Malatya'da depremin izleri siliniyor

AK Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 24 Ocak depreminin ardından ağır hasar tespiti yapılan binalardan bugüne kadar Malatya'da 1025 tanesinin yıkıldığını söyledi.

Malatya'da depremin izleri siliniyor
Malatya'da depremin izleri siliniyor
GİRİŞ 05.09.2020 12:12 GÜNCELLEME 05.09.2020 12:13
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Milletvekili Çalık, Malatya’da depremin en çok etkilediği ilçelerden Battalgazi’de mahalle muhtarlarıyla yaptığı toplantıda, 24 Ocak'ta yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen Malatya'nın Battalgazi, Pütürge, Doğanyol, Kale ve Yeşilyurt ilçelerinde hak sahipliği konusunda yaşanan sorunların en geç Pazartesi gününe kadar aşılmış olacağını ve askıya çıkacağını söyledi.

69 bin 431 binada inceleme tamamlandı

Çalık, Malatya genelinde kesin hasarda incelenen toplam bina sayısının 69 bin 431 olduğunu belirterek, “Malatya’mızın 5 ilçesinde toplam kesin hasar bağımsız bölüm sayısı 242 bin 305, itiraz sonucunda incelenen bina sayısı 4 bin 127 olup, Battalgazi ilçemizde kesin hasarda incelenen bina sayısı 30 bin 35’dir. Malatya genelinde 362 acil yıkılacak binanın 350’si yıkılmıştır. Malatya’da ağır hasar tespiti yapılan binaların 1025 tanesi yıkılmıştır” dedi.



Deprem konutlarının ihaleleri yapıldı

Çalık,”Depremden bir ay sonra TOKİ tarafından Battalgazi ilçemizin Orduzu Mahallemizin Gelincik Tepesinde 678 konutu kapsayan 1.bölge ile Pütürge ilçemizde 208 konutun yapımı hızlı bir şekilde başlatıldı. Ardından Orduzu Mahallemizin Gelincik Tepesinde 553 konutu kapsayan 2.bölge ile Kale ilçemizde 309 konutun yapımına geçildi. Sonrasında Orduzu Mahallemizin Gelincik Tepesinde 3.bölge olarak 296 konutun, Doğanyol, Kale ve Pütürge ilçelerimizde 200 adet köy evlerinin, Battalgazi ilçemizde eski Malatya mahallemize 495 konutun, Pütürge Tepehan bölgemize 96 konutun ve Pütürge ilçemizin merkezinde 105 adet köy evlerinin ihalesi gerçekleştirilmişti.



TOKİ Başkanlığımız ile yaptığımız görüşmeler sonrasında Doğanyol ilçemizin Gökçe mahallesine inşa edilecek 129 konut ile İsak ve Çolak mahallelerimize yapılacak 362 konutun ihalesi gerçekleştirildi” ifadelerini kullandı. Çalık, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile yaptığı görüşme sonrasında Malatya genelinde yapılacak Tarım-Köy projesi kapsamında yapılacak köy konut sayısının 1500’e çıkarıldığını kaydetti.





 

 

YORUMLAR 10
  • Efe 3 yıl önce Şikayet Et
    Diyarbakır çüngüş te evlerin çoğu oturmayacak şekilde oraya bakan yok
    Cevapla
  • Mizah 3 yıl önce Şikayet Et
    Dağ başında yolu olmayan ev varsa o EV BİZİM TOKİDİR. :)
    Cevapla
  • Ottoman 3 yıl önce Şikayet Et
    yürü git bilmeden yorum yapma.
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Mizaha destek/ ukala- Kendini akıllı ve bilgili sanan, bilgiçlik taslayan kimse.
    Cevapla
  • madenci 3 yıl önce Şikayet Et
    alma zorlayan mı var ucuz yada beleş bulunca dağa değil zirvesine çıkarsınız
    Cevapla
  • Mizaha destek 3 yıl önce Şikayet Et
    Adam doğru söylemiş ukala bilmiş demektir adam işi biliyor can niçin acır doğru söylendiği için bu adama yaverlik yapmıyorum haksızlığa uğradığı için yazıyorum
    Cevapla
  • Efe 3 yıl önce Şikayet Et
    Çüngüşun köylerine bakın evler ne halde
    Cevapla
  • Cemil 3 yıl önce Şikayet Et
    Gözün doysun nankör mizah. En güzel ulaşım tokilerde.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail kendi askerlerini öldürüyor! Filo komutanından dikkat çeken sözler
Bugünden tezi yok müdahale edilmezse, Ortadoğu’da büyük savaş an meselesi