Son dakika haberi: Meclis Başkanı Şentop'tan İstanbul Sözleşmesi açıklaması

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, gündemdeki konulara ilişkin açıklama yaptı. Şentop, İstanbul Sözleşmesi'ne dair, "Türkiye'deki düzenlemeler büyük ölçüde kadına karşı şiddeti engelleyebilecek hukuki zemin oluşturuyor. Fakat bunların gerek uygulanması konusunda titizlik hem de toplumsal bilinçlenme önemli. Bu konuda kararlılık ve bilinç lazım" açıklamasını yaptı.

GİRİŞ 08.03.2021 12:01 GÜNCELLEME 08.03.2021 12:03
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, gündemdeki konulara ilişkin açıklama yaptı. Şentop'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI

Yeni anayasa konusunda bütün partilerin, yeni anayasanın yapılmasına yönelik olarak samimi yaklaşımları olsun diye bekliyorum. Bu konuda adım atmak için buna gerek var. 

Türkiye her zaman anayasa tartışmasının içinde. Parlamenter sisteme dönülmeli diyen partiler var. Parlamenter sisteme dönüş ancak anayasanın değişmesiyle mümkün olabilir. 

Meclis'te kararlılık olursa siyasi partilerimizin yeni anayasayı yapabileceğine inanıyorum. 

GERGERLİOĞLU HAKKINDAKİ KARAR

Anayasa Mahkemesi hükmün kesinleşmesini engelleyen bir durum değil. Anayasa Mahkemesi'ndeki bireysel başvurunun doğrudan etkisi kesinlikle yok. 

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ

Türkiye'deki düzenlemeler büyük ölçüde kadına karşı şiddeti engelleyebilecek hukuki zemin oluşturuyor. Fakat bunların gerek uygulanması konusunda titizlik hem de toplumsal bilinçlenme önemli. Bu konuda kararlılık ve bilinç lazım. 

YORUMLAR 49
  • MUSTAFA 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne zamandır (2014 yılı) istanbul sözleşmesi geçerli ama ne vatandaşın ne de hakimlerin tınladığı yok!.. dayak yiyenin yanına kar kaldığı malum. suçlu ise serbest. NE ANLADIK ŞİMDİ bu sözleşmeden!.. Ceza yok ceza!.. hakim de vicdan yok vicdan!.. ama lgbt olursa kanun çalışıyor, yuva dağıtmak için kanun çalışıyor... değişen birşey yok. ana babamız nesli bu konuda daha tutarlı maalesef...
    Cevapla
  • Cafer 3 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul sözleşmesi kadına şiddeti durdurmadığını yetkililer söylüyor ancak ahlaksızlık getirdi boşanmaları çoğalttı aileleri bitirdi resmi rakamlar bunları gösteriyor kadına şiddeti bitirmek mı istiyorsunuz samimi iseniz İslam'a bakın
    Cevapla
  • yorumcu 3 yıl önce Şikayet Et
    bence önce kanunları kafasına göre yorumlayan hakim ve savcılara Reform yapılmalı...
    Cevapla
  • İrfan ekiz 3 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul sozlesmesindeki bir kaç madde cinsiyet seçme özgürlüğü felan çok ağır evlatlarımız bir bir elimizden kayar özenti oluşur aklım gidiyor çocuklarım şey olacak fiyr
    Cevapla
  • Rahmi 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah-ü Teala ile olan sözleşme yetmiyor mu size, ey meclise gönderdiklerimiz, kesin çözüm kısastır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tavuk altın yumurtladı - 2 Mayıs günün gazete manşetleri
İsmailağa Cemaati tarihinde bir ilk! Kapılarını basına açtılar