Bakanlıktan Lütfü Savaş'a cevap: Yalan söyleyerek milletimizi tahrik etmeye kalkmıştır

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın Suriyelilerle ilgili açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Bakanlıktan Lütfü Savaş'a cevap: Yalan söyleyerek milletimizi tahrik etmeye kalkmıştır
Bakanlıktan Lütfü Savaş'a cevap: Yalan söyleyerek milletimizi tahrik etmeye kalkmıştır
GİRİŞ 18.03.2022 00:43 GÜNCELLEME 18.03.2022 00:43
Bu Habere 166 Yorum Yapılmış

CHP'li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın Suriyelilerle ilgili iddiaları yalanlandı.

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın Suriyelilerle ilgili açıklamalarına sert tepki gösterdi. Çataklı, Valiliğin Savaş hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirtti.



'AÇIKÇA YALAN SÖYLEYEREK MİLLETİMİZİ TAHRİK ETMEYE KALKMIŞTIR'

Çataklı açıklamasında, ''Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, "Hatay’da doğan 4 çocuktan 3'ünün Suriyeli olduğu" şeklinde açıkça yalan söyleyerek Milletimizi tahrik etmeye kalkmıştır. Türkiye’de doğan Suriyeli bebek oranı %8, Hatay’da ise 4’te 1’dir.'' ifadelerini kullandı.

'SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK'

Valiliğin suç duyurusunda bulunacağını belirten Çataklı, ''Rakamlar üzerinden yalan söyleyerek ırkçılık yapmak, tam da faşist zihniyetin alışkanlığıdır Yarın Hatay Valiliğimizce kendisi hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır. Bu mübarek gecede müfteri ve yalancıları Allah’a havale ediyoruz.'' açıklamasını yaptı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 166
  • Abdullah Biri 2 yıl önce Şikayet Et
    Yalan söyleyenden, yaydıgı pis kokudan dolayı melekler bin yıllık mesafe uzaklaşır. YALAN SÖYLEYEN KUSTUGUNU YİYEN KÖPEK GİBİDİR "Hz. OSMAN" Köpek olan yalan söyleyebilir.
    Cevapla
  • Harun 2 yıl önce Şikayet Et
    Almanya da kac Turk doguyor
    Cevapla
  • Erkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Almanya’da sınırlama var haberin var mı ? 62 seneden beri ortada ki Türk sayısı belli. Ayrıca Almanya’da kaçak Türk yok. Türkiye’de ne kadar kayıtsız kaçak var haberiniz var mı ?
    Cevapla
  • harun ünal 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede doğan suruyelilerin araplarla artık bağlantısı mümkün değil hele esatla asla olmaz. yeterki biz gelenleri okullarımızda okutup türkçeyi zihinlerine iyice yerleştirelim.ben yozgatlıyım suriyeden gelen ,eşimin yeğeni 37 yaşındaki bayanı ve 6 yaşındaki kızının naklini kocaeliden istanbula alamadım.kadın göğüs kanseri bizden başka kimsesi yok,göç idaresi 22 şubattan beri randevu verecek,buradan içişleri bakanımızada duyrulur.
    Cevapla
  • GÜZEL İNSAN 2 yıl önce Şikayet Et
    HATAYDA YAŞAYANLARA SORUN BUNLAR BAŞA GELDiKLERİNDEN BERİ HERGÜN SU ARIZALARI BİTMİYOR MİLLET CAMİLERDEN SU ÇEKMEKTEN CANLARINDAN BEZDİ
    Cevapla
  • Erkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Mülteci severleri seçmeyecek artık kimse
    Cevapla
  • Tunç 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Belediye Başkanı az dahi söylemiş olabilir.Kendisinin bu güne değin ne Hatay halkına nede medyada tek bir yalanına şahit olmadık.Velev ki söylemleri yanlış diyelim! Bu Suriyelilerin Türkiye'de istenmediği gerçeğini değiştirmez.Bu ülke ye son derece Kriminal sorun olacaklar.
    Cevapla
  • Erkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Kimse gelmesin Bersoy. İş hepten çığrından çıktı
    Cevapla
  • Bersoy 2 yıl önce Şikayet Et
    Ukraynalılar gelsin mi ne dersin
    Cevapla
  • AKILLI OL 2 yıl önce Şikayet Et
    tam bir vahim durum. unatma ki hatay bize bağlanmadan önce suriyeye yani şam vilayetimize bağlıydı. yani akraba bunlar ve doğan çocukların yüz de yüzünün atası şam vilayetimizden geliyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bursa'da 3 sokak köpeği 3 çocuğa saldırdı: Hastaneye kaldırıldılar!
Netanyahu: Saldırıların sonlandırılması talebini reddediyoruz