Ayva çekirdeği jeli faydası nedir? Ayva çekirdeği jelinin cilde faydaları...

Cilt bakımında sıklıkla tercih edilen, cildin daha canlı ve sağlıklı görünmesine yardımcı olan ayva çekirdeği jeli, en kolay ve sağlıklı cilt bakımı ürünlerdendir. Özellikle içine zeytinyağı ya da gül suyu gibi doğal ürünler eklendiğinde cildin yenilenmesine ve kırışıklıkların azalmasını sağlamaktadır. Peki ayva çekirdeği jeli nasıl kullanılır?

Ayva çekirdeği jeli faydası nedir? Ayva çekirdeği jelinin cilde faydaları...
Ayva çekirdeği jeli faydası nedir? Ayva çekirdeği jelinin cilde faydaları...
GİRİŞ 24.01.2022 12:50 GÜNCELLEME 24.01.2022 12:50

Antik çağlarda cilt bakımı ürünü olarak kullanılan ayva, içerdiği zengin vitaminler sayesinde cildi besleyerek daha sağlıklı ve dinamik bir görüntüye kavuşmasına yardımcı olmaktadır. Cilt bakımında antioksidan kaynağı bitkisel ürünler kullanmak, cildi ölü hücrelerden arındırarak genç ve sağlıklı görünmesini sağlar. Özellikle cildin gençleşmesi ve sıkılaşması için ayva çekirdekleri zeytinyağı, gül suyu gibi yine doğal malzemelerle karıştırarak kürler hazırlanabilir. Ayva çekirdekleri sadece cilt bakımında değil, bağışıklık sisteminin güçlenmesinde de oldukça etkilidir. Vitamin ve mineraller sayesinde vücudun ihtiyacı olan besin değerlerini büyük oranda karşılamaktadır. 

Defne yaprağı çayının faydaları nelerdir? Evde defne yaprağı yakmak neye iyi gelir?

Ayva Çekirdeği Faydaları Nelerdir?

Birçok hastalığın tedavi edilmesinde ve önlenmesinde etkili olan ayvanın hem yaprakları hem de çekirdekli farklı kürlerle hazırlanarak ilaç niyetine tüketilebilir. Ayva çekirdeklerinin cilde ve vücuda faydaları şöyledir:

Aloe vera yüze faydaları nelerdir? Aloe vera ile cilt bakımı nasıl yapılır?

  • Ayva çekirdeği jeliyle düzenli olarak cilt temizliği yapıldığı takdirde cilt hücrelerinin yenilenir ve yaşlanma belirtileri olan kırışıklıkların yüze oturmasına engel olur. 

  • Ayva çekirdeği jelinin kremsi yapısı cilde masaj yaparak uygulanması ciltteki yağlı görüntü ve siyah nokta sorununu azalttığı görünür. 

  • Cildi yumuşatır ve nem oranını dengeler.

  • Düzenli olarak kullanılması halinde cildin renk tonunu eşitler ve daha sağlıklı bir görüntüye kavuşmasını sağlar.

  • Güneş lekesi, kesik, kaşıntı ve kızarıklığa iyi gelmektedir. 

  • Hızlı kilo alıp vermekten kaynaklı vücutta meydana gelen çatlakların oluşmasına engel olduğu gibi görünümü düzgünleştirmektedir. 

  • Göz altı morlukları ve göz altı torbaları için maske olarak kullanılabilir. 

  • Sivilcelerin geçmesine yardımcı olmaktadır. 

  • Ayva çekirdekleri antioksidan özelliğe sahip olduğundan dolayı, zararlı alışkanlıklar ve yanlış beslenmeden kaynaklı vücutta biriken toksinlerin atılmasına yardımcı olmaktadır. 

  • Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücut direncini arttırmaktadır. 

  • Ayva çekirdekleri ve yapraklarının çayı demlenip içildiğinde şiddetli öksürüğü dindirerek boğazların rahatlamasına yardımcı olmaktadır. 

  • İshal gibi sindirim problemlerine de yararlı olan ayva çekirdekleri bağırsak hareketlerini düzene sokmaktadır. 

Ayva Çekirdekleri Nasıl Kullanılır?

  1. Maske: Ayva çekirdekleri yarım çay bardağı suyun içine atılır ve üzeri sıkıca kapatılır. 1-2 bekletildikten sonra içerisine gül suyu, zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı gibi doğal malzemeler eklenerek kürler hazırlanabilir. Hazırlanan ayva çekirdeği jeli maskesi haftada 1-2 kez cilde uygulanması tavsiye edilir. 

  2. Kür: Ayva çekirdekleri ezilip bal ile karıştırılıp tüketildiğinde vücudu enfeksiyon ve iltihaplardan arındırdığı, solunum yolu hastalıklarına karşı vücut direncini arttırdığı bilinmektedir. 

  3. Su: Ayva çekirdekleri ılık suyun içine atılıp jel kıvamına gelinceye kadar bekletilir. Hazırlanan çekirdekli su içildiğinde solunum yollarını açtığı, öksürüğü hafiflettiği belirtilmektedir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yerel seçim; Panorama; Son durum
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar