Meral Akşener'den Sedat Peker açıklaması! Yeni parlamenter sistem taslağını da duyurdu

İYİ Parti lideri Meral Akşener, grup toplantısında partisinin yeni sistem taslağını açıklarken, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddiaları hakkında da konuştu.

Meral Akşener'den Sedat Peker açıklaması! Yeni parlamenter sistem taslağını da duyurdu
Meral Akşener'den Sedat Peker açıklaması! Yeni parlamenter sistem taslağını da duyurdu
GİRİŞ 26.05.2021 13:17 GÜNCELLEME 26.05.2021 13:18
Bu Habere 192 Yorum Yapılmış

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. 

Akşener, partisinin güçlendirilmiş ve iyileştirilmiş yeni parlamenter sistem önerisini anlattı. İYİ Parti'nin yeni sistem önerisinde Cumhurbaşkanı'nın parti bağının olmaması, bakanların meclis içinden seçilmesi, seçim barajının yüzde 5'e indirilmesi gibi başlıklar var.

Akşener'in konuşmasından öne çıkanlar:

"İyileştirilmiş, güçlendirilmiş parlamenter sistem önerimiz hayırlı olsun.

Bu ucube sisteme son verecekler. İyileştirilmiş güçlendirilmiş parlamenter sistem nedir?

Sosyal hayattan ekonomiye, adaletten diplomasiye her alanda ülkemizin karşılaştığı sorunların anahtarı, partili cumhurbaşkanlığı sistemiyle içine düşürüldüğü sorunlardan çıkış yolu, devlet ile milleti yeniden buluşturan bir ilkesel çerçevedir.

Birinci ilke tarafsız cumhurbaşkanı, Türkiye, başbakan ve bakanlar kurulu tarafından yönetilecek. Cumhurbaşkanının hiçbir partiyle alakası olmayacak.

Partili cumhurbaşkanı taraf olacağı için milletin birliğini temsil etmesi mümkün olamıyor, olamadı. Yasama gücü yeniden TBMM'ye verilecek.

İYİ PARTİ'DEN YENİ SİSTEM TASLAĞI

Cumhurbaşkanı yalnızca bir dönem görev yapacak ve süresi 6 yıl olacak. Görevi sona eren Cumhurbaşkanı aktif siyasete dönemeyecek.

Diyoruz ki ülke yönetimi tek bir kişinin değil, başbakanlık ve bakanlar kurulunun yetkisinde olacak. Sayı yeterli değilse, elbette koalisyon kurulacak.

Bakanlar, parlamenter sistemde Meclis dışından atanamayacak.

Vekiller arasından seçilecek ve tek kişiye değil birbirlerine ve Meclis'e karşı sorumlu olacak.

Seçim barajı yüzde 5'e indirilecek.

Perinçek'ten dikkat çeken Süleyman Soylu ve Sedat Peker açıklaması

SİYASETTE SEDAT PEKER TARTIŞMALARI

"Öyle zamanlardayız ki, devleti idare edenlerin hangi icraatına, hangi işine baksak, elimizde kalıyor. Biliyorsunuz, sosyal medyada bir video fırtınası, aldı başını gidiyor. İktidar mensuplarının isimleri, çirkin işlerin, garip ilişkilerin aktörleri olarak geçiyor.

Normalde, bizim siyaset anlayışımıza göre, parti içi meselelere karışmak olmaz. AK Parti ve ortaklarının içindeki skandallarla milletin gerçek gündeminin gölgelenmesini kabul edemeyiz. Ama bu kepazeliği, artık sadece Türkiye değil, dünya takip ediyor. Buradan konunun tüm paydaşlarına seslenmek istiyorum; Beyler; Türkiye Cumhuriyeti'nin itibarı söz konusu. Koskoca Türk Devleti'ni, cümle aleme rezil ettiniz.

Bu işler, karşı videolar yayınlamakla, gizemli hikayeler anlatıp, gerçekleri bulandırmakla olmaz. Ekranlara çıkıp saçmalamakla, hamasetle hiç olmaz. Böyle devlet yönetilmez. Bu işler, bütün iddiaları araştıracak ve gerçeği milletimizin önüne koyacak, şeffaf bir yargı süreciyle olur. Devlet itibarının, kişiler üzerinden, daha fazla ayaklar altına alınmasına izin verilemez. Yapılacak olan basit. İçişleri Bakanı ve suçlamalara maruz kalanlar kenara çekilir, Cumhuriyetin savcıları ve hakimleri devreye girer, gereken yapılır. Olması gereken budur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne yakışan budur. Devlet ciddiyeti bunu gerektirir. Adalet bunu gerektirir. Yargı işini yapar, hakikat neyse ortaya çıkar. Suçu olan cezasını çeker. Suçu olmayan aklanır, işinin başına döner. Bu kadar basit.

Son dakika: Erdoğan'dan Süleyman Soylu açıklaması! Suç örgütlerine tokat gibi sözler

Sayın Erdoğan; bu kepazeliğe daha ne kadar sessiz kalacaksın? Çalışma arkadaşlarına ne zaman çekidüzen vereceksin? Alengirli abuk sabuk işlerinizle, aziz milletimizin en büyük kıymeti olan devletimizi, daha fazla yaralamayın. Çıkın, makamlarınızın sorumluluğuyla, temsil ettiğiniz devletin ciddiyetiyle, gerekeni yapın. Memleketi de, daha fazla küçük düşürmeyin. Ayıptır, günahtır."

YORUMLAR 192
  • Atila 2 yıl önce Şikayet Et
    Devleti küçük düşürenin kim olduğunu söylemedi, Sadece devlete saldırdı, Yani Fırsatçılık.
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Hayırdır ağababaların mı hazırladı
    Cevapla
  • Antepli 2 yıl önce Şikayet Et
    ESKİYE RAĞBET OLSAYDI biT PAZARINA NUR YAGARDI.... SİZ ANCAK HDP LILERLE 10 HAZİRANCILARLA ANAYASA ÇALIŞMASI YAPARSINIZ.
    Cevapla
  • Yeniçeri 2 yıl önce Şikayet Et
    Milletin tepkisini 4526171. Kez sandığa gömüldüğünüzde anlarsınız inşallah ama zor.
    Cevapla
  • Ordulu 2 yıl önce Şikayet Et
    Eskisinden farkını anlayamadım! :)) Güçlendirilmiş parlamenter sistem dediği güç aldığı odakları güçlendirme sanırım:)))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü