Türkiye'nin ilk uçak gemisine CHP'den tepki!

Türkiye’nin ilk uçak gemisi TCG Anadolu projesi için İspanya Deniz Kuvvetleri ile işbirliğine ilişkin mutabakat muhtırası Meclis Dışişleri Komisyonu’nda kabul edildi.

Türkiye'nin ilk uçak gemisine CHP'den tepki!
Türkiye'nin ilk uçak gemisine CHP'den tepki!
GİRİŞ 07.05.2017 15:34 GÜNCELLEME 07.05.2017 15:51
Bu Habere 271 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Tuğgeneral İhsan Bülbül, İspanya’nın uçak gemisi Juan Carlos-1 ile benzer özelliklere sahip olacak uçak gemisiyle ilgili komisyonda, “Üstünde uçak kalkıp inebilecek, helikopter konuşlandırılabilecek, tank taşıyabilecek, insani yardım amaçlı kullanılabilecek ve 700 kişilik amfibi bir taburu bir seferde arzu edilen yere intikal ettirebilecek bir gemi niteliğinde” dedi.

Deniz Kurmay Albay İmran Alparslan Demirbilek de, “İnsani yardım kapsamında geminin kapalı, açık bölgemelerine konteynırlar konulabilecek. Bu konteynırlarla herhangi bir yere nakil yaparak insani yardım araçlarını gönderebilecek. Aynı zamanda ameliyathanesi var. Herhangi bir doğal afette veya herhangi bir şekilde dost, müttefik ülkelere yardım etmemiz gerektiği durumda biz bu gemiyi kullanabileceğiz” bilgisini verdi.

CHP'DEN SKANDAL TEPKİ!

CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, bu gemiyle Hint ve Atlantik okyanuslarına kadar ulaşan binlerce kilometre öteye tabur düzeyinde asker sevk edilip amfibi harekâtlar yapılabileceğini savundu. Salıcı, “Uçak gemileri denizaşırı operasyonlarda kullanılır. Türkiye neden uçak gemisine ihtiyaç duyuyor? Denizaşırı operasyonlara girişme niyeti mi var?” sorusunu yöneltti.

CHP'Lİ VEKİLE CEVAP

Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı vekili Ümit Yardım “Başka ülkelerin dış politika, askeri vizyonlarında uçak gemisinin yeri ne ise çok daha fazla ölçüde bizim için de gereklidir” dedi. Kurmay Albay Demirbilek de, “Dünya yavaş yavaş bu gemilere geçiyor büyük ülkeler, konseptler değişiyor” dedi.

YORUMLAR 271
  • nalına mıhına 6 yıl önce Şikayet Et
    CHP'DEN SKANDAL TEPKİ!.......susun lan -kazan kazan -söylemine uymadığı için herif vaz geçer falan ,adam nerden çıkıyo bu güvenlik tedbirleri işleri ,ne güzel betondan inşaatçılık yapıp geçinip gitmek varken diye düşünüyor..bide siz salça olmayın
    Cevapla
  • Hasan doğru 6 yıl önce Şikayet Et
    başı dik, hür ve güçlü bir Türkiye istemiyorlar. Alışmışlar ( vur kafasına al elindekini ) şeklinde yaşamaya. Bunların genlerinde var uşaklık hainlik. İsbat mı? Tarihe bak...
    Cevapla
  • Ali Yümni Çetin 6 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış . Böyle bir alete ihtiyacımız yok . Bu nerden çıktı. Kim üfledi Türkiyenin kulagına. Kuzey kore ile ABD adına harp mi yapacağız da uçak gemisine ihtiyacımız var. Akılları iptal etmeyelim. Haber olarak ta kabul etmiyoruz. İmza Vatandaş.
    Cevapla
  • Taner Öztürk 6 yıl önce Şikayet Et
    Geç kalmış gelişmeler Tsk dan daha üst düzey atılımlar bekliyorum bu aklı ülkem adına negatif düşünenler için kınıyorum özellikle muhalefet partileri biz artık eski Türkiye değiliz
    Cevapla
  • mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    bu geminin sulara inmesiyle beraber akdenizde artıcak olan gücümüz hemde bukadar ülke oralarda gaz peşine düşmüşken tabi sizdeki ileri görüşte biryere kadar.
    Cevapla
  • vatansever 6 yıl önce Şikayet Et
    sizin aklınıza bıraksak bu ülkeyi nehale getirirsini 2.dünya savaşında elin almanyası yıllık 10.000 uçak üretirken türkiyenin 5 tane uçağı yoktu
    Cevapla
  • adems 6 yıl önce Şikayet Et
    atın bunları vatandaşlıktan
    Cevapla
  • Destan 6 yıl önce Şikayet Et
    Chp Ali yazar Veli bozar sarkisi gibi hep bozan taraf oluyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'e yükselme yarışında play-off hattı belli gibi!
ABD Deniz Kuvvetleri yetkilisi: İsrail ordusu kendi İHA'larını vuruyor