CHP kulisleri hareketlendi: 6'lı masayı kilitleyen denklem!

CHP’li isimler 6’lı masanın cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu dillendirse de 'başka bir isim' tartışmaları da sürüyor. CHP kulislerinde de masada başka bir liderin ortak aday olarak kabul görmeyeceği konuşuluyor.

GİRİŞ 05.06.2022 10:56 GÜNCELLEME 05.06.2022 11:04
Bu Habere 84 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için bir isim belirlemeyen 6’lı masada adaylık tartışmaları devam ediyor. CHP kulislerinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ismi yüksek sesle dillendirilirken, Kılıçdaroğlu sürekli olarak 6’lı masayı işaret ediyordu. Son olarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu’na aday olup olmayacağı sorusuna Kılıçdaroğlu net bir cevap veremedi.

BAŞKA İSİM KABUL GÖRMEZ

CHP kulislerinde, Kılıçdaroğlu’nun ‘doğal aday’ olması gerektiği ifade ediliyor. 6’lı masada Kılıçdaroğlu dışında başka bir ismin aday olarak gösterilmesi durumunda CHP tabanında o ismin kabul görmeyeceği belirtiliyor. Kılıçdaroğlu’nun liderlere bu ay yapılacak görüşmede bu konuyu dile getireceği ve aday olmak istediğini söyleyeceği kaydediliyor.

DENKLEM GENEL BAŞKAN LEHİNE

CHP’lilerin Kılıçdaroğlu’nun aday olmasına yönelik yaptığı açıklamaya son olarak CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı’dan destek geldi. Akıllı, “Biz 6’lı masaya aday olarak Kemal Kılıçardaroğlu’nun çıkmasını bekliyoruz. Bundan sonraki süreçte denklemin, genel başkan lehine gelişmesini bekliyorum” dedi.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 84
  • Timur 1 yıl önce Şikayet Et
    Son aylarda ingilizlerle kim görüştüyse aday odur. CHP asla İngiliz karşıtı olamaz, olmamıştır.
    Cevapla
  • ALPASLAN. 1 yıl önce Şikayet Et
    Chp, in adayını açıklayayım sizlere Cumhur başkanını adayı ya ismet inönü yada bülent ecevit bunlar diriden aday bulamadılar ölüler tek çare.
    Cevapla
  • Selçuklu kartalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Emir gelmedi daha 6 Parti'nin liderleride bilmiyor seçmenlerin beklemekten sıkıldı gı bir süreç dağ fare doğurunca uyanacaklar
    Cevapla
  • Namyelüs 1 yıl önce Şikayet Et
    Pis yedili oyunda mızıkcılık yapıyor.
    Cevapla
  • Osmanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Adayları belli aslında A dan Z ye tiyatro yapılıyor sırf aday yipratilmasin diye sallıyorlar . Adayları Beylikdüzü ne Makaryosun heykelini diken şahıstır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...