Rabiatul Adeviyye'deki katliamın üçüncü yılı

Mısır'da darbe karşıtlarının toplandığı Rabiatul Adeviyye meydanındaki katliamın üçüncü yılına girildi.

Rabiatul Adeviyye'deki katliamın üçüncü yılı
Rabiatul Adeviyye'deki katliamın üçüncü yılı
GİRİŞ 14.08.2016 14:09 GÜNCELLEME 14.08.2016 14:09
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Mısır'da darbe karşıtlarının toplandığı Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarındaki protestoculara yönelik müdahalenin üçüncü yılında New York'ta bir panel düzenlendi.
Mısır'da Temmuz 2013'teki darbenin ardından 14 Ağustos 2013'te Mısır güvenlik güçlerinin darbe karşıtı göstericilere müdahalesinin 3. yılı dolayısıyla ABD'de faaliyette bulunan "Özgürlük Ve Adalet İçin Mısırlı Amerikalılar" adlı kuruluş, New York'taki Manhattan Tiyatro Kulübü'nde bir panel düzenledi.

Mısır'da darbe karşıtlarının toplandığı Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarındaki protestoculara yönelik müdahalenin üçüncü yılında New York'ta bir panel düzenlendi- İnsan hakları aktivisti Thomas Cox:- "Bugünkü Mısır yönetimi dünyayı darbenin Mısır halkının isteği sonucunda gerçekleştirildiğine inandırmaya kalktı"- "Amerikalıların önemli bir çoğunluğu Mısır'daki darbenin Arap Baharı'nın devamı olduğunu düşünüyor"
Panelde konuşan insan hakları aktivisti Ortadoğu'nun Yerli Halkları aktivisti ve Barış için Brooklyn adlı İnsan Hakları kuruluşunun yöneticisi Thomas Cox, "bugünkü Mısır yönetiminin dünyayı, darbenin Mısır halkının isteği sonucunda gerçekleştirildiğine inandırmaya kalktığı"nı ifade etti.

Cox, "Amerikalıların önemli bir çoğunluğu Mısır'daki darbenin Arap baharının devamı olduğunu düşünüyor. Hiç bir meşru yönetim bir günde en fazla protestocunun öldürüldüğü olay olarak tarihe geçen 3 yıl önceki katliamı yapamaz" ifadelerini kullandı.
Cox, "Amerikan halkının bu konuda doğru bilgilendirilmesi" gerektiğinin önemli olduğunu belirterek, "Mısır'a özgürlük, adalet ve demokrasi çağrısı yapıyoruz." dedi.

Türkiye'deki darbe girişimine de değinen Cox, demokratik yollarla seçilmiş hükümetin darbe yoluyla değiştirilmeye kalkışılmasını eleştirirken, demokrasi kelimesinin manasının gerçekleşmesine izin verilmesi gerektiğini vurguladı

YORUMLAR 3
  • enver şatır 7 yıl önce Şikayet Et
    darbeci sisi yi desteklemeyen ülkemi kaldı ki. isterlerde darbecileri isterlerse seçilmişleri destekliyorlar. Yeter ki dedikleri olsun.
    Cevapla
  • gulsum 7 yıl önce Şikayet Et
    sisi, misi 'nin de sonu gelecek ..hangi zalimin sonu gelmedi ki!...Allah kur' an ayetinde ' Sadece iyi insanlari dunya' ya varis kildik' demistir.'
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    SISI firavunu MISIR halkini perisan etti. Cehennem odunu olacaksin SISI.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Din adamlarının toplumdaki algısı belli oldu! Diyanet'in o faaliyetine büyük destek
Süper Lig'e yükselme yarışında play-off hattı belli gibi!