İran Yargı Erki Başkanı, Ruhani'yi uyardı

İran Yargı Erki Başkanı Laricani, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'yi ülkenin dini lideri Ali Hamaney'e muhalefet etmemesi konusunda uyardı.

İran Yargı Erki Başkanı, Ruhani'yi uyardı
İran Yargı Erki Başkanı, Ruhani'yi uyardı
GİRİŞ 10.05.2016 11:42 GÜNCELLEME 10.05.2016 17:06
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İran'ın resmi ajansı İRNA'nın haberine göre, Sadık Amuli Laricani, Yargı Erki Halkla İlişkiler Departmanı çalışanlarına yaptığı konuşmada, "Yetkililer, dini liderin buyruklarına karşı gelme şeklinde anlaşılacak söylemlerden kaçınmalıdırlar" dedi.

Laricani, "Biz, dini liderin buyurduğu gibi dil eğitimine karşı değiliz. Fakat bazıları bunu kültürel dönüşüm için kullanıyor" ifadesini kullandı.

''FARSÇA DEĞİL İNGİLİZCE TEŞVİK EDİLİYOR''

Ülkenin en üst düzey otoritesi kabul edilen dini lider Hamaney geçen hafta Pazartesi günü öğretmen ve eğitimcilere hitaben yaptığı konuşmada, çocuk ve gençler arasında yabancı kültürün yaygınlaşmasına yol açtığı gerekçesiyle ülkede İngilizce eğitimin teşvik edilmesini, "Maalesef bazı yerlerde Farsça yerine İngilizce teşvik ediliyor. Artık iş İngilizce'nin okul öncesi çocuklara öğretilmesine kadar vardı" şeklinde eleştirmişti.

RUHANİ, 'HALK İSTEDİĞİ DİLİ ÖĞRENMELİ' DEMİŞTİ

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Hamaney'in konuşmasından iki gün sonra Öğretmenler Haftası münasebetiyle katıldığı törende, "Halk kaç dil öğrenmek istediğine kendisi karar vermeli. Biz, gelecek nesillere bilime daha rahat ulaşma imkanı sağlayacak, daha fazla iş imkanı getirecek ve dünya ile ekonomik ilişkilerimizi kolaylaştıracak bir dil öğretmeliyiz" ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • fırat 7 yıl önce Şikayet Et
    nerden çıkardınız işbirliğini. Az araştıralım iranın filistine yardımlarını
    Cevapla
  • bahadır öz çelik 7 yıl önce Şikayet Et
    Amerika bölme tohumlarının karşılığını almaya başladığını gösteriyor.ey İran sizin kültürünüz İslam kültürüdür sizin büyük şeytan dediğiniz adb le ne işiniz var,yıllarca ona büyük şeytan dediniz şimdide ortaklık etmeye başladınız şeytanla ortaklık eden şeytana hizmet eder.
    Cevapla
  • vitindiş 7 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi daha iyi anladınız mı onlardaki din anlayışının ve dini liderin gerçek misyonunu?! İran Acem köklerine dönmek için kurulmuş Farsi İmparatorluk peşindeki bir ülke. Ülkedeki Kürtlere de, Güney Azerbaycanlı Oğuz Türklerine de tahammüleri yok. Suriye ve Irak'ı da işgal planları hep Fars İmparatorluğu emellerinden kaynaklanıyor.
    Cevapla
  • Ertantanngmail 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu olay haber yapıldığına göre İslam düşmanları avuçlarını ovuşturmaya başlamışlar ama bence daha çok ovuştururlar.
    Cevapla
  • erdal 7 yıl önce Şikayet Et
    Ikiyüzlüler sira simdi sizlere geldi!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsviçre'de küstah saldırı! Selçuk Bayraktar'dan terör yandaşlarını çıldırtacak yanıt
Eurovision'dan skandal Filistin kararı! Sertap Erener yine de gidecek mi?