Şahin'den Aboutaleb'e özgürlük dersi

Aile Bakanı Kaya'yı Hollanda'daki Türk konsolosluğuna sokturmayan Aboutaleb AB'deki özgürlüklerden bahsetmek isteyince Fatma Şahin'den unutamayacağı bir ders aldı.

GİRİŞ 27.05.2017 13:24 GÜNCELLEME 27.05.2017 13:52
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Portekiz'in başkenti Lizbon'da 53 Avrupa ve Asya ülkesinin belediye başkanlarının katılımıyla düzenlenen 4. ASEM Topiantısı'na damgasım vurdu. 12 Mart'ta Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'yı Türk konsolosluğuna sokturmayan Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb'a unutamayacağı bir ders verdi. Abutaleb, AB'nin özgürlüklerinden bahsetmek istediği sırada araya giren Şahin, Bakan Kaya'nın 12 Mart geecesi Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosluğu önünde yaşadıklarını hatırlattı. Bunun AB'nin kuruluş felsefesine aykın olduğunu söyleyen Şahin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde "önce insan" diyerek yola çıktıklarını, AB kriterlerini insan hakları ve demokrasiyi çok önemli bulduklarını anlattı.

UTANDI KAÇTI
Yasaklarla mücadele ettiklerini, başörtüsü gibi birçok konuda özgürlük getirdiklerini ifade eden Şahin, "Bunun için kendi içimizde bir mücadele verdik. Parlamentoda bugün başı açık, başı kapalı kadın parlamenterlerimiz var" diye konuştu.Şahin'in sözleri üzerine Aboutaleb, toplantı salonundan ayrıldı.

VUR EMRİ VERMİŞTİ

Aboutaleb, 12 Mart'ta Kayanın Türkiye'nin Rotterdam Konsolosluğuma sokulmamasıyla ilgili "Bir sürü koruma vardı. Özel birimlerimizi gönderdik. Ates açma izni de vermiştim" açıklamasını yapmıştı.

YORUMLAR 59
  • aliyar 6 yıl önce Şikayet Et
    fatma sahin'in yanindaki kim acaba
    Cevapla
  • Merhaba 6 yıl önce Şikayet Et
    Kafir in özgürlük anlayışı Kafir e. Her zorluga ragmen İSLAM durdurulamaz . Korktuklari için terörle islami yan yana tutuyorlar.
    Cevapla
  • Turkmen 6 yıl önce Şikayet Et
    bunlar utanmaz,baska sebeplerden dolayi terketmistir
    Cevapla
  • HANS 6 yıl önce Şikayet Et
    Artik % 1 oy alacaginida bilseniz INATLA Türk partilerine oy vermeye devam edin..Ama inatla.
    Cevapla
  • Mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın neresinde olursa olsun.Bir akıllı Türklerin olduğu her köşe bucakta ağzınızın payını alacak,demokrasi dersinizi Türk siyasilerden özellikle AkPartili siyasilerden öğreneceksiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sakarya Gaz Sahası'yla 1,8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacı karşılanabilecek
Müsavat Dervişoğlu dönemi İYİ Parti'ye iyi gelecek mi?