Karatay'ın açıklamasına Sağlık Bakanlığından cevap

Sağlık Bakanlığı, Canan Karatay'ın kaya tuzu hakkında yaptığı açıklamaların tam tersi bir rapor hazırladı.

Karatay'ın açıklamasına Sağlık Bakanlığından cevap
Karatay'ın açıklamasına Sağlık Bakanlığından cevap
GİRİŞ 07.12.2015 15:07 GÜNCELLEME 07.12.2015 15:12
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çeken İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay kaya tuzu hakkında 'İnsan sağlığına çok yararlı, hiçbir ek kimyasal içermez. İnsan ömrünü uzatır. Hazmı kolaylaştırır, gaz gidericidir, mide yanmasını, gastriti, reflüyü önler' demişti.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise kaya tuzu hakkında tam tersi, içerisinde kanser yapan maddeler olduğuna dikkat çekildi.

Kaya tuzu sağlık bakanlığına göre kanser etkisi oluşturuyor!

Sağlık Bakanlığı’nın raporuna göre, “kaya tuzu”nda atom bombasında kullanılan, sağlık açısından çok riskli “plütonyum” ile radyasyon içeren “talyum” ve “radyum” gibi maddeler var. 84 ayrı mineral içerdiği bilgisi de doğru değil

Sağlık Bakanlığı, bileşeninde 84 ayrı mineral bulunduğu iddia edilen ve son dönemde sofraların vazgeçilmezi haline gelen kaya tuzunu mercek altına aldı.“Kaya Tuzu Hakkında Gerçekler” başlıklı bir rapor hazırlayan bakanlık, kaya tuzunun bileşenlerinde atom bombasının yapımında da kullanılan ve insan sağlığı için çok riskli görülen “plütonyum” maddesinin yer aldığını açıkladı.

ANTİ KARATAYLAR HAREKETE GEÇTİ

Canan Karatay 'Böyle bir haberin çıkacağını zaten biliyordum. Çünkü geçen hafta Çankırı'da kaya tuzu mağarasında yayın yaptık. Hemen tabi anti Karataylar harekete geçti' dedi.

Canan Karatay kaya tuzu hakkında söylediklerinin arkasında durarak haklılığını çeşitli örnekler vererek kanıtlamaya çalıştı.

YORUMLAR 1
  • sezgin 8 yıl önce Şikayet Et
    birisi çıkıp ısrarla şunu yiyin bunu yemeyin diyorsa orda durup bir düşüneceksin.Allah her türlü nimeti vermiş hepsinden dengeli ve kararında yemek en mantıklısı.bu bayan ömür boyu asla ekmek yemeyin diyor,isteyen hergün bir kilo balık yiyebilir bişey olmaz demişti bir defasında.bana pek mantıklı gelmiyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Netanyahu: Saldırıların sonlandırılması talebini reddediyoruz
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Başkent Kulisi'nde