Kemal Kılıçdaroğlu büyük bir yanlışa düştü

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu verdiği yanlış bilgiyle kamuoyunun yanılmasına sebep oldu.

GİRİŞ 15.04.2014 14:27 GÜNCELLEME 15.04.2014 19:09
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugünkü grup toplantısında Anayasa Mahkemesi'nin Twitter kararına tepki gösteren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştireyim derken büyük bir hataya düştü.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın baskı ve şiddeti önümüzdeki süreçte arttıracağını iddia ettikten sonra Twitter ile ilgili yanlış bilgiyi verdi. CHP lideri, "Twitter vergi kaçakçısıymış. O zaman gönderirsin vergi müfettişlerini, inceler, raporunu yazarlar. Asıl amaç o değil" açıklaması hayrete düşürdü. Çünkü devlet yetkilileri, Türkiye'de bürosu olmayan Twitter'la hiçbir şekilde muhatap olamıyor, onun için de Twitter'dan hesap soramıyordu. Kılıçdaroğlu, bu bilgiyi görmezlikten gelerek açıklamada bulundu.

Başbakan Erdoğan'ın Twitter'ın Türkiye'de bürosu olmadığından vergi kaçırdığını belirtmesinden sonra Twitter ikinci adamını Türkiye'ye yollamış ve Türkiye'de büro açmak için girişimde bulundu. Twitter'ın uluslararası kamu politikalarından sorumlu Başkan Yardımcısı Colin Crowell ve beraberindeki heyet dün Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ve Başbakanlık yetkilileri ile görüştükten sonra bugün de Çankaya Köşkü'ne çıkmıştı.

Haber7

YORUMLAR 45
  • Aykırı Düşünceler 10 yıl önce Şikayet Et
    Kendini Amerika'da Sanıyor Garibim. Bırakın genel müdürü kendi haline, garibim kendini Amerika'da sanıyor. Öyle kaptırmış ki Pensilvanya rüzgarına hala Amerika'da sanıyor. Gönderin vergi müfettişini Amerika'ya Twitter'in hesapları incelesinler eğer varsa bir usulsüzlük dosyayı da genel müdür Kılıçdaroğlu'na getirsinler, dosya da raftaki malum yerini alsın, gelecek seçimlerde işe yarar.
    Cevapla
  • Samil Bayram 10 yıl önce Şikayet Et
    Kalkmış Burhan Kuzuya laf ediyor.. Ona anayasa profesörlüğünü kim verdi diyor.Lafa baaak birde söylediği şeylere.
    Cevapla
  • zülfikar şen 10 yıl önce Şikayet Et
    ne yorum yapılır ki?. akp ye oy verenlere cahil diyorlar chp nin lideri cahil haberleri yok
    Cevapla
  • erdal 10 yıl önce Şikayet Et
    simdi bu gandi kemal de kendine hesap uzmani diyiyo ya ben asil ona yaniyorum. artik kimin nerden neye karsi destegi ile okumus ise sonra kimlerin adami olarak makam mevki sahibi olmus ise isin orasini ALLAH bilir bizim bildigimiz gandinin ssk yi batirdigi iste bukadarcik zekaya sahip bir adam once ssk yi bitirdi simdide ulkenin anasini aglama pesinde
    Cevapla
  • atlantiks 10 yıl önce Şikayet Et
    İşte CHP...!. İktidar alternatifi olması gereken anamuhalefet partisi genel başkanının ÜLKE MESELELERİNE NE KADAR VAKIF OLDUĞUNUN bir küçük örneği...! Ama şaşırmamak lazım. CHP'nin kurulduğu günden bugüne kadar böyle bir derdi-tasası hiç olmadı ki zaten ! O yüzden de HALKIN OYUNU ALARAK SANDIKTAN ÇIKAMADILAR HİÇ ! Onlar ; 1. sınıf, ayrıcalıklı-elit-tuzu kuru T.C. vatandaşları olarak KENDİ DÜNYALARINDA YAŞADILAR HEP ! İktidarda olmasalar da HEP ONLARIN BORUSU ÖTTÜ bu ülkede, düne kadar. Haa bu arada halkı da ihmal etmediler ? Devletin resmi ideolojisini egemen ve hakim kılmak için TEK TİP BİR İNSAN MODELİ YARATMAK adına (içeriğine girmiyorum) özellikle de, TEK PARTİ İKTİDARININ HÜKÜM SÜRDÜĞÜ DÖNEMLERDE devletin despot-baskıcı-otoriter gücünü kullanarak BEYAZ TÜRKLERİN DIŞINDA TÜM HALKI SİLİNDİR GİBİ EZDİLER, ZULMETTİLER !!! Ama bu halk, onca zulme-baskıya rağmen NE İNANCINDAN VAZGEÇTİ, NE DE ETNİK KİMLİĞİNDEN ! Unutulmaz acılar çekmiş olsa da, yeri doldurulamayacak zayiatlar vermiş olsa da...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
S&P, Fed'in ilk faiz indirimini aralıkta bekliyor
Bayraktar TB3 bir rekoru daha kırdı!