Lübnan gazetesinin iddiası: Türkiye füze verecek

Türkiye ve Suudi Arabistan'ın, Rus uçak ve helikopterlerinin saldırılarına karşı Suriye'deki muhaliflere füze vereceği ileri sürüldü.

Lübnan gazetesinin iddiası: Türkiye füze verecek
Lübnan gazetesinin iddiası: Türkiye füze verecek
GİRİŞ 28.10.2015 06:30 GÜNCELLEME 28.10.2015 06:43
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Lübnan'da yayımlanan El Ekber gazetesi, Türkiye ve Suudi Arabistan'ın, Rus uçak ve helikopterlerinin saldırılarına karşı Suriye'deki muhaliflere Ukrayna ordusuna ait SAM-8 ve SAM-9 füzelerini vereceğini ileri sürdü

Gazete, Türk-Suudi planına göre, Ukrayna ordusundan satın alınacak füzeler Suriye'nin kuzeyindeki muhalif güçlere verilerek bu güçler Rus uçak ve helikopterlerine karşı takviye edilecek.

Plana Rusya ile dolaylı savaş halinde olan Ukrayna'nın da onay verdiğini ileri süren gazete, söz konusu istihbarata ulaşan Moskova'nın da buna göre yeni bir strateji geliştirme kararı aldığını iddia etti.

YORUMLAR 46
  • kral 8 yıl önce Şikayet Et
    restine rest ulannn..
    Cevapla
  • Türk 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin o kadar finansal gücü var mı ? kendi silahlarımız bile yetersiz alacak paramız yok
    Cevapla
  • Okuyucu 8 yıl önce Şikayet Et
    Tamamen Türkiye'yi zorda bırakmaya yönelik hikaye! Birkaç rus uçağı düşürülecek ve sorumlu olarak Türkiye gösterilecek olmasının alt yapıları hazırlanıyor... Hemen gaza gelmeyin beyler. Büyük oyun dönüyor tepemizde....
    Cevapla
  • Mücahit 8 yıl önce Şikayet Et
    Rusya bu konuda daha önce sert bir açıklama yaptı. Kısaca dediki erkek olan varsa Suriye de ki terör güçlerine hava savunma veya benzeri silah verir. Ha veren olursa hedefimizdir sinek gibi ezeriz. Türkiye devleti güçlü bir müttefikine karşı böyle bir şey yapmayacak kadar devlet deneyimine sahiptir.
    Cevapla
  • esed bitik 8 yıl önce Şikayet Et
    özgür suriye ordusu dünyanın her ülkesinden silah satın alıyor zaten. zaten hava savunma sistemleri satın aldılar. yakında esedin uçaklarını vuracaklar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul’da trafikte kahkahaya boğan kaza: Motosikletine çarpan kişi annesi çıktı
Öğretmen atama takvimi için gözler Kabine'de! Masadaki gündem başlıkları neler?