Ruslardan muhtemel Esed-YPG işbirliği yorumu

Terör örgütü YPG’nin Esed rejimine, ülkenin sınırlarını ve topraklarını Türkiye'ye karşı koruma çağrısını değerlendiren Rus uzman Dolgov, TSK’nın yeni operasyon düzenlemesi halinde Şam’ın YPG’ye yardım etmeyeceğini belirtti.

Ruslardan muhtemel Esed-YPG işbirliği yorumu
Ruslardan muhtemel Esed-YPG işbirliği yorumu
GİRİŞ 18.12.2018 00:13 GÜNCELLEME 18.12.2018 00:14
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Rusya Bilimler Akademisi Şarkiyat Enstitüsü Arap ve İslam Araştırmaları Merkezi'nden Boris Dolgov, yaptığı değerlendirmede, "ABD, YPG'ye destek veriyor ve onların kontrolündeki topraklarda askeri üslerini kuruyor.

 

 

"ABD ASLINDA YPG ELİYLE SURİYE'Yİ PARÇALIYOR"

Bu topraklarda yerel yönetimler oluşturuluyor ve aslında ABD'nin öncülüğünde ve YPG birliklerinin eliyle Suriye'nin parçalanması yürütülüyor. Türkiye, YPG'ye karşı hareket ediyor çünkü kendi için risk olarak görüyor" ifadelerini kullandı.

 

 

ESED YPG'Yİ "ABD'YE HİZMET EDEN BİR GÜÇ" OLARAK GÖRÜYOR

Esed rejiminin bu konuda YPG ile işbirliği yapacağına şüpheyle baktığını söyleyen Rus uzman, "Suriye hükümeti, bu YPG oluşumlarını, ABD'nin çıkarlarına hizmet eden güç olarak görüyor. Büyük ihtimalle gelişecek olan senaryo, Suriye hükümetinin bu oluşumlarla hiçbir ortak eyleme katılmayacağı yönünde olacak" yorumunda bulundu.

KAYNAK: SPUTNİK
YORUMLAR 12
  • gurbetci 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ypg esedi falan dinlemez yerle bir eder kim ne derse desin Türkiyede Türkiye ya bu futbol maci degilki sonucda TSK dünyanin en Güclü 10 ordusundan biri
    Cevapla
  • Adiga81 5 yıl önce Şikayet Et
    Esedin pyd ye yardım edecek gücü var mı ki ? Etse ne olur. Önemli olan rusya ve ABD karışmasın.
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 5 yıl önce Şikayet Et
    ÖRNEKLER : 1. Suriyede düşürülen Rus uçağıyla ilgili PYD ; "Rus uçağını vuran füze ÖSÖ bölgesinden atıldı" açıklamasıyla 2. Türkiye'nin Afrin'de vurulan tankı konusunda Ukrayna'dan yapılan açıklama ile " Türk tankını vuran tanksavar füzesi Rusya'ya aittir " açıklamasıyla (Türkiye -Rusya arasına NİFAK amaçlanmıştır) 3. Suriye sınırından Türkiye'ye giren "kaçakçılar arasında PKK Suriye sorumlusu FEHMAN HÜSEYİN var denilerek" kaçakçıların Türk uçaklarınca vurulması sonrası Türkiye içinde bir ayaklanmaya yol açacak olayların /karışıklıkların çıkması amaçlanmıştır
    Cevapla
  • diriliş 5 yıl önce Şikayet Et
    öyle olsa iyi olur arada kaynamasınlar nası olsa cukurları büyük acmişlar
    Cevapla
  • ihsan 5 yıl önce Şikayet Et
    şam bu kadar aptalmı kendi toprağını bölen eabd ye peşkeş çekenlerlle bir olurmu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kariye'de 79 yıl sonra ilk ezan heyecanı! Açılışını Başkan Erdoğan yapacak
Din adamlarının toplumdaki algısı belli oldu! Diyanet'in o faaliyetine büyük destek