ABD ile Güney Kıbrıs Rum Kesimi arasında skandal anlaşma! Türkiye'den sert tepki

Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin New Jersey Eyaleti Milli Muhafızlarının, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile anlaşma imzalamasını kınadı.

GİRİŞ 02.04.2023 14:38 GÜNCELLEME 02.04.2023 18:37
Bu Habere 146 Yorum Yapılmış

Son dakika: Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin New Jersey Eyaleti Milli Muhafızlarının, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile anlaşma imzalamasını kınadı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada:

"Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin (GKRY) geçtiğimiz Ekim ayında ABD Savunma Bakanlığı bünyesindeki Ulusal Muhafızlar Bürosu Eyalet Ortaklığı Programına dahil edilmesinin ardından, bu defa da New Jersey Eyaleti Milli Muhafızlarının sözkonusu program çerçevesinde GKRY Savunma Bakanlığı ile anlaşma imzalamasını kınıyoruz.Konu hakkında KKTC Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamayı destekliyoruz. ABD, 2022 yılında GKRY’ne yönelik silah ambargosunu kaldırarak Kıbrıs Adası’ndaki dengeyi Kıbrıs Türklerinin hilafına bozmuştur. Bu son adımlar da Rum tarafını silahlanmaya teşvik etmektedir. ABD’yi, bölgenin istikrarına hiçbir şekilde hizmet etmeyen bu politikasını gözden geçirmeye ve Kıbrıs meselesinin adil, kalıcı ve sürdürülebilir çözümüne katkıda bulunmaya davet ediyoruz. Anavatan ve garantör Türkiye’nin bulunduğu yerde Kıbrıs Türküne asla el uzanamayacağı gerçeğinin Kıbrıs Rum tarafınca idrak edilmesini umuyor, Kıbrıs Türk halkının güvenliğini temin edecek her türlü adımı atmayı sürdüreceğimizi vurguluyoruz." ifadelerine yer verildi.

KKTC DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'DA ANLAŞMAYI KINADI

KKTC Dışişleri Bakanlığı açıklamasında ABD'ye Rumlarla imzaladığı programdan dolayı tepki gösterilerek şunlar kaydedildi:

"Ülkemiz ve Türkiye Cumhuriyeti aleyhine yürütülen bu politika karşısında, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin etkin ve fiili garantisinin değerinin ne denli önemli ve güvenliğimiz için vazgeçilmez olduğunu bir kez daha görmekteyiz. Güvenliğimizin mutlak temini için Anavatanımız ile birlikte savunma işbirliğini derinleştirme kararlılığını sürdürmekteyiz."

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 146
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    aca diyom bu Suriye'den gelen Türkmen nufunsun 500000 bini kibiris sa vatadas etsek sonra. seçkinlerin den. ve. Şangay gozlemci yapsak. Rus yandan biraz ticaret yapsa. su37/57. S 400 yüz. bunlar bir düşünsek. üst akıl da düşünüyordur. bu şeytanların oyunu. diyom
    Cevapla
  • daver 1 yıl önce Şikayet Et
    gavur gavurluk yapıyor...
    Cevapla
  • Yalnız 1 yıl önce Şikayet Et
    Neden kızıyorsunuz imzalasın imza atanı abd kanını emer ne güzeldir.
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu kafir abd ye karşı nükleer silah şart hemde hiç vakit kaybetmeden türkiyenin etrafını sarmaya başladı
    Cevapla
  • zalim kaybedecek 1 yıl önce Şikayet Et
    Bize diyorlar ki İslam Birliği kurunuz niye duruyoruz ki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kalkınma Yolu Projesi'nin yıllık getirisi 600 milyar dolar! 'Ticarete yeni nefes borusu'
Bakan Tekin'den açıklama! Üniversite sınavlarında yeni dönem