Eski vekilden sert tepki: Modern çağ diktatörleri

24. Dönem İstanbul Milletvekili, Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi, Avrasya Sivil Toplum İşbirliği Derneği Başkanı Dr. İsmail Safi, Dış İlişkiler konusunda gündemi değerlendirdi.

Eski vekilden sert tepki: Modern çağ diktatörleri
Eski vekilden sert tepki: Modern çağ diktatörleri
GİRİŞ 05.03.2017 16:31 GÜNCELLEME 05.03.2017 16:34
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve diğer hükümet yetkililerinin yurtdışındaki mitinglerinin bazı Avrupa ülkelerinde yasaklanıp, ambargoya uğratılmasını değerlendiren Avrasya Sivil Toplum İşbirliği Derneği Başkanı, İstanbul eski Milletvekili İsmail Safi, ‘Darbenin gerçekleşmemesi modern çağın diktatörlerini derinden üzdü. Bir de Cumhurbaşkanlığı sistemi gelirse, sömürecek ülkeler listelerinde Türkiye olmayacak. Korkuları bu yüzden, psikolojileri bozuldu’ dedi.  

‘BUNLAR MODEN ÇAĞ DİKTATÖRLERİDİR’

Avrupa ülkelerinin demokrasiden bihaber olduğuna dikkat çeken Safi, “Suçlarını bastırmak için milletimizin iradesiyle seçilen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı diktatörlükle karalamaya çalıştılar. Terör örgütlerine silah vererek, bu örgütlerin ülkelerinde propaganda yapmasını sağlayarak Ankara’yı diz çöktürmek istediler. Darbe de gerçekleşmedi, hayal kırıklığına uğradılar. İstediklerini alamayınca, şimdilerde partimizin yurtdışındaki faaliyetlerine engel olmak istiyorlar. İyicene psikolojileri bozuldu. Bizi demokrasi yoksunluğuyla karalayan sözde çağdaşlar, aslında düşünce özgürlüğünden korkan modern çağ diktatörleridir.”

‘YENİ SİSTEMLE SÖMÜREMEYECEKLER’

“Hepinizin bildiği gibi 16 Nisan 2017 tarihinde anayasa değişikliği referandumu var. Bu halk oylaması sıradan bir seçim değil, Türkiye’nin temel iskeletindeki kırık ve çatlakları tedavi etme tercihidir. Yeni cumhurbaşkanlığı sisteminin atlında güçlü irade yatıyor. Milletten alınan güçlü irade… Başkanlık sistemi geldiğinde Türkiye’yi ne şimdi, ne de 100 yıl sonra sömürme olasılıkları ortadan kalkacak. Listelerindeki ‘Erdoğan varken sömüremeyiz’ şerhi düştükleri Türkiye’nin adını bir daha ağızlarına dahi alamayacaklar. İşte bu yüzden bu engeller, bu karşı koymalar, bu iftiralar… Ben inanıyorum ki; bu şanlı millet 16 Nisan günü gereken cevabı sandıkta verecektir” diye konuştu.

YORUMLAR 4
  • sinan 7 yıl önce Şikayet Et
    NAZİ ve HAÇLI TERÖRİSTLER türkiyeli HAİNLER ile kol kola ama başaramayacaklar. topyekün TÜM HAÇLILAR YENİLECEKSİNİZ:
    Cevapla
  • sıradan 7 yıl önce Şikayet Et
    güzel tesbit tebrikler
    Cevapla
  • vatandas 7 yıl önce Şikayet Et
    Aynen!
    Cevapla
  • Adnan 7 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun vekilim reisi yanlız bırakmayın bu ülke bizim kimseden fayda yok düşmanlarımız tamamen sapıtmış durumda ne edeceklerini şaşırdılar gardı düşen böksör gibi şimdi bizim bu yalancı drmokrası avarelerini yere indirip nakvt etmek.hayırlısı Allah tan inşallah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fatih Portakal'a göre 35 bin şehit Hamas'la İsrail arasında danışıklı dövüş!
Meteoroloji'den son dakika uyarısı: Hafta sonu etkisini artıracak!