Çavuşoğlu: Onu Türkiye'ye getireceğiz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Halep'teki katliamı dünyaya sosyal medya üzerinden duyuran 7 yaşındaki Bana Alabed'in ailesiyle birlikte Türkiye'ye getirileceğini söyledi.

Çavuşoğlu: Onu Türkiye'ye getireceğiz
Çavuşoğlu: Onu Türkiye'ye getireceğiz
GİRİŞ 19.12.2016 18:33 GÜNCELLEME 19.12.2016 19:14
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,Moskova'da yapılacak Türkiye-İran-Rusya toplantısı için Ankara'dan ayrılmadan önce Esenboğa Havalimanı'nda Halep'teki son durumu değerlendirdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİZZAT LİDERLİK EDİYOR

Halep'te ateşkes ve tahliye için Türkiye'nin uluslararası platformda yürüttüğü diplomatik çabalara dikkati çeken Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sürece bizzat liderlik ettiğini vurguladı.

"BANA'YI VE AİLESİNİ TÜRKİYE'YE GETİRECEĞİZ"

Tahliye edilenler arasında Halep'teki katliamı dünyaya sosyal medya üzerinden annesiyle birlikte duyuran 7 yaşındaki kız çocuğu Bana 'nın da olduğunu belirten Çavuşoğlu, "Bana tüm dünyaya seslenmişti 'bizi kurtarın' diye. Sayın Cumhurbaşkanımız ve bana yönelik de çağrılarda bulundu Twitter'da. Ben de kendisine cevap verdim, 'Merak etmeyin, sesinizi duyduk, çaba sarfediyoruz.' diye." dedi.

Bu çağrıdan sonra başlayan tahliye sürecinin 6. konvoydan sonra tıkanması üzerine Bana'nın Türkiye'ye ateşkesin sağlanması konusunda bir yardım çağrısında daha bulunduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Çok şükür o da nasip oldu. Bana ve ailesi ikinci başlayan süreçte ilk kurtarılan kişilerden oldu ve onları Türkiye'ye alıyoruz. 19 kişilik bir aile. İnşallah Ankara'ya da getireceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızı görmek istiyor, Başbakanımızı görmek istiyor. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız da Bana ve ailesini görmek istiyor. Böyle bir duygusal bağ oluştu bu süreçte, tüm dünyayla oluştu. Çok yorumlar görüyoruz, gerek Türkiye'nin ilgisiyle de ilgili. Herkes bu olaya insani ve vicdani açıdan bakıyor. Bir şeyi de görüyorlar; tüm dünya duyarsız kalırken Cumhurbaşkanımız ve Türkiye duyarsız kalmadı. Bu çocuğun oradan minik yüreğiyle seslenişine duyarsız kalmadı, hassasiyet gösterdi. Tüm dünya da bunun farkında."

Çavuşoğlu, bu gelişmenin Türkiye'nin yürüttüğü insani dış politikanın bir yansıması olduğuna dikkati çekerek, "Şimdi herkes, kurtulduktan sonra reklam yapmaya çalışıyor bu çocuk ve ailesi üzerinden. Bu da çok yanlış. Kimsenin popülizm içine girmemesi gerekiyor. Bundan sonraki süreçte de Bana'ya ve ailesine sahip çıkmak istiyoruz." dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • asim 7 yıl önce Şikayet Et
    Önce Fetö,PKK,PYD liderlerini( Salih Müslimi,Karayılanı Güleni ile Üst avanelerini )getirin.Nasil getirilirse öyle ;gerekirse savaşarak,vuruşarak,mertçe olmuyorsa hile ile ama mutlaka.Onu Kızılay,Afad,İHH da getirir.
    Cevapla
  • Mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    Ulkemi guvenli bulmayan murata cevap Sen de istediğin ulkeye git
    Cevapla
  • Enteresan 7 yıl önce Şikayet Et
    İyi olmak mı gerekiyor yoksa iyi olanı yapmak mı?
    Cevapla
  • Murat 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye güvenli mi acaba onun için?
    Cevapla
  • ben kuzey 7 yıl önce Şikayet Et
    guvenli degilse tc vatandasligindan cik
    Cevapla
  • Erol 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyeden daha güvenli bir yer varsa sen de oraya git. O çocuk burada güvende.
    Cevapla
  • İ genç 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu mesajı mezardan yazmadığina göre burası daha güvenli ama vatan hainlerine değil vatansever lere
    Cevapla
  • İbrem 7 yıl önce Şikayet Et
    sana bişey olmadıysa ona da bişey olmaz
    Cevapla
  • ertan 7 yıl önce Şikayet Et
    Sen hayatta olduğuna göre...
    Cevapla
  • serdar 7 yıl önce Şikayet Et
    bana siyonistin bir oyunudur ..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Almanya'dan silah ihracatı adımı! Hükümete flaş İsrail çağrısı
İsviçre'de küstah saldırı! Selçuk Bayraktar'dan terör yandaşlarını çıldırtacak yanıt