Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir? Damıtılmış kekik suyu nasıl hazırlanır?

Yemeklere lezzet katması için sık sık kullanılan kekik, baharat olarak tüketilmesinin yanında ilaç niyetine çayı ve suyu da hazırlanmaktadır. Vücudu toksinlerden arındırarak hastalıklara karşı koruyan kekik suyu, kış aylarında çok fazla görülen solunum yolu rahatsızlıklarını tedavi etmektedir. İşte tüm bedeni temizleyen ve hastalıklardan koruyan kekik suyunun faydaları...

Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir? Damıtılmış kekik suyu nasıl hazırlanır?
Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir? Damıtılmış kekik suyu nasıl hazırlanır?
GİRİŞ 30.09.2022 16:48 GÜNCELLEME 30.09.2022 16:48
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kekik, dağlarda yetişen, Akdeniz ve Ege ikliminin hakim olduğu bölgelerinde şifa kaynağı olarak tüketilen bir bitkidir. Kekik, çay ve yağ olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korumaktadır. Kekik, dağlardan hasat edildikten sonra kazanlarda kaynatılarak elde edilen suyu, ilaç niyetine içilmektedir. Kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak kanser hücreleriyle savaşmaktadır. Kekik suyunu hazırlamak biraz zor olsa da zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı koruyu olduğundan özellikle kış aylarında bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Kekik suyu, sadece vücudu toksinlerden arındırmakla da kalmayıp, açık yaraların tedavisinde ve saç bakımında da oldukça önemli bir yere sahiptir. 

Kekik çayının faydaları nelerdir? Limonlu ve ballı keki çayı nasıl yapılır?

Kekik Suyunun Faydaları Nelerdir?

Alternatif tıp tedavisinde oldukça önemli bir yere sahip olan kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak mevsimsel hastalıklardan hayati risk taşıyan hastalıklara kadar önleyici etkiye sahiptir. Önleyici olmasının yanında birçok hastalığın tedavisinde de sıklıkla kullanılmaktadır. İçerdiği zengin besin değerleri sayesinde vücudu besler ve daha sağlıklı kalmasına yardımcı olmaktadır. Kekik suyunun faydaları:

  • Güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Vücudu toksinlerden arındırarak hastalıklara karşı korur ve kanser hücreleriyle savaşır. 

  • Kemikleri güçlendirir. Gelişme çağındaki çocukların daha güçlü bir iskelet sistemine sahip olmasını sağlarken menopoz dönemindeki kadınlarda sıklıkla görülen kemik erimelerinin önüne geçer. 

  • Kan dolaşımını hızlandırarak yüksek kolesterolü düşürür. Kalp ve damar sağlığını korur. 

Kekik yağının faydaları nelerdir? Boğaz ağrısına iyi gelen kekik yağı nasıl kullanılır?

  • Kalp hastalıklarına karşı koruyucudur ve kalp krizi riskini azaltmaktadır. 

  • Grip, nezle, bronşit, zatürre ve astım gibi solunum yollarına iyi gelir. Nefes yollarını açarak daha rahat nefes almayı sağlar. 

  • Soğuk algınlığa iyi gelir ve burun akıntısı ve hapşırık gibi semptomların azalmasını sağlar. 

  • Tümör ve kanser hücrelerinin vücutta yayılmasına engel olur.

  • Kesik, sinek ve böcek ısırığı gibi yaraların çabucak iyileşmesine yardımcı olur.

  • Sindirim sisteminin daha düzenli çalışmasına yardımcı olarak kabızlığa iyi gelmektedir. 

  • Ağızda çıkan yaraların tedavi eder ve diş ve dişeti rahatsızlıklarını iyileştirir. Kekik suyu ile yapılan gargara ağızdaki mikrop ve bakterilerin büyük oranda temizlenmesine yardımcı olmaktadır. 

Aç karnına çörek otu yağının faydaları nelerdir? Çörek otu yağı nasıl kullanılır?

  • Hazımsızlıktan kaynaklı mide ağrısı ve yanmasına iyi gelmektedir. 

  • Saç derisinde meydana gelen bakterilerden kaynaklı kepeklenmeleri önleyerek saç derisi sağlığını korumaktadır. Kekik suyu, saçları yıkarken saç diplerine 1-2 dakika masaj yaparak uygulanması tavsiye edilir.

  • Sivilce ve sivilce izlerinin geçmesi için ise temiz bir pamuğa 1-2 damla kekik suyu ekleyerek yüze tonik yapılabilir. Kekik suyu ile düzenli olarak yüzü temizlemek, cilt lekelerini büyük oranda azaltmaktadır. 

Kekik Suyu Nasıl Hazırlanır?

Taze toplanan kekikler yabancı otlardan ayıklanır ve iyice yıkanır. Yıkandıktan sonra büyükçe bir tencerenin içerisine konur, kekiklerin üzerine geçecek kadar suyla doldurulur ve bir kase kekiklerini arasına oturtulur. Kasenin üzerine ise daha küçük bir tencere konur. Ardından büyük tencerenin kapağı ters bir şekilde kapatılır. Kısık ateşte kaynatıla kekik, buharları ters konan tencerede damlacıklar oluşturularak büyük tencerenin içine damlaya damlaya birikmeye başlar. 1 saat boyunca devam eden bu işlemin sonunda küçük tencerede biriken kekik suyu hastalıklara karşı ilaç niyetine tüketilir. Taze olarak içilmesi önerilen kekik suyunu saklamak için ise muhakkak cam şişede muhafaza edilmesi önerilmektedir. 

Kekik Suyu Zayıflatır Mı?

Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olan kekik suyu aynı zamanda güçlü bir ödem söktürücüdür. Düzenli olarak içildiğinde kabızlığa iyi gelerek kabızlıktan kaynaklı oluşan şişkinliğe iyi gelmektedir. Göbek ve bel çevresindeki yağların daha hızlı giderilmesine yardımcı olmaktadır. Bundan dolayı kekik suyu daha kilo vermesi hızını arttırmaktadır. 

YORUMLAR 2
  • Mehmet YILDIRIM 2 yıl önce Şikayet Et
    Fazla tüketmeyin. ölçülü olun her gün iki bardak içtim üre kreatin değerleri fırladı üç gün diyalize girdim. Evet faydası var ama ataların dediği gibi azı karar çoğu zarar.
    Cevapla
  • Kekik 3 yıl önce Şikayet Et
    Dişetlerimi tedavi eden mucize kekik.çayı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi