Tiyatroda bile Erdoğan düşmanlığı! İBB'nin Şehir Tiyatroları 'Moliere'i de CHP'li yaptı

İBB'nin her birimini CHP partizanlığına mahkum eden Ekrem İmamoğlu'nun Şehir Tiyatroları'nı da ideolojik bataklığa dönüştürdüğü, 3,5 asırlık eserlerin tiyatro oyununda bile Erdoğan karşıtı repliklere yer verdirttiği ortaya çıktı.

Tiyatroda bile Erdoğan düşmanlığı! İBB'nin Şehir Tiyatroları 'Moliere'i de CHP'li yaptı
Tiyatroda bile Erdoğan düşmanlığı! İBB'nin Şehir Tiyatroları 'Moliere'i de CHP'li yaptı
GİRİŞ 14.06.2023 12:48 GÜNCELLEME 14.06.2023 12:48
Bu Habere 93 Yorum Yapılmış

Osmanlı İmparatorluğu’nda kurulan Darülbedayi’nin devamı olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Şehir Tiyatroları, CHP’li Ekrem İmamoğlu döneminde tarihinin en ideolojik saplantılı dönemini yaşıyor. Göreve gelir gelmez Üstad Necip Fazıl Kısakürek’in “Reis Bey” oyununu İBB Şehir Tiyatroları’nın repertuvarından çıkaran Ekrem İmamoğlu, kırmızı perdeyi sanatla değil siyasetle gündeme taşımaya devam ediyor.

SİYASETİ TİYATRO, TİYATROSU SİYASET

İBB Şehir Tiyatroları’nın hazır oyunlar listesinde yer alan Fransız yazar Moliere’in Tartuffe isimli tiyatro oyununda Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtı hakaretler, göndermeler ve küçümsemelere yer verildiği öğrenildi.

1664 yılında kaleme alınan 359 yıllık Tartuffe eserini güncel siyasete alet eden İBB Şehir Tiyatroları oyuncularının, eserin özgün halini bastıracak kadar CHP yandaşlığı ve Erdoğan karşıtı söylemlerde bulunduğu ifade edildi.

Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda 10 Haziran’da sahnelenen Tartuffe oyunundaki ağır siyasi göndermeler, tiyatroseverlerde büyük rahatsızlığa yol açtı. Sosyal medya üzerinden tepkisini dile getiren kullanıcılar şu yorumları yaptı:

- Sizin bu küstahlığınız, kabalığınız çok yordu. O kadar yordu ki denize düşsek sarılmayacağız size. Sanatı da bizi de rahat bırakın. Sadece Tartüf yeterince iyi. Sizin hakaretleriniz, göndermeleriniz, küçümsemeleriniz, bıdı bıdılarınız onu yüceltmiyor aksine boğuyor.

HER OYUNDA AYNI KAFA

- Şehir Tiyatroları bu sezon neredeyse her oyununda böyle bir yol izledi. Bu sanat değil. Sanat bu değil.

- Bir daha Şehir Tiyatroları’na bakmamayı düşünüyorum. Eskiden böyle değildi daha nitelikliydi. Bu denli güncel siyaset karışmıyordu oyuna.

- Seçim sonrası papara yemeye gitmişiz gibi bir geceydi. Sanatın düşündürtmesi, sorgulatması güzeldir ama parmak sallamasını sevmem. Ben 1664’te yazılmış bir oyunu izlemeye gittim. Güncel bir iki esprisi, gönderme olur güler geçerim. Ama dolu artırıp da asıl eseri bastırıyorsa olmamıştır.”

  • Yiğit Sertdemir’in yönettiği Moliere’in Tartuffe eserinin CHP propagandasına dönüştürülen oyununda Bennu Yıldırımlar, Emre Şen, Gürkan Başbuğ, Mehmet Soner Dinç, Murat Garipağaoğlu, Naci Taşdöğen, Nilay Bağ, Özge Kırdı, Semah Tuğsel, Tolga Yeter, Yeşim Koçak, Zeynep Göktay Dilbaz rol aldı.


     

 

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 93
  • Cevdet 10 ay önce Şikayet Et
    Bunların hrpsi gerici zihniyet akıl fukaları
    Cevapla
  • Han 10 ay önce Şikayet Et
    aman bizde bayılıyorduk sanki size....çokta tınnn yani.....ülkeyi ilerleten ilim,bilim,teknoloji mi önemli sizin kıytırık sahne şovlarınız mı ayrıca ekşi sözlüğe bakarsanız kimin kime hakaret ettiğini daha berrak görürsünüz,birazcık olsun empati gösterin..çokmu zor ?!?!?!
    Cevapla
  • İlhan ERTEM 10 ay önce Şikayet Et
    Bunların ekseni şaşmış, siyaseti sadece Reis'i mesnetsiz ve tutarsızca eleştirmekten ibaret zannediyorlar. Ülkem için zarardan başka hiç bir varlıkları yok.
    Cevapla
  • Yorumcunun biri 10 ay önce Şikayet Et
    ya bu imamoğluna bu kadar yüz niye veriliyor hayret ediyorum kim bu ya
    Cevapla
  • Cem 10 ay önce Şikayet Et
    sapiklar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelere kritik soru! Bu vaatleri ne zaman vereceksiniz?
Arda Güler gol sevincinin anlamını açıkladı! İslam alemini gururlandıran mesaj