Fas Kralı 4 bin 215 mahkumu affetti.

Fas Kralı 6. Muhammed aralarında terör suçlularının da bulunduğu 4 bin 215 mahkumu affetti.

Fas Kralı 4 bin 215 mahkumu affetti.
Fas Kralı 4 bin 215 mahkumu affetti.
GİRİŞ 06.11.2015 05:24 GÜNCELLEME 06.11.2015 08:58
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Fas Kralı 6. Muhammed'in, "Yeşil Yürüyüş" diye adlandırılan "Batı Sahra'nın" İspanya işgalinden kurtuluşunun 40'ıncı kurtuluş yıl dönümü dolayısıyla aralarında terör suçlularının da bulunduğu 4 bin 215 mahkumu affettiği bildirildi.

Fas Adalet ve Özgürlükler Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Kral 6. Muhammed'in Yeşil Yürüyüş'ün 40'ıncı yıl dönümü dolayısıyla hapishanelerde bulunan mahkumlardan 4 bin 215'ini "istisnai" olarak affettiği belirtildi.

Açıklamada, 69'u insani durumdan olmak üzere 3 bin 576 mahkumun hapis cezasının tamamının affedildiği, bunların arasında 37 kişinin terör suçlusu olduğu, 639 kişinin ise hapis cezasının süresinin düşürüldüğü kaydedildi.

Açıklamada, terör suçlarından mahkum 37 kişinin affının, 2005 yılından beri değişik tarafların bunların affedilmesi yönünde sürekli ricada bulunması üzerine bu özel günde gerçekleştiği aktarıldı.

Fas, Yeşil Yürüyüş'ü, Batı Sahra'nın İspanya işgalinden kurtuluşunun resmi tarihi olarak kabul ediyor.

Fas Kralı 2. Hasan'ın çağrısı üzerine 6 Kasım 1975'te 350 bin Faslı Batı Sahra'nın İspanya işgalinden kurtarılması için ülkenin güneyine barışçıl yürüyüş düzenledi. Yürüyüşten 8 gün sonra 14 Kasım'da Fas ile İspanya arasında anlaşma imzalandı. Anlaşmanın ardından İspanya güçlerinin çekilmesiyle birlikte Batı Sahra Fas'ın egemenliğine geçti.

YORUMLAR 13
  • Sen 8 yıl önce Şikayet Et
    Daes kimi katl/soykirim yapmaktadir, ehli sünneti niye cünkü Israile firata kadar yer yapmak icin oraya israile hazirliyor. 20 Milyon Suriye ile basedemez ondan ISRAIL Daes gibi Terrör örgütleri kurmaktadirlar.
    Cevapla
  • Sen 8 yıl önce Şikayet Et
    Farketmez
    Cevapla
  • Ertantanngmail 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah aşkına aynı şeyi tüm haberlerin altına kopyalayıp yapıştırmaktan vazgeç artık.
    Cevapla
  • Sen 8 yıl önce Şikayet Et
    DAES ISRAIL ICIN HAZIRLIK YAPIYOR. Bakin israilin iki mavi seritli bayraya. Biri Nil Nehri Digeri Firat Nehri ve bu demektir ki israilin bizim topraklarda gözü var ve Chp de ISRAIL ile IS BIRLIGI icindedir. CHP LAIKLIGI koruyacak ki israil bu hedefine ULASABILSIN
    Cevapla
  • Farketmez 8 yıl önce Şikayet Et
    celladına aşık olmuşsa bir millet, ister ezan ister çan dinlet. itiraz etmiyorsa sürü gibi illet, müstehaktır ona her türlü zillet.
    Cevapla
  • Farketmez 8 yıl önce Şikayet Et
    Sizin gibi zihni bozuk insanlar oldumu turkiyede adalet sistemi degismez madem kisi kisiyi yaraliyorsa o zaman seriat geregi kissas uygulansin.verilecek ceza savciyla degil magdurla danisilarak verilsin bugun bu ulkede ceza evlerinde yatan cok sucsuz insan var
    Cevapla
  • endülüslü 8 yıl önce Şikayet Et
    zihni bozuk ifadesini benim için kullandıysan kısas hakkımı kullnarak sana aynen iade ediyorum. o zman şeriat gereği kısas uygulansın demişsinya ben zaten olay şeriata aykırı diyorum ve kısas gelirse de hoşgelmiş derim sadece. Savcı sadece milletin ve devletin hakkını savunmak için olur ki madura danışılmasıda anormal değildir kaldıki savcılar mağdurun şikayeti üzerine harekete geçer yani danışarak tabi sen düşünebiliyorsan anlaıaycaksın. Ceza evlerinde yatan masumlar için bak bakalım birşey demişim mi bakan kör kardeşim. Masumun yayındayız elhamdülillah fakat katilin suçlusun devlet eliyle affedilmesi! işte bununda sonuna kadar karşısındayız. Sen her ne kadar bize zihni bozuk desende
    Cevapla
  • Müsellem 8 yıl önce Şikayet Et
    Darısı Ülkemizin hapishanelerinde yatan Müslüman kardeşlerimizin başına İnşaallah..!
    Cevapla
  • Ertantanngmail 8 yıl önce Şikayet Et
    Daeş zihniyetli varlıklar, Müslümanlık şöyle dursun, İnsan bile olamazlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'i korku sardı: Netanyahu her kapıyı çalıyor Biden sessiz...
Sakarya Gaz Sahası'yla 1,8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacı karşılanabilecek