Maliki uyardı: Felaket olacak, Türkiye çok ciddi!

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Nuri el-Maliki, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) gayrimeşru referandumu bir an önce iptal etmesini istedi.

Maliki uyardı: Felaket olacak, Türkiye çok ciddi!
Maliki uyardı: Felaket olacak, Türkiye çok ciddi!
GİRİŞ 28.09.2017 20:38 GÜNCELLEME 28.09.2017 20:42
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış

Maliki, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "IKBY yetkililerine çağrımı yineliyorum. Bağımsızlık için girdiğiniz felakate yol açacak yanlış yoldan zaman geçmeden dönün. Türkiye ve İran boykotta ciddidir." ifadelerini kullandı.

Maliki, Kürt liderlere abluka ve ambargoların muhtemel etkileri sebebiyle Kürt halkına merhametli olmaları çağrısında bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 71
  • DEVLET 6 yıl önce Şikayet Et
    " Merhamet etmeyene merhamet edilmez." Efendimiz (s.a.v) buyuruyor. Bölünmeye karşı duran her Kürt bizim kardeşimizdir. " Gelin bir olalım, işi kolay kılalım, sevelim sevilelim, dünya kimseye kalmaz."
    Cevapla
  • Ne Geri Donusu 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne demek geri dönün. Her an her saniye bağımsızlık ilan edebilirler. Döndük dondurduk iptal ettik açıklamalarının hiç bir manası yok bu saatten itibaren. Peşmerge dağıtılmalı ve bölge halkı tek ordu tek devlete geri dönmeli. Federasyonun ayrı asker ve polis gücü olmamalı herşey merkezden yönetilmeli. Irak bunu bececek güce sahip değilse biz ankaraya bağlarız kerkük ve musulu
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    daha sanada sira geleck dur bekle.............
    Cevapla
  • sacit malik 6 yıl önce Şikayet Et
    bütün kürtler biliyor, bunların hepsi Müslümanları yok etmek için tezgah. hiç bir kürt bu oyuna gelmez gelmediler, gelmeyecekler. bunlar islamı yok etmek için uğraşıyorlar. islam devletleri yıkılmak bölünmek yerine bir araya gelmeli. çünkü yüce Allah Müslümanlar kardeştir buyuruyor, üvey demiyor, öz kardeştir diyor. Barzani Müslümanlara ihanet ediyor. nasihatleri dinlemiyor. bunlar akılsızların özelliğidir. barzaninin sonu kaddafiden beter olur.
    Cevapla
  • Bulent ARGON 6 yıl önce Şikayet Et
    inşallah gelmezler bu oyuna...
    Cevapla
  • Çocuk 6 yıl önce Şikayet Et
    Senin gibi ... Yoneticiler Irak'ı bu hale getirdi.Şimdi çıkmış halka merhamet diyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul’da trafikte kahkahaya boğan kaza: Motosikletine çarpan kişi annesi çıktı
Şırnak'ta sel sularına kapılan anne ve çocuk böyle kurtarıldı