Maliki Türkiye'ye çattı

Başbakanlık yaptığı dönemde Sünni kesime yönelik baskı yapan ve DAEŞ'in doğmasındaki en büyük sebep olan Maliki Türkiye'ye çattı.

Maliki Türkiye'ye çattı
Maliki Türkiye'ye çattı
GİRİŞ 18.08.2015 09:13 GÜNCELLEME 18.08.2015 09:17
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Irak'ta Başbakan Haydar el-İbadi'nin kararı ve meclis onayıyla makamı lağvedilen eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Nuri el-Maliki Türkiye ile ilgili ağzına geleni savurdu.

Irak Başbakanı olduğu dönemde ülkedeki Sünni kesime yoğun baskılar yapan, Felluce ve Ramadi'de gerçekleştirdiği hava bombardımanlarıyla binlerce sivilin ölümüne sebep olan ve DAEŞ terör örgütünün doğmasına ve Musul'u ele geçirmesine olanak veren Nuri El-Maliki "Türkiye IŞİD'i ve El-Kaide'yi destekleyen ülkelerden biridir. Eğer Türkiye ve Suudi Arabistan olmasaydı Suriye'de durum böyle olmayacaktı" dedi.

SUÇU TÜRKİYE'YE ATTI

Başkent Tahran'da Azadi Oteli Konferans Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtlayan Maliki, Türkiye yönetimini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı IŞİD terör örgütüne yardım etmek ve bölgede yayılmacı siyaset izlemekle suçladı.

Başbakan olduğu dönemde Musul'un IŞİD'in eline geçmesinde ihmal ve kusuru olduğu gerekçesiyle yargı önüne çıkması beklenen Maliki, "Avrupa Türkiye'ye kapılarını kapattıktan sonra Türkiye, Osmanlı İmparatorluğu rüyası ve düşüncesiyle Ortadoğu'ya hücum etmiştir" şeklinde konuştu.

BAŞBAKANLIK YAPMIŞ BİRİ İÇİN BASİTÇE İFADELER KULLANDI

Türkiye'nin Irak ve Suriye'nin kuzeyinde gözü olduğunu iddia eden Maliki, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bölgede yayılmacı bir siyaset izlediğini söyledi.
      
Irak'taki Şii milis güçlerinin Sünni ve Kürt gruplara karşı eylemlerini eleştiren bir gazeteciye cevaben Maliki, "Şii milis güçler olmasaydı Türkiye Irak'taki emellerine ulaşacaktı. Bu milisler Türkiye'yi engelledi" diye konuştu.
      
Maliki, "DAEŞ, İstanbul ve Ankara'da planlanmış bir örgüttür" diyerek, suçlamalarını sürdürdü.

MALİKİ'NİN MAHKEME ÖNÜNE ÇIKMASI BEKLENİYOR

Irak'ta parlamento kararıyla makamı lağvedilen Maliki, ülkeyi yönettiği sekiz yılda mezhepçi politikaların odağına oturtmuştu. Irak Parlamentosu'nda"Musul'un düşme nedenlerini araştıran komite" tarafından suçlu bulunan Maliki'nin Irak'ta mahkeme önüne çıkması bekleniyor.

YORUMLAR 1
  • Demir 8 yıl önce Şikayet Et
    güzel oyun oynanıyor hepsi ağız birliği yapmış Türkiye işide destek veriyor PKK Irak vs aynı ağız Türkiye'ye bu suçlamayı yapıp işidçi yapacaklar. Tuhaf olan içimizdeki PKK ve diğer ülke düşmanları da aynı sakızı çiğniyor oyunu kurmuşlar haydi Hayırlısı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Venezuela ordusu hava sahasına giren iki uçağı düşürdü
Fiyatını duyanlar inanamadı! Piyasayı karıştıracak SUV