Talep kabul edildi! 18 bin oy yeniden sayılacak

CHP'nin Seyhan, Çukurova, Yüreğir ve Sarıçam ilçelerinde yaklaşık 18 bin geçersiz oyun yeniden sayılması istemi kabul edildi.

Talep kabul edildi! 18 bin oy yeniden sayılacak
Talep kabul edildi! 18 bin oy yeniden sayılacak
GİRİŞ 07.11.2015 00:10 GÜNCELLEME 07.11.2015 01:15
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Adana'da ilçe seçim kurulları, HDP ve CHP'nin geçersiz oyların yeniden sayılmasıyla ilgili başvurularını reddetti. Bunun üzerine her iki partinin temsilcileri, İl Seçim Kurulu'na başvurdu.

CHP DE SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ EDİLDİ
 
Başvuruyu değerlendiren İl Seçim Kurulu, HDP'nin ıslak imzasız ve eksik belgeli dilekçelerini gerekçe göstererek talebi reddetti. CHP'nin başvurusunu ise kabul etti.
 
Konuyla ilgili konuşan CHP İl Başkanı Gökhan Yağ, yaklaşık 18 bin geçersiz oy bulunan Seyhan, Çukurova, Yüreğir ve Sarıçam'da oyların yeniden sayılacağını açıkladı.
 
Adana'da 1 Kasım seçimlerinde AK Parti 6, CHP 4, MHP 3 ve HDP 1 milletvekili çıkardı. HDP yaklaşık 5 bin oy farkla ikinci milletvekilini, CHP'de yaklaşık 10 bin oyla 5'inci milletvekilini kaybetmişti.

YORUMLAR 7
  • ibo 8 yıl önce Şikayet Et
    bir hafta geçti belki oylar chp hdp için doğurmuştur günlerce say dur nede olsa leylek in ömrü de saymaklak geçti
    Cevapla
  • adil 8 yıl önce Şikayet Et
    10000 oymu la yürü bi git
    Cevapla
  • ysk 8 yıl önce Şikayet Et
    bu seçim kurumu chpnin üyeleri ilemi kuruldu? bariz rezil olan partileri aklama yarışı ve telaşı içindeler resmen.kafalarına göre hükümete yakın kanallara ağır cezalar veririler, yetmez abuk sabuk işlerin altına imza atarlar. devletide anlamıyorum bu kurumlara adam atarken dünya menfaati peşindekilerimi seçiyorsunuz özel olarak?
    Cevapla
  • murti 8 yıl önce Şikayet Et
    7 haziranda itirazları reddeden ysk nasıl olduysa şimdi kabul ediyor ama kabul ettikleri de HDP ve chp ye ait itirazlar...
    Cevapla
  • Yasín 8 yıl önce Şikayet Et
    Chp ve hdp yine kolkola
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Borsada rekor: 10 bin puan aşıldı!
Bakan Tekin'den açıklama! Üniversite sınavlarında yeni dönem