Başbakan Siirtpor Gecesi'nde

Başbakan Erdoğan, "Bu ülkeye, bu millete inanmayan, durmadan karamsarlık üretmeye çalışan zihniyetler, Türkiye'nin bugün girdiği medeniyet potasından asla dönmeyeceğini bilmelidirler" dedi.

Başbakan Siirtpor Gecesi'nde
Başbakan Siirtpor Gecesi'nde
GİRİŞ 03.03.2006 23:31 GÜNCELLEME 03.03.2006 23:31
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu ülkeye, bu millete inanmayan, durmadan karamsarlık üretmeye çalışan zihniyetler, Türkiye'nin bugün girdiği medeniyet potasından asla dönmeyeceğini bilmelidirler" dedi. Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile Grand Cevahir Otel'de düzenlenen "Siirtspor Gecesi"ne katıldı.



Salona gelişinde, "AK Parti Genel Başkanı, Başbakan, Siirt Milletvekili ve Eniştemiz" anonsuyla karşılanan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yarınlara yaptığı yolculukta adımlarını her yıl bir öncekinden daha ileriye atarak yürümeye devam ettiğini söyledi. Siirt'te taş üstüne taş koyan hemşehrilerine millet adına teşekkür eden Erdoğan, eğitim, sağlık, adalet, emniyet ve ulaşımda Siirt'in çok ciddi değişim ve dönüşümü yaşadığını anlattı.



Göreve geldikleri gün millete neyi vaat ettilerse, bugün o hedefleri birer birer gerçekleştirdiklerini dile getiren Erdoğan, "Ülkenin bütün insanları için, hiçbirini dışarıda bırakmadan, hiçbir insanımızı gözden çıkarmadan yolumuza devam edecek, bir ve bütün olarak değişen Türkiye nimetleriyle her gün biraz daha fazlasıyla kucaklaşacağız" dedi.



Erdoğan, bu milletin altından kalkamayacağı bir iş, yük ve zorluğun bulunmadığını ifade ederek, şöyle devam etti: "Bu ülkenin geleceğini aydınlıkla, güzellikle, mutlulukla inşa edebilmesi için her birey bu büyük davaya baş koydu. Bu ülkeye, bu millete inanmayan, durmadan karamsarlık üretmeye çalışan zihniyetler, Türkiye'nin bugün girdiği medeniyet potasından asla dönmeyeceğini bilmelidirler. Asla karamsarlığa, yılgınlığa kapılmayacak, hiçbir yorgunluğa yenilmeyeceğiz. Bunu bilmenizi istiyoruz. Türkiye, küçük düşünen, hayalsiz, vizyonsuz siyasi anlayışlara mahkum olmadığını 3 Kasım'da göstermiştir.



Bugün hala Türkiye'ye yıllarını kaybettiren o siyasi anlayışları canlandırma, yeniden tedavüle sokma gayreti içinde olanlar var. Bunları hep birlikte görüyoruz. Bunlar, değişim iradesini kavrayamamış zihniyetlerdir. Türkiye'nin geleceğinde bu anlayışların hiçbirine yer yoktur. Demagojiyle, polemikle, ucuz siyasetle laf üretme devri kapanmıştır. Artık milletimiz bunların gerçek yüzünü görmüştür. Kimliklerini ve niyetlerini tam olarak teşhis ve tespit etmiştir."



-"YARIM KALAN TESİSLER BİTİRİLECEK"-



Erdoğan, geçenlerde Siirt Kültür Merkezi'nin açılışını yaparken bu tesise ne zaman başlandığını sorduğunu, on yılları aştığını öğrenince çok üzüldüğünü söyledi. O zaman bu tesislerin temelini, bugün Kültür ve Turizm Bakanı olan Atilla Koç'un attığını ve onun döneminde de açılışın yapıldığını hatırlatan Erdoğan, Türkiye'nin dört bir yanında bu tür örneklerin çoğaltılabileceğini vurguladı.



Erdoğan, 15-19 yıl önce temeli atılan birçok tesis bulunduğunu, bunları teker teker bitireceklerini ifade ederek, Karadeniz Sahil Yolu'nun 2005 yılı sonunda bitirilmesiyle ilgili söz verdiklerini, ancak başarılı olamadıklarını, inşallah bu yıl bitireceklerini kaydetti. Başbakan Erdoğan, Türkiye'de sıkıntıların olduğunu, ancak bu sıkıntıları ortadan kaldıracak azim, enerji ve potansiyellerinin bulunduğunu belirterek, Citigroup'un davetlisi olarak Monte Carlo'da yaptığı temaslara değindi.



10. Avrupa Kredi Konferansı'na 600'e yakın kişinin katıldığını, bu toplantıda bulunanların dünyada danışmanlık yaptıkları sermaye miktarının 1 trilyon dolar civarında olduğunu ifade eden Erdoğan, "O akşam yaptığımız toplantı bu hafta İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda etkisini gösterecektir. Çünkü ilgi onu gösteriyor" dedi. Monte Carlo'nun büyük bir yer olmadığını, ancak marka olmayı başardığını vurgulayan Erdoğan, bunu, coğrafyasını, tarihini ve kültürünü pazarlayarak başardığını anlattı.



"Hani bana diyorlardı ya; 'böyle laf edilir mi?'. 'Biz ülkemizi pazarlıyoruz' diyorlar. Biz, bunu burada kullandığımız zaman demedik laf bırakmadılar" diyen Erdoğan, Türkiye'de de 81 vilayetin marka olabileceğini kaydetti. Türkiye'de güneş, kum, deniz, tarih, kültür, değişik inançların zemin bulduğu yerler, yayla, kış turizmi, genç ve dinamik anlayışların bulunduğunu belirten Erdoğan, "Niye helvayı yapmıyoruz? Biz şimdi helvayı yoğuruyoruz, milletimiz de nasibini almaya başladı" dedi.



-SPORUN ÖNEMİ-

Başbakan Erdoğan, sporun önemine de değinerek, "Sporu, sosyal yaşamın en önemli aktivitelerinin başında görüyoruz. Gençleri kötü alışkanlıklara sevk etmemenin tek yolu, iddialı konuşuyorum en önemli yolu spordur. Bunu hep birlikte başarmalıyız" şeklinde konuştu.



Siirt için Siirtspor'un önemli olduğunu, her geçen gün seyirci sayısının arttığını anlatan Erdoğan, "Bu yıl Siirtspor grubunda ilk ikinin içinde yer alsın, bir üst kategoriye çıkma fırsatını yakalasın, ardından da tekrar 1. Lig mücadelesine girsin" dedi.



Daha sonra Erdoğan, kendi boynuna ve AK Parti İstanbul Milletvekili Egemen Bağış'ın da aralarında bulunduğu bazı kişilere Siirtspor atkısı taktı. Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile avukat Lale Cander, atkıları birbirlerinin boynuna taktı. Siirt Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Başbakan Erdoğan ile bazı kişilere plaket verdi.



Mahsun Kırmızıgül ile yerel sanatçıların sahne aldığı geceye, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Siirtspor Kulübü Başkanı Beşir İlçin, Fenerbahçe Spor Kulübü 2. Başkanı Nihat Özdemir, işadamları Hakan Bilal Kutlualp, Ethem Sancak ve Nurettin Sancak'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

YORUMLAR 6
  • Sabit Kal 16 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamin ismini duyunca. gözümün önüne sinsi ve seytani bir edayla siritan seytan sülo\'nun resmi gelir. Öyle bir seytanki, koskoca bir milleti 40 yildir uyutabilmenin simarikligi yüzünde mevcut. Tüm idolojilere saygi gösterir ve onlarla fikri mücadele verebilirken bu sahsi görünce aklima hic bir fikir, saygi, deger, idial, inanc vs. gelmez. Bu millet ondan tamamen tiksinmedikce kösesine cekilmeyi bilmeyecek ve Allah\'in lanetini bu milletin eliyle ve kalbiyle hissedecek. Sen marifetlerini külahimiza anlat Seytan Sülo!
    Cevapla
  • ahmet okutan 16 yıl önce Şikayet Et
    BUGÜNÜN LAWRENS İ KİM??. Yazar dünü yorumlarken bugünü gözden kaçırıyor..biraz daha adil olabilse bugünün morrisonu nu da söyliyecek...zaten görünen köy klavuz istemez mi demek istemiş acaba...
    Cevapla
  • tuncay tezel 16 yıl önce Şikayet Et
    TEK MORRİSON SÜLEYMAN DEĞİL!. Loclarda ne yaptığını bilmeyen, maddi ve makam yönünden çıkar için localara esir olan binlerce mason var. Bir çoğu da, uyguladıkları loca kararlarının yurt içinden mi, yurt dışından mı geldiğinin farkında bile değiller. Ama Süleyman gerçekten çok iyi aktör. Halktan gibi davranmasını bilen Oscar adayı bir aktör. Milletimizin şuuru artınca artık oy alamayacaklarını bilen aktörler bunlar. Milletimiz gerçekten şuurlandı, kültürü arttı, imanı arttı, karekterli oldu. Artık Morrisonlara ihtiyacı yok Türkiyenin.
    Cevapla
  • modern müslüman 16 yıl önce Şikayet Et
    komünist derin devletin gizli adamları var. bunlar halktan yanaymış, müslümanmış gibi görünüp sözüm ona halkı kandırmaya kalkar, vatan hainliği yaparlar. Zamanla bunların kim olduğunu çıkarıyor. Artık Türk milleti uyumasın, uyanık olsun, hakiki müslümanların yanında olsun, destek olsun
    Cevapla
  • Enes kara 16 yıl önce Şikayet Et
    BAŞLIK YETER. Zaten yazının başlığındaki Arabistanlı Lawrence yakıştırması yetiyor be. Helal
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TFF bunu da yaptı! Kadın hakeme büyük saygısızlık
Diyanet'ten 'Hac' uyarısı! Suudi Arabistan ceza uygulayacak