Netanyahu: Ruhani'nin konuşması gösterdi ki...

İsrail Başbakanı Netanyahu: İran liderinin konuşması anlaşmanın akılsızca olduğunu gösterdi

Netanyahu: Ruhani'nin konuşması gösterdi ki...
Netanyahu: Ruhani'nin konuşması gösterdi ki...
GİRİŞ 19.07.2015 14:33 GÜNCELLEME 19.07.2015 14:33
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran lideri Ayetullah Ali Hameney’in P5+1 ülkeleri ve İranla geçen hafta imzalanan nükleer anlaşmanın ardından yaptığı konuşmanın, anlaşmanın “akılsızca” olduğunu gösterdiğini söyledi. 

İsrail Başbakanı Netanyahu, Iran lideri Ayetullah Ali Hameney’ in konuşmasını “ agresif ve ayrılıkçı” olarak nitelendirerek; konuşmanın, nükleer anlaşmanın İslam Cumhuriyeti’nin saldırganlığını yumuşatacağı beklentisinin yanlış olduğunu ifade etti. 

Cumartesi Günü İran lideri Ayetullah Ali Hameney nükleer anlaşmasının İran’ın ABD’ye karşı olan tutumunu değiştirmeyeceğini, Lübnanlı Hizbullah gerillalarını ve Filistinli askeri grupları desteklemeye devam edeceklerini söylemişti. 

Bünyamin Netanyahu ise İran’ın “gerçekleri saklamaya” dahi uğraşmadığını, bunun da İran’ın Ortadoğu’daki, Amerika ve İsrail karşıtı grupların üzerindeki psikolojik baskısını arttırmasına yaracağını savundu. Bu grupların işlerinin kolaylaşacağını belirten Netanyahu, nükleer anlaşmasına dair ilk günden bu yana sert eleştiriler getiriyor.

YORUMLAR 6
  • hakan 8 yıl önce Şikayet Et
    0-2 yaş grubuna şöyle soyleriz :"iran ve israil kankadir birbirlerine dosttur birbirlerini korurlar."dersek inanabilirler ama 2 yaşından gün almışlarin bu masallara inanmasıni beklemeyin.
    Cevapla
  • yusuff 8 yıl önce Şikayet Et
    Netanyahu ıran kozunu elinden bırakmak istemiyor.batı ise artık irani israili meşrulaştırma operasyonunda kullanmaya gerek görmüyor..ıran asla israil in düşmanı olmadı olmayacak tir.Ayrıca mehdi gelirse ona ilk karşı çıkacak olan yine iran dir.Ve rabbim mehdiyi düşmanlarının içine gondermeyecektir.Iran topraklarındaki horasan bir zamanlar türklerin yoğun yaşadığı ismi türkler le özdeşleşmiş yerlerdir
    Cevapla
  • fatih türkeşan 8 yıl önce Şikayet Et
    İsrail in hakkından kuzeyindeki Müslüman türkler gelecektir.er yada geç....
    Cevapla
  • süzer başaran 8 yıl önce Şikayet Et
    İran mehdi as. zamanında sinirini israilden çıkaracaktır.Yahudiler kaçak delik araycaklardır.Hatta ağaçlar taşlar bile dillenecektir.Ey müslüman gel benim arkamda bir yahudi var diye... Her şeyin yeri ve zamanı vardır.Şimdi olsa daha iyi olur ama,demekki Allah cc.öyle görüyor. Mehdi as. iranda bir yerdeki veya oraya yakın olan bir yerdeki horason ırmağının yakınından çıkacağı söyleniyor. O yüzden israilin gocuntusu budur.Bir an evvel iranı etkisiz hale getiremek istiyor. Şunu iyi bilinki israil yanına amerikaya ve avrupayı alsayine de iranı yenemezler. Şuan israil çok sıkıntılıdır.Çünkü iran gerçek bir islam devleti olma yolunda hızla ilerliyor.Ama korkunun ecele faydası yoktur.
    Cevapla
  • üst akıl 8 yıl önce Şikayet Et
    Bölgenin tek terörist ülkesi israildir..fakat şuda açıktırki israil olmasa bölge halkları sanal düşmanlar üretip birbirleriyle didişmekten asla vazgeçmiyeceklerdir..müslüman coğrafya malesef osmanlıdan sonra hala bedel ödeme sürecindedir
    Cevapla
  • yahyac 8 yıl önce Şikayet Et
    aynen dediğin sanal düşmanlar şimdiden ortaya,çıktı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Silivri'de doğalgaz çıkarma çalışmaları: İlk ateş yandı, dağıtıma hazır
Nükleer silahtan daha tehlikeli... Türkiye'de acilen uygulanması gerekiyor!