PYD’den Türkiye sınırında halaylı destek

Suriye'nin PYD denetimindeki Afrin bölgesinde 300 kişilik grup öğle saatlerinde Türkiye sınırına geldi ve Kürtçe sloganlarla halay çekti.

PYD’den Türkiye sınırında halaylı destek
PYD’den Türkiye sınırında halaylı destek
GİRİŞ 13.01.2016 08:03 GÜNCELLEME 13.01.2016 08:47
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

Türkiye tarafından da görülen PYD yandaşı grup, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki çatışmaları protesto edip, Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhine slogan attı.

PKK’nın Suriye kanadı PYD yandaşı olan ve Kilis'in Süngütepe Köyü karşısındaki Afrin bölgesindeki 300 kişilik, öğle saatlerinde sınıra yakın bir noktada toplandı.

Türkiye sınırından görülen ve bir bölümü araçlarla bölgeye gelen kalabalık, slogan atıp, halay çekti. PYD taraftarlarının sınırda toplanıp, sık sık Doğu ve Güneydoğu'daki çatışmaları protesto eden ve Kürtçe konuşan kalabalıktakilerin sık sık Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhine de slogan attığı duyuldu. 

Hareketlilik ardından 3'üncü Hudut Tabur Komutanlığı'ndan çok sayıda asker zırhlı araç ile sınır hattına sevk edildi. Bölgede askerlerin zırhlı araç ile önlem alması ardından, Suriye tarafındaki kalabalık 1 saat sürdürdüğü protestoyu sonlandırarak Afrin tarafına döndü.

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 67
  • Davud 8 yıl önce Şikayet Et
    Bundan sonra suriyeden Türkmenler dışında kimse içeri alınmasın
    Cevapla
  • Faruk 8 yıl önce Şikayet Et
    Onlarida gönderin kobaniye TURKIYEYE almayın o zaman anlarlar.
    Cevapla
  • Metehan 8 yıl önce Şikayet Et
    Madem birbirlerini cok seviyorlar buradakileri oraya gonderelim. Kobane kobene türkiye yardim etmese idi isid hepsini kesecekti. Bunlarin vefalari bukadar. Hep ihanet ihanet
    Cevapla
  • ismet 8 yıl önce Şikayet Et
    neden bomba atılmadı ortalarına? sınırı savunduk dersiniz.
    Cevapla
  • selami ayvanlı 8 yıl önce Şikayet Et
    yahu arkadaş bizim havakuvvetlerimiz yokmu,şu pyd ye ,karargahlarına iki sorti yapamıyormu,bakalım sınıra yaklaşabiliyorlarmı,kobanide şımmarttık bunları.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinden detayları anlattı
Bakanlık duyurdu! Türkiye birinci sırada