600 IŞİD militanı israil'in kapısında

Yazar Rafael Sadi, IŞİD'in 600 militanıyla Golan Tepeleri'nde İsrail sınırında yeni bir cephe açma arayışında olduğunu yazdı.

600 IŞİD militanı israil'in kapısında
600 IŞİD militanı israil'in kapısında
GİRİŞ 01.01.2016 14:10 GÜNCELLEME 01.01.2016 15:32
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

İsrailli gazeteci Sadi, "Güney'deki IŞİD tehdidi ise İsrail Savunma Kuvvetleri tarafından daha tehdit edici olarak kabul ediliyor" dedi.

İsrail Genelkurmay Başkanı Golan'da teftiş yaptı

Tank Savarlar , bombalı araçlar, otomatik tüfekler, az miktarda tank ve zırhlı araçlar, İslam Devletine sınırlı bir inanç, az sayıdaki insan gücüne rağmen İsrail Savunma Kuvvetleri IŞİD'in Suriye'nin Golanında Rakibi ve düşmanı olan El Kaide'ye ait Shuhada Al Yarmuk bölgesinde İsrail'e doğru ilerlemesine göz yummayacağını açıkladı. İsrail Genel Kurmay Başkanı dün Golan tepelerinde bir teftiş gezisinde bulundu.

Bir kaç hafta önce Suriye'de El-Madariya bölgesinde korkunç bir patlama meydana geldi. Kuneytra şehrinin yakınında. İsrail sınır çitlerinin sadece 400 metre ötesinde. İsrail ordusu teyyakuzdaydı ve neredeyse bir havan saldırısı olacağı beklentisindeydi , hem de bir göz açıp kapama süresinde. Bir kaç saat içinde, sınırın öte tarafındaki IŞİD taraftarlarının gücünün ne olduğu ortaya çıktı. Hafif silahlardan açılan ateş ile iki tane bombalı araba El Nusra'nın bölgesinde patlatıldı. Sorumlular ise IŞİD ve El-Kaide ile özdeşleşen kişilerdi.

Dün (Çarşamba günü) İsrail Genel Kurmay Başkanı Gadi Eisenkot, Golan tepelerinde bir keşif gezisini Kuzey Saha Komutanı Tüm General Aviv Kohavi ve Galil Bölgesi Komutanı Tuğ General Amir Baram ile birlikte gerçekleştirdi.

İSRAİL TANKI SURİYE SINIRIDA...

İsrail Savunma Kuvvetleri, Suriye Golanında birbirleri ile savaşan asiler ve yağmacıları yakından takip ediyor. Neredeyse bir senedir İsrail sınır şeridinin yüzde 90'ını kapsayan çatışmalar var. İsrail ordusuna göre bu örgütlerin hedefinde İsrail yok, şu anda dertleri kendi aralarında.

Bununla beraber Cumartesi günü IŞİD'in lideri Ebu Bekir El Bağdadi'nin İsrail'i tehdit edici mesajı İsrail sınırındaki IŞİD eylemini farklı bir boyuta taşıyor. Güney'deki IŞİD tehdidi ise İsrail Savunma Kuvvetleri tarafından daha tehdit edici olarak kabul ediliyor. IŞİD'in İsrail-Mısır sınırındaki kümelenmesi ile Kuzeyde ise daha küçük ama daha az olmayan bir aşırılık mevcut.

''Shuhada el Yarmuk” bölgesi ise İsrail ordusu içinde espri ile SHUHADAAŞ olarak adlandırılmaktadır. (Daaş, Daeş Arapça IŞİD anlamındadır İbranice de de öyle deniyor)

Küçük bir örgüt derken Suriye Golanındaki 600 kişilik silahlı eylemcilerden müteşekkil ve IŞİD'in temsilciliğinden söz ediyoruz. Onlar Suriye Golanın'da Işid temsil ediyor.

(Odatv)

YORUMLAR 36
  • cahillere gelde 8 yıl önce Şikayet Et
    hani işid israili vurmazdı şimdi vursa yine bahenecilerin bahanesi hazırdır....AÇIN KÖR GÖZLERİNİZİ ARTIK
    Cevapla
  • muslıman 8 yıl önce Şikayet Et
    ısraıl abd ve pkk omuz omuza cook musluman katlettiler ve hala katledıyorlar ınsallah muslumanlar bu ısraıllılerı bu topraklardan atacaklar
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    En son israili dost ülke bilen hangi ülke biliyormusunuz
    Cevapla
  • vatandas 8 yıl önce Şikayet Et
    israil suriyeye girmeye niyet eti. oyunu Sllah bozacaktir
    Cevapla
  • malatyalı.. 8 yıl önce Şikayet Et
    demek adım adım arz-ı mev'ud....israile bahane; daeş şahane..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mahalle kafeleri Çırağan'la yarışıyor - 27 Nisan günün gazete manşetleri
Tel Aviv müzakerelerde ilerleme olmazsa Refah'a saldıracağını Mısır'a iletti