'Mısır’dan Yunanistan’a güvence' iddiası!

Mısır'ın Türkiye konusunda Yunanistan’a güvence verdiği iddia edildi. Mısırlı kaynaklara dayandırılan açıklamaya göre, Sisi yönetiminin Doğu Akdeniz'de dengeleri bozmaya izin vermeyeceği konusunda Yunanistan'a söz verdiği öne sürüldü.

GİRİŞ 18.04.2023 10:15 GÜNCELLEME 18.04.2023 10:28
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Türkiye-Mısır normalleşmesinin bazı ülkelerde rahatsızlık oluşturduğu bilinirken Londra merkezli medya kuruluşundan ilginç bir iddia ortaya atıldı.

Mısır'ın Türk vatandaşlarına kapıdan vize uygulaması başlattığı süreçte Londra merkezli Al-Arab gazetesinin internet sitesinde dikkat çeken bir haber yayınlandı. 

Mısır Türkiye ile tam normalleşmeden önce Yunanistan’a güvence verdi” başlıklı haberde Mısır'ın Yunanistan'a güvence verdiği savunuldu.

Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükrü’nün Ankara ziyaretinden 2 gün önce Atina temasına dikkat çekildi. Bakan Semih Şükrü’nün Atina ziyareti sırasında Türkiye konusunda Yunanistan’a güvence verdiği iddia edildi. 

YUNAN HÜKÜMETİNE GÜVENCE Mİ?

Haberde, Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükrü’nün Atina ziyareti sırasında Mısır'ın Türkiye konusunda Yunanistan’a güvence verdiği öğrenildi. 

Şükrü’nün Atina ziyaretinin amacının, Türkiye ile diplomatik ilişkilerin yeniden başlamasının Yunanistan üzerinde olumsuz etkilerinin olmayacağı konusunda Yunan hükümetine güvence vermek olduğu ifade edildi.

Mısırlı kaynakların Al-Arab gazetesine yaptığı iddia edilen açıklamada, Yunan hükümetinin endişelerini gidermek için Şükrü’nün Atina ziyaretinin gerekli olduğuna vurgu yapıldı.

“TÜRKİYE'YE DENGEYİ BOZDURMAYACAĞIZ” İDDİASI

Haberde, Mısır'ın Türkiye'ye dengeleri bozdurmaya izin vermeyeceği öne sürüldü.

Kahire yönetiminin bir yandan Yunanistan’ın endişelerini gidermeye çalıştığı, diğer yandan Ankara’ya Mısır ile ilişkilerini geliştirmek suretiyle Doğu Akdeniz’de hâlihazırda var olan dengeleri bozma beklentisine kapılmaması konusunda doğrudan bir mesaj gönderdiği iddia edildi.

Ankara ile ilişkilerde yaşanacak gelişmelerin Atina bağlamında bir kayba veya soğukluğa neden olmasını istemediği belirtilen Mısır’ın ana başlıklarda uzlaşmaya varılsa da Türkiye’ye güvenmediği öne sürüldü.

____________________________

MISIR, TÜRK VATANDAŞLARINA KAPI'DAN VİZE UYGULAMASI BAŞLATTI

Geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin Kahire Maslahatgüzarı Salih Mutlu Şen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Vatandaşlarımız Mısır’a önceden vize almadan girebilecekler. Hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Şen, paylaşımında konuya ilişkin detaylara yer vermezken, Mısır’dan henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

 

Mısır'dan Türkiye adımı! Resmen duyurulduMısır'dan Türkiye adımı! Resmen duyuruldu

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 15
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Mısır'da Yunanistan'da ABD nin güdümünde onlar zoraki dostlar biz kimin ne olduğunu biliyoruz. Hükümetler başka halklar başkadır.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sizden izin istenirse vermezsiniz. türkiye yine bildiğini okur.
    Cevapla
  • cakal ali 1 yıl önce Şikayet Et
    ver kesin usa israil cd kaset var adam gibi verilen emire uy dedi bu da uyuyacak bunlar asla guven olmaz hayaklari boyu kalleslik yaparak yasar
    Cevapla
  • Bursa 1 yıl önce Şikayet Et
    Tahıl koridoruna Türkiye ön ayak olmayacaktı mısır bundan çok etkilenecekti içerisi karışacak Mısır'da Müslüman kardeşler yeniden etkili olabilirdi.darbeci sisiyi ayakta tuttuk.19 Mayıs'ta bitecek tahıl hikayesi.bırakalım karışsın Mısır.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sönürge zihniyetliler ne zamandır izin verir oldular
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İspanya'dan İsrail'e yeni adım! İsrail'e silah taşıyan gemiye ret
Bakan Mehmet Şimşek duyurdu! 2020'den bu yana bir ilk! En düşük seviyeyi gördü