90 yaşında kalp ameliyatı oldu

Denizli'de 90 yaşındaki bir hasta, açık kalp ameliyatıyla sağlığına kavuştu

90 yaşında kalp ameliyatı oldu
90 yaşında kalp ameliyatı oldu
GİRİŞ 18.08.2015 17:21 GÜNCELLEME 18.08.2015 17:33

Honaz ilçesinde yaşayan 90 yaşındaki bir hastanın aort kapağı kanalı darlığı sebebiyle açık kalp ameliyatı olduğu bildirildi. 

Özel Denizli Tekden Hastanesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, kalp hastalığı nedeniyle hastanenin kardiyoloji polikliniğinde Uzman Doktor Selim Ünal tarafından tetkikleri yapılan Abdurrahman Gedik'in aort kalp kapağında ciddi darlık saptandı. Ani ölüm riski olan hastanın tedavisi için açık kalp ameliyatı ile kapağın değiştirilmesi kararlaştırıldı.

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ünal Açıkel başkanlığındaki ekip tarafından gerçekleşen ve 2 saat süren açık kalp ameliyatı ile hastanın kireçlenmiş kapağı değiştirilerek yerine yapay kalp kapağı takıldı.

Sağlığına kavuşan Abdurrahman Gedik ile 65 yıllık eşi Kezban Gedik, doktorlara teşekkür etti.

Ameliyatı gerçekleştiren Açıkel, aort darlığının, sıklıkla yaşa bağlı olarak aort kapak üzerinde yıpranma ve kireç birikintilerinin yerleşmesi ile kapağın daralması ve hareketlerinin kısıtlanması şeklinde geliştiğini belirtti. 

Hastanın ilaçla tedavisinin mümkün olmadığını kaydeden Açıkel, "Aort kapakta yıllar içinde oluşan kireçlenmiş darlığın ilaç tedavisi ile düzeltilmesi mümkün değildir. Ancak aort kapak hastalığına ikincil olarak gelişen kalp yetersizliği, ritm bozukluğu, pıhtı oluşum riskine yönelik yardımcı ilaç tedavileri yapılmaktadır. Aort darlığının tedavisi, cerrahi olarak ve kateter yolu ile yapılmaktadır" ifadesi kullanıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Lexus LBX Türkiye'de satışta! B-SUV markanın en ucuz modeli oldu
Rekabet kızıştı, kasko fiyatları dip yaptı!