Cumhurbaşkanı Erdoğan devreye girdi

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Katar kriziyle ilgili açıklamalar yaptı.

GİRİŞ 05.06.2017 19:21 GÜNCELLEME 06.06.2017 07:28
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Beştepe'deki kabine toplantısı sonrası Hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş açıklama yaptı. Kurtulmuş Katar kriziyle ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Katar ve diğer Arap ülkeleri arasında yaşanan gerilimle ilgili de konuşan Hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Cumhurbaşkanı'mız Katar gerilimi için devreye girdi. Cumhurbaşkanımız telefon diplomasisi yürütüyor. Diploması yoluyla bir çözüm bulunmasından yanayız" dedi.

Önemli bir kriz gibi görünüyor. Bunun daha fazla büyümeden çözülmesi gerekir. Bölgede, Ortadoğu'da daha fazla gerginliklerin oluşmaması gerekiyor. Türkiye olarak bu sorunun çözülmesi için üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getireceğiz. Asıl olan diplomasi kanallarının açık tutulmasıdır. Bu konuda da Katar ile irtibatlı olarak diplomasi kanallarının açık tutulmasına gayret sarf ediyoruz.

'CUMHURBAŞKANIMIZ DEVREDE'

Sayın Cumhurbaşkanı'mız, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın dönem başkanı sıfatıyla da, bugün de başlamıştır, çok sayıda devlet ve hükümet başkanıyla, bunların bir kısmı İslam ülkeleridir, bir kısmı Batı ülkeleridir, ikili telefon görüşmeleri yaparak sorunun çözülmesi için aktif bir şekilde sürecin içine dahil olmuştur.

YORUMLAR 40
  • samsunlu 6 yıl önce Şikayet Et
    bence katar uzerınden bızı ve ıranı arabıstana dusman gosterıp irana arabıstanı vurdurcaklar...oyun cok buyuk ve herkes safını bellı edıyor 3, dunya savası oncesı bu kadar net...
    Cevapla
  • mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayın cumhur başkanım biz sizinleyiz sizde mazlumla olun eğer katarıda ite köpeğe yem edersek nerede kaldı inancımız tek,tek müslümanları tuzağa çekiyorlar kafirler bu bölücülüğe derhal tavrınızı koyup katara gidilmeli katar halkının yanlarında olduğumuzu göstermeliyiz yaşasın islam amin
    Cevapla
  • zemheri41 6 yıl önce Şikayet Et
    arkadaş iran üzerinden katara vuruluyor lakin irana hiç bir uygulama yok. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu... Tablonun bütününe bakmak lazım.
    Cevapla
  • bitlisli 6 yıl önce Şikayet Et
    oyun aynı oyun sadece roller değişiyor Cenabı allah planlanlarıni başlarına yakacak inşallah. .
    Cevapla
  • Ramazan 6 yıl önce Şikayet Et
    reis bu isinde ustrsinden gelecek Allahin izniyle....
    Cevapla
  • Nalına Mıhına 6 yıl önce Şikayet Et
    insallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye’nin en kalabalık ilçeleri açıklandı
Nükleer silahtan daha tehlikeli... Türkiye'de acilen uygulanması gerekiyor!