66 çocuk ölümünün ardından DSÖ Hindistan menşeli 4 şurup için uyardı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Gambiya'da tespit edilen böbrek yetmezliği salgını ve 66 çocuğun ölümünün ardından Maiden Pharmaceuticals Limited tarafından üretilen Hindistan menşeli 4 şuruba karşı uyarıda bulundu.

66 çocuk ölümünün ardından DSÖ Hindistan menşeli 4 şurup için uyardı
66 çocuk ölümünün ardından DSÖ Hindistan menşeli 4 şurup için uyardı
GİRİŞ 06.10.2022 10:21 GÜNCELLEME 06.10.2022 10:32
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

DSÖ'nün Twitter hesabından yapılan açıklamada, Gambiya'da tespit edilen böbrek yetmezliği salgını ve 66 çocuğun ölümü sonrasında, Hindistan menşeli ve potansiyel olarak bağlantılı olan 4 ilaç için tıbbi ürün uyarısı yapıldı.

66 çocuk ölümünün ardından DSÖ Hindistan menşeli 4 şurup için uyardı

Açıklamada, "4 ilaç, Hindistan'da Maiden Pharmaceuticals Limited tarafından üretilen öksürük ve soğuk algınlığı şurubu. DSÖ, Hindistan'daki şirket ve düzenleyici makamlarla daha fazla araştırma yürütüyor." ifadelerine yer verildi.

İLAÇLAR ŞİMDİYE KADAR YALNIZCA GAMBIYA'DA TESPİT EDİLDİ

DSÖ, ilaçların şimdiye kadar yalnızca Gambiya'da tespit edilmesine rağmen, ülkenin dışına dağıtılmış olabileceği konusunda uyardı.

DSÖ ayrıca tüm ülkeleri hastalara daha fazla zarar vermemek için bu ürünleri tespit etmeye ve dolaşımdan çıkarmaya çağırdı.

ÇOK SAYIDA ÇOCUK PARASETAMOL ŞURUBUNU KULLANDIKTAN 3-5 GÜN SONRA ÖLDÜ

Ülkede, geçen ay çok sayıda çocuğun, yerel olarak satılan bir parasetamol şurubunu kullandıktan 3-5 gün sonra hayatlarını kaybettiği iddia edilmişti.

Hükümet, böbrek yetmezliği salgınıyla ilgili devam eden soruşturma kapsamında, olası nedenlerin, koli basili bakterileri ve parasetamol şurubundan kaynaklanan toksisite olduğu sonucuna varmıştı.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Eyya 1 yıl önce Şikayet Et
    ölen çocukların Hindistandan değilde Gambiya dan olması çok tuhaf acaba kendi ürettikleri ilacı kendileri kullanmıyor mu çocuk her yerde çocuk o ayrı bir mesele çocuklar hiçbir yerde ölmesin
    Cevapla
  • Nadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Hindistan a ait ilaçların önünü kesmek için, diğer ilaç firmaları tarafından beslenen DSÖ nün uydurmasıdır
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    İlk gambiya da test edilmiş sahipsiz yerler ya orası o yüzden.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bombalı saldırı hazırlığındaki DEAŞ'lı yakalandı
Çocuklarına karşı mezarlı önlem aldılar... Aydın'da 'Beni bahçeme gömün' akımı