Obama ve Putin Golan Tepeleri için çalışıyor

Obama ve Putin'in İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri'nin Suriye'ye iade edilmesi için ortak çalışma yürüttüğü belirtildi.

Obama ve Putin Golan Tepeleri için çalışıyor
Obama ve Putin Golan Tepeleri için çalışıyor
GİRİŞ 24.04.2016 15:15 GÜNCELLEME 24.04.2016 15:23
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

İsrail istihbaratına yakınlığıyla bilinen DEBKAfile’s, ABD ile Rusya'nın Golan Tepeleri'nin Suriye'ye iade edilmesini desteklediklerini ve Obama ile Putin'in bu konuda bir çalışma yürüttüğünü bildirdi.

İsrailli kaynaklar ayrıca, Suriye ile ilgili gelişmelerin sadece Golan'la ilgili olmadığını ve iki liderin Suriye'deki askeri ve diplomatik hususlarda da adımlar atacağını kaydetti. Bu adımlardan birincisi Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın iktidardan indirilmesi var. İkinci olarak da, Golan Tepeleri'nin aşamalı olarak Suriye'ye iadesi bulunuyor.

Geçtiğimiz hafta İsrail Bakanlar Kurulu toplantısı Golan Tepeleri'nde toplanmış ve bu ilk uygulama dikkat çekmişti. Toplantının ardından İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, işgalleri altındaki Golan Tepeleri'ni "sonsuza dek" ellerinde tutacaklarını söylemişti. Bu açıklamaya başta ABD olmak üzere birçok devletten tepki gelmişti.

ABD: GOLAN İSRAİL'E AİT DEĞİL

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, 1967 yılında İsrail'in işgal ettiği Golan Tepeleri'nin mevcut durumu ile ilgili "Golan Tepeleri, İsrail'in parçası değildir, durumu müzakereler yoluyla belirlenecektir" demişti. Kirby ayrıca Suriye'deki durumlardan dolayı, Golan'ın müzakere masasına getirilemeyeceğini vurguladı.

AVRUPA BİRLİĞİ: GOLAN'DA İSRAİL'İ TANIMIYORUZ

Avrupa Birliği Dış Politika Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini yaptığı açıklamada, "Avrupa Birliği, İsrail’i sadece 1967 öncesi mevcut bulunan sınırlar dahilinde tanımakta" demişti.

ARAP BİRLİĞİ'NDEN TEPKİ

Arap Birliği: "Başbakan Netanyahu'nun İsrail'in Golan Tepelerinden çekilmeyeceğine dair sözleri, tansiyonu yükseltmenin yanı sıra uluslararası hukuk ilkeleri, BM Genel Kurulu ile BM Güvenlik Konseyi kararları, insan hakları ve Cenevre anlaşmalarının ihlalidir" açıklamasında bulundu.

YORUMLAR 14
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Suriyede kurdukları üslere karşılık mı o toprakaları İsrailden iade etmesini istiyor görünüyorlar. Tabii Kobani ve kuzey Suriye de kurmak istedikleri Kürt devleti içinde olabilir.
    Cevapla
  • anti satan 8 yıl önce Şikayet Et
    hadi canım :)) ee kudüste israile ait değil!!??
    Cevapla
  • eray akalın 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu bir birleşme değildir.2 büyük gücün,golan tepeleri için çalışmalar yapması normaldır.Çünkü zaten BM 5 tane daimi veto hakkı bulunan devlet var.Bunlar iki tanesi rusya ve amerikadır.Sonuç itibarıyla BM in 2 büyük üyesinin golan için masa üzeürnde çıkar çatışması dahil,her türlü seçeneği değerlendirmesi normaldir.Yani rusya ve amerika ciddi ve çok öenmli konular için ortak çalışmaz.
    Cevapla
  • YasinBaba 8 yıl önce Şikayet Et
    obama kim yahu geldi gidiyor turist gibi.
    Cevapla
  • Hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    Obama gizli Marksist,Leninist olup,Amerikan halkına bunu söylemiyor olabilir.PKK/PYD’yi de bu yüzden destekliyor olabilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Facianın eşiğinden dönüldü: Yol kapatıldı evler boşaltıldı
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi