ABD'li büyükelçi: YPG - PKK demek

ABD'nin son Şam Büyükelçisi Robert Ford, ABD’nin desteklediği YPG’nin terör örgütü PKK ile kesinlikle bağının olduğunu belirtti.

ABD'li büyükelçi: YPG - PKK demek
ABD'li büyükelçi: YPG - PKK demek
GİRİŞ 18.05.2016 07:49 GÜNCELLEME 18.05.2016 10:41
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

ABD'nin son Şam Büyükelçisi Robert Ford, ABD’nin desteklediği YPG’nin terör örgütü PKK ile kesinlikle bağının olduğunu belirterek, kuzeyde kendi devletlerini oluşturmak istediklerini söyledi.

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesinde düzenlenen "Suriye'deki Savaş: Krizi Hafifletmek İçin Sonraki Adım" oturumunda ABD'nin son Şam Büyükelçisi Ford, ABD Barış Enstitüsü Başkanı Nancy Lindborg ve Brookings Enstitüsü Ortadoğu Politikaları Merkezi Direktörü Tamara Cofman Wittes görüşlerini aktardı.

Oturumda Cumhuriyetçilerin başkan aday adaylarından olan ve mart ayında yarıştan çekilen Florida Senatörü Marco Rubio, Suriye konusunda ABD'nin PYD'ye verdiği desteği eleştirdi.

Rubio, Türkiye ile PYD arasındaki anlaşmazlıkla ilgili, "Türkler şunu söylüyor: Suriye’nin kuzeyindeki kantonları bir araya getirmeye çalışan PYD, esas olarak PKK’dır. Buna mukabil ABD’nin de aralarında olduğu diğerleri ise YPG’nin kuzeyde birlikte çalışılabilecek ve IŞİD’e karşı etkinliği kanıtlanmış bir grup olduğunu savunuyor" dedi.

"ABD’NİN DESTEKLEDİĞİ YPG’NİN PKK İLE KESİNLİKLE BAĞI VAR”

"Şu anda Kürtlerin yapmaya çalıştığı şey, kuzeyde Afrin’den itibaren doğuya kadar kantonları birleştirerek kendi devletlerini ortaya çıkarmak değil mi? Yani yaptıkları şey kendi devletlerini kurmaya çalışmak değil mi?" sorusunu yanıtlayan Ford, "Evet kesinlikle kuzeyde kendi bölgelerini (devletlerini) oluşturmak istiyorlar. Bununla ilgili soru işareti yok. Bundan dolayı Türkler büyük reaksiyon gösteriyor. ABD’nin desteklediği YPG’nin PKK ile kesinlikle bağı var" ifadesini kullandı.

 

YORUMLAR 23
  • muradoğlu 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah da bir gün abd'nin belasını verecek bunlar iki yüzlü sahtekarlardır
    Cevapla
  • kerim tunç 7 yıl önce Şikayet Et
    bunların ne itirafına nede başka bir şeylerine inanmayın.dediklerinin tam tersini doğru olarak kabul ederseniz o zaman doğru kararlar alırsınız.yani kendi ülkenizin çıkarlarını düşünüyorsanız,bunların dediklerini tam tersini yapmalısınız.tabiki yapabilirseniz.
    Cevapla
  • Şerife 7 yıl önce Şikayet Et
    Bana göre abd denen devlet dünyadaki mevcut terör örgütllerinin enbüyüğüdür çünkü sadece hiroşimada 200 000 insanı katletmiştir
    Cevapla
  • Kayra keskin 7 yıl önce Şikayet Et
    bütün teröristlere destek veren ülkeler esas baş teröristdir bunu anlamak okadar zor değil
    Cevapla
  • Salih. 7 yıl önce Şikayet Et
    Her iki örgüte yeterince ortak oldunuz, silah sattınız, insanları katlettirdiniz, Sizin gibi milleti allah her iki cihanda kahretsin perişan etsin. Özgür katliamlar ülkesi olarak zaten japonyada 200000 ortadoğuda 100 binlerce insanı katlattiniz..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
3. Dünya savaşı çıkarsa müttefikimiz kim olsun? İşte dikkat çeken Türkiye detayı...
İsrail'de 'Türkiye' paniği, başvurmaya hazırlanıyorlar! 4 maddelik plan ortaya çıktı...