İsrail'den '40 yaş' yasağı: Girişe izin yok!

İsrail polisi, bugün 40 yaş altı Müslüman erkeklerin Mescid-i Aksa'ya girişine izin vermeyeceğini açıkladı.

İsrail'den '40 yaş' yasağı: Girişe izin yok!
İsrail'den '40 yaş' yasağı: Girişe izin yok!
GİRİŞ 18.09.2015 09:48 GÜNCELLEME 18.09.2015 09:48

İsrail polisinden yapılan açıklamada, "sadece kadınların ve 40 yaş üstü erkeklerin Aksa'ya girişine izin verileceği" belirtildi. Ayrıca yarın Küdüs'te görev yapacak polislerin sayısının arttırıldığı kaydedildi.

Netanyahu'dan Ban Ki-mun'a telefon

Öte yandan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Bileşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun'u telefonla arayarak Aksa'daki gelişmelerle ilgili bilgi verdiği bildirildi.

İsrail başbakanlık ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Netanyahu'nun, Ban Ki-mun'a, "İsrail, Aksa'daki şiddete karşı mücadele ediyor. Bununla birlikte İsrail, Filistinlilerin tersi yönde kışkırtmasına rağmen Aksa'nın hukuki statüsünü tamamen muhafaza ediyor" dediği belirtildi.

Yahudiler için yılbaşı olarak kabul edilen "Roş Aşana" tatili nedeniyle yaklaşık 50 Yahudi yerleşimci Tarım Bakanı Uri Ariel eşliğinde pazar günü Mescid-i Aksa'ya girmiş, yerleşimcilerin buraya alınmasını protesto eden ve içeri girmek isteyen Filistinlilere ses bombası, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermiyle müdahale edilmişti. Müdahale sırasında aralarında kadınların da bulunduğu çok sayıda kişi yaralanmıştı.

İsrail askerleri postallarıyla salı sabahı, Mescid-i Aksa'nın etrafı camekanla çevrili minberinin yakınına kadar girmiş ve çatısına çıkmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı