Paralel'den saksı içinde haber servisi!

Paralel soruşturmada ifade veren bir gizli tanık bilgilerin örgüt tarafından şu an CHP milletvekili olan Eren Erdem'e gönderildiğini anlattı

Paralel'den saksı içinde haber servisi!
Paralel'den saksı içinde haber servisi!
GİRİŞ 25.10.2015 07:50 GÜNCELLEME 25.10.2015 07:50
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Paralel yapı ile CHP işbirliği deşifre oldu. Paralel yapı soruşturması ifade veren bir gizli tanık hükümet aleyhine belgelerin cemaat tarafından şu an CHP İstanbul milletvekili olan Eren Erdem’e gönderildiğini anlattı. Erdem o dönem Karşı Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeliği’ni yapıyordu. Gizli tanık, “Eren Erdem haberlerin yayınlanmadığı zaman gazetede tartışma çıkarırdı. 

"HÜKÜMETİ DÜŞÜRECEKLER"

Bu cemaat hükümeti düşürecek. Yargılanacaklar. Erdoğan’ı Lahey’de yargılatacak belgeler var. Bu haberleri yayınlayalım. Bize de para yardımı yapılır. Gazete zenginleşmiş olur’ diyordu” dediğini anlattı. Erdem’in milletvekili olması nedeniyle dosyasının ayrılarak TBMM’ye gönderileceği öğrenildi. Paralel yapıyla kol kola son dönemdeki seçimlere giren CHP’nin bu işbirliği mahkeme tutanaklarına da yasındı. ’25 Aralık’ soruşturmasında usulsüzlükler yapıldığı iddiasıyla 69 kişi hakkında açılan davanın iddianamesinde yer verilen gizli tanık ifadeleri CHP ile paralel yapının işbirliğini gözler önüne serdi. 

HABER KARŞILIĞI PARA ÖDEMESİ 

Gizli tanık ifadesinde şunları anlattı:  “Gazeteye belgeler TUSKON’un danışman firmasından getiriliyordu. Belgeler CD ortamında bazen çikolata paketinde bazen çiçek saksısının altında gelirdi. Yayınlanması karşılığında gazeteye para verileceği söyleniyordu” dedi.  Eren Erdem haberlerin yayınlanmadığı zaman gazetede tartışma çıkarırdı. ‘Bu cemaat hükümeti düşürecek. Yargılanacaklar. Erdoğan’ı Lahey’de yargılatacak belgeler var. Bu haberleri yayınlayalım. Bize de para yardımı yapılır. Gazete zenginleşmiş olur’ diyordu”.  

DOSYASI TBMM’YE GİDECEK

Gizli tanığın ifadelerinde geçen kişi dönemin Karşı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eren Erdem olduğu ortaya çıktı. Erdem 7 Haziran seçimlerinde CHP’den İstanbul Milletvekili seçildi. Bu seçimlerde yine CHP İstanbul 3’üncü bölge 6’ıncı sıradan aday. Erdem’in milletvekili olması nedeniyle dosyasının ayrılarak TBMM’ye gönderileceği öğrenildi. 

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 4
  • Cengiz Arslanbek 8 yıl önce Şikayet Et
    Burada bahsi geçen sözde 'gizli' tanığın Turan Ababey olduğunu duymayan kaldı mı? Kendisinin nasıl karakterde birisi olduğunu o denem gazetesinde çalışıp paralarını alamayanlara sorun! Nedense Eren Erdem'in milletvekilliğini bir türlü içine sindirmedi. Yazık bu Ababey'e birileri sahip çıksın. Borçları var çok fazla. Adamın mağduriyetini istismar eden edene...
    Cevapla
  • temiz bey 8 yıl önce Şikayet Et
    Surata bakıp çakıldaklının meymenetsizliğini görün !
    Cevapla
  • Fatih Haylamaz 8 yıl önce Şikayet Et
    Ey Gülenciler siz akıl etmez misiniz, düşünmez misiniz? Sizler ne biçim birer mankurtsunuz? Hiç Allah'tan korkmaz mısınız? Ahmaklığınız öyle bir hal aldı ki düne kadar dininizi alaya alan her türlü mevkuteyle ve her türlü şerli insanlarla aynı tarafta olmak size hiç mi bir şey anlatmıyor? Kendinize gelin ey şaşkınlar!......
    Cevapla
  • Halid Harun 8 yıl önce Şikayet Et
    Paralel iyice CHP'ye sarmış.. görünen o.. Yoksa 80 yıllık Kemalist parti nasıl birden bire enteresan ne olduğu belirsiz bir partiye dönüştü.. Her kaba sığar oldular.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakanlık resmen açıkladı! İstanbul, Ankara ve İzmir'de başıboş köpeklerin korkunç sayısı
Nükleer silahtan daha tehlikeli... Türkiye'de acilen uygulanması gerekiyor!