İran: İsrail İHA'sını düşürdük

İran Devrim Muhafızları Komutanı Hacızade, düşürülen İHA'nın Hermes tipi ve İsrail menşeli olduğunu açıkladı.

GİRİŞ 25.08.2014 15:00 GÜNCELLEME 25.08.2014 16:22
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

İran Devrim Muhafızları Hava-Uzay Kuvvetleri Komutanı Emir Ali Hacızade, dün Natanz nükleer enerji tesisleri yakınında düşürdüklerini duyurdukları insansız hava aracının, Hermes tipi olduğunu ve İsrail tarafından üretildiğini söyledi.

Fars haber ajansına konuşan Hacızade, düşürülen İHA'nın 800 kilometre yarıçapta operasyonel kapasitesi olduğunu ve bir depo yakıtla bin 600 kilometre uçabildiğini ifade etti.

Füzeyle vurulan İHA'nın ateş aldığını ve tahrip olduğunu belirten Hacızade, "sağlam olarak ele geçirilen parçaların incelenme aşamasında" olduğunu dile getirdi.

Düşürülen İHA'nın İsrail üretimi olduğunu dile getiren Hacızade, bir kanadından diğerine yaklaşık 5 buçuk metre uzunluğundaki İHA'da yüksek kalitede görüntü çekme özelliğine sahip iki adet kamera bulunduğunu kaydetti.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, dün Natanz nükleer tesislerine yaklaşan İsrail'e ait insansız hava aracını füzeyle vurarak düşürdüklerini açıklamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 13
  • Bülent ACIKÖK 9 yıl önce Şikayet Et
    şiayı sevenler. önce itikat problemlerini öğrensinler.örnek 12 imam inancı humeyni peygamberlerden üstünüm derdi,sahabenin çoğuna kafir derler,Kuranda Hz.Aişe annemiz temiz olduğu söylendiği halde zaniye derler,sünni öldürmek farz derler,muta helal derler,imama inanmayan kafir derler daha çok var cevap yazmadan önce bunları araştırıp yazında neyi savunuyorsunuz bilelim internetten kendi hocalarından bakabilirsniz
    Cevapla
  • eray akalın 9 yıl önce Şikayet Et
    bülent acıkök. senin o küçük gördüğün iran birden fazla komşu devleti aynı anda bozguna uğratacak güçtedir.mesela israil başbakının dediği gibi iran avrupanın kalbini vuracak 5000 km menzile sahip vüze yapıyor.israil başkanı iranı bir an evvel durduralım diyor.avrupa ve amerikaya... ama durduramıyorlar.niye durduramıyorlar iranı bir düşündün mü hiç ?
    Cevapla
  • eray akalın 9 yıl önce Şikayet Et
    bülent acıkök. körü körüne ben değil sen gidiyosun.buraya gelip hikaye anlatıyorsun.masak anltıyosun.irandaki bazı kavimler elbette müslüman olmadan birilerine yardım etmiş olabilir.tek taraflı düşünüp yanılgı içine giriyosun. neyse bu asılsız söylemlerini ben bir kenara bırakoıyorum.sana peygambe efendimizin iran hakkındaki hadilserni incelemeni tavsiye ediyorum.bunları da inkar edersen daha sana diyeceğim yok.. ayrıca ben irana şuan dört dörtlük demiyorum .bizde dört dörtlük değiliz.şuan hangi islm devleti dörtlük söylermisinz bana ? ama bunda 100 sene soran türkiyenin iranın veya pakistanın islam adında ne kadar ilerleueceği belli mi?değil .e değilde ne diye iranı şimdi kötülüyüp durusun.biz şimdiye değil geleceğe bakacaz...
    Cevapla
  • Bülent ACIKÖK 9 yıl önce Şikayet Et
    akrabalıklarınıda sen araştır. ruh ikizleridir hep numara.şia moğollara yardım etmiş,haçlılara yardım etmiş.nerede islam var karşıya yardım etti.ermenistana,çeçenler karşı ruslara,kafir esede,ırak işgaline vs.araştır körü körüne gidiyorsun eray
    Cevapla
  • Bülent ACIKÖK 9 yıl önce Şikayet Et
    uyumaya devam. kendi din adamaları ne mal olduklarını söylüyor birader.iran eski mecusi imparatorluğu peşinde girde araştır öğren sonra insaflıysan şaşırırsın.bunlar sarıklı mecusi hala anlamadın mı?iran senin peygamberinin eşine zaniye diyor ,kuran eksik diyor vs vs.hala savunuyorsan ne diyeyim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden'dan Filistin'e destek gösteri hakkında açıklama
İsmailağa liderini yurt dışına götürmeye çalışmışlar! İkinci Gülen vakası böyle önlenmiş