golani tugaylarını şaşırttı.

İsrail'de 1948'te kurulan Golani Tugayı'nın "Arap -İsrail savaşlarında" öne çıkan birliklerden olduğu ifade ediliyor. Tugaydaki askerler kendilerini kanıtlamak için çok büyük riskler almakla tanınıyor.

Birlik, 1973 Arap-İsrail savaşında, Golan Tepeleri'ndeki Hermon dağını Suriyeli güçlerden geri almıştı.

İsrail ordusu, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adıyla askeri operasyon başlatmış, Perşembe akşamı da bölgeye karadan saldırıya geçmişti.

 

YORUMLAR 73
  • abdullahakbulak 9 yıl önce Şikayet Et
    GÜZEL HABERLER. RABBiM BÖYLE GÜZEL HABERLERi DAHA COK COK ALMAYI EN KISA ZAMANDA TÜM ÜMMETE NASiBET TUZAKLARINI BASLARINA GECIR AZABLARINI DÜNYADADA ARTTIR AMiiiiin.
    Cevapla
  • Harun Gulen 9 yıl önce Şikayet Et
    canlari cehenneme.... aslanlarimizdan dahasinida bekliyoruz.. Allahim sizlerin yardimcisi olsun , attiginiz tek kursun bosa gitmesin insallah, hepsi bir les indirsin..
    Cevapla
  • Imran Demir 9 yıl önce Şikayet Et
    seytanin ülkesi . bu yazimi iyi okuyun ey ümmet.Mehdi falan filan yok. Kuranda tek ayet yok . Mehdi yahudilerin uydurmasidir. mehdi iddiasi kurana hakarettir. Mehdimiz kuran dir. Yezid siyonistler bizi birbirimize düsürdü. Mezhep ve adi bir milliyetcilik pesinden götürüp türkiye kolu sebataycilarla, kemalizmle bizi helak ettiler neredeyse. Tek care kurana sarilip mezhep ve milletleri birakip tek devlet tek ordu kurmak. Buda birlesik islam devleti. Iran türkiye birlesecek ardindan digerleri. Sonra israili haritadan silmek. Yoksa israil bizide ayni sekilde imha edecekHemde coluk cocuk demek kanimizi icecekler.. tek care 30 milyonluk bir ordu kurulacak. Israil seytanin ülkesi yerle bir edilecek. ve insanlik huzur bulacak. EY MILLET UYANIN UYANIN1
    Cevapla
  • Fatih ışık 9 yıl önce Şikayet Et
    Zafer güler'e. Haklı olabilirsin ama "size savaşanlarla siz Allah yolunda savaşın" sözünün cevabı bu şekilde sevinmek değildir. İçinde merhamet yoksa ben ne yapayım diyen peygamberin izinden gitmeye çalışan sen! Bunun için sevinilmez. sen savaşsan o zaman yahudi ölülerini de paramparça edersin. Bunu söyleyen bunu da yapar. Sevinirsen öldürdüğün israilliler için değil. "Haklı ve Allah yolunda savaştığın için sevin.!!!!!!!!!!!! git biraz sakinleş kendine gel!
    Cevapla
  • yeni delhi 9 yıl önce Şikayet Et
    NE TUHAF BU YAHUDİLER. Ne tuhaf bu yahudiler, hem öldürüyorlar, hem de ağlıyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan tarihi İsrail kararları
Süper Lig'e yükselme yarışında play-off hattı belli gibi!